Прибічники Тищенка-Петрова стверджують, що станом на понеділок не змогли відновити доступ до сайту Закарпатської облради

Однак рішення про відставку О.Петрова з сайту зникло.

Прибічники Тищенка-Петрова стверджують, що станом на понеділок не змогли відновити доступ до сайту Закарпатської облради

Як і повідомляло Закарпаття онлайн, інформація про затримання поліцією заступника керівника виконавчого апарату – керуючого справами виконавчого апарату Юрія Гузинця виявилася вкидом організаторів зміни формату широкої коаліції в облраді, організованим через близьке до В.Балоги інтернет-видання "Мукачево.нет" та рупор політичної партії В.Медведчука "Опозиційна платформа - За життя" на Закарпатті інтернет-видання "Перший".

Натомість, як і повідомляло Закарпаття онлайн, підтвердилася інформація, що Ю.Гузинець написав заяву в поліцію про втручання в роботу сайту Закарпатської обласної ради. І що працівники облради, відповідальні за розміщення інформації на її офіційному сайті, після того, як там було розміщено тексти рішень "відміненої" О.Петровим, але проведеної новою коаліцією в облраді сесії, зокрема і про відставку О.Петрова з посади голови облради, зникли.

Заступник голови облради Василь Іванчо ("За майбутнє"), який належить до групи Тищенка-Петрова, з цього приводу повідомив журналістам телеканалу "21 Ужгород" наступне: "Апарат облради відповідним чином відреагував на ситуацію, намагався зв'язатися з нашими працівниками, які мають доступ до роботи сайту обласної ради, щоб отримати пояснення, що це за документ і звідки він взявся. На жаль, нам це не вдалося зробити в звичайному телефонному режимі, зв'язку з тими працівниками не було... Відповідно, апаратом ради подано до поліції заяву про втручання до офіційного сайту обласної ради."

Зі слів О.Петрова, "слідчо-оперативна група, підтвердила той факт, що ззовні, тобто не через прямий доступ до ПК, був відкритий наш сайт і туди занесена фейкова інформація". Утім, це наразі швидше "політична", не підтверджена фактами версія.

Як повідомила речник обласної поліції Ганна Дан, "за цим фактом в поліції відкрили кримінальне провадження, яке кваліфікували за ч. 1 ст. 361 Кримінального кодексу України. До розслідування долучили кіберполіцію і разом зі слідчими вони в рамках цього провадження встановлюватимуть всі обставини та причетних осіб. Тобто, наразі триває активне досудове розслідування. Наразі в поліції в рамках цього провадження немає затриманих чи підозрюваних осіб."

Як повідомив Ю.Гузинець, "станом на сьогодні, на перше число.., не відновлено доступ до сайту обласної ради, тому ми не можемо мати жодного доступу до сайту обласної ради."

Утім, хоча сайт облради не оновлюється, скандальні рішення першого сесійного засідання четвертої сесії Закарпатської облради за раніше діючим посиланням наразі відсутні.

Натомість три кабінети Закарпатської обласної ради, які були опечатані поліцією увечері 28 жовтня, відкрили 1 листопада. Там працюють у звичному режимі. Про це Суспільному повідомила речниця Нацполіції Закарпаття Ганна Дан.

В один з цих кабінетів представники 5 фракцій облради - "ОПЗЖ", "Рідне Закарпаття", "Команда Андрія Балоги", "Європейська Солідарність", "Батьківщина" принесли для реєстрації документи. Подавав їх Володимир Чубірко від "Рідного Закарпаття", якого 28 жовтня на сесії депутати обрали головуючим.

"Попередньо після сесії зразу ми здали поіменне голосування, яке мало бути оприлюднене. Наступного дня ми здали всі рішення, які були проголосовані, рішення комісії по регламенту та додатки до цих рішень. Ми здали юристу, який, відповідно, дав розпорядження оприлюднити на сайт. Воно все з’явилося на сайті і якимось дивним чином через день – ввечері зникло. Користуючись тим, що сьогодні перший робочий день після вихідних, ми заново здали все поіменне голосування, всі рішення, які ми прийняли, здали всі додатки до них. Окремо ми віддали це заступнику. Це єдиний керівник, який має нині повноваження в обласній раді", – розповів Володимир Чубірко.

Тобто, є підстави вважати, що прибічники Тищенка-Петрова таки відновили доступ до сайту, однак не афішують це, аби запобігти оприлюдненню невигідних для них рішень сесії від 28 жовтня. Запобігти цьому в інший, законний спосіб, вони не можуть - визнати незаконним перше сесійне засідання 4-ї сесії Закарпатської облради може тільки суд. Власне, О.Петров у розмові з журналісткою "Суспільного" сам підтвердив, що звернувся з цього приводу до суду.

Наступне засідання сесії облради, за рішенням О.Петрова, має відбутися 25 листопада. Депутати ж, із обраним головуючим на сесії 28 жовтня В.Чубірком, вирішили провести засідання 4 листопада.

Раніше в публікації "Голосування за нового голову Закарпатської облради зупинив дзвінок з Офісу ПрезидентаЗакарпаття онлайн детально описало перебіг і підгрунтя резонансних подій, що відбулися у владі Закарпаття.

02 листопада 2021р.

Теги: сесія, Петров, Чубірко

Коментарі

До- Носові до вівчарика 2021-11-02 / 23:04:17
Тать ТО І КАЖУ-Шо"РУБАЧІ ЛІСУ"-Бариги!НО ЦЕ-до Петрова!

Носовій до вівчарика 2021-11-02 / 22:38:57
А що до Петрова лісі закарпатські вагонами не відправляли? Може десь став їм на мозоль?

.!. 2021-11-02 / 19:29:39
порубаєтє ліси ніде буде і сховатись

Носова до вічкарика 2021-11-02 / 18:06:30

А так якщо поміркувати, звідки беруться ті вагони з нашим лісом, що цілими составами їдуть за кордон? Чия то заслуга? Хто то всьо "кришує"? І кому ідуть ті гроші за наш з вами ліс?

Якщо поміркувати, то хто "кришує" контрабанду на кордоні? Чи вам здається шо керівництво митниці не вкурсі контрабанди?

Чи мабуть тойже ж Петров разом із Тищенком не хотять лишитися біля того ж самого корита??

Чому Вам так потрібен той Петров? В чому його така заслуга перед Закарпаттям?

до Очкарика 2021-11-02 / 17:01:37
А що Пєтров гне поіде дксь до свого Башірова? Не буде "2 кальоші - пара". Дарма попкорном на 4-те запасались?

Ochkarik 2021-11-02 / 15:12:27
Коля Тищенко-ДАВАЙ Дожми-цих закарпат бариг!-шо КонтраБандисти Рубачі Лісу СПЕКУЛЯНТИ і Брехачі А ТАКОЖ Корупціонери і Хабарники-та і депутати облРади НаПолоВину ТАКІ!Тайне Рішення Влад Чубірка(шо ДУЖЕ Рветься-до Корита)НеЗаконне-а Петров ОСТАНЕТЬСЯ Гол Облради ДАЛІ!

виборці 2021-11-02 / 14:25:06
гоп-стопники - руки геть від сайту облради!

люди 2021-11-02 / 14:22:20
з усьої цієї метушні найбільше шкода,що зникли люди, працівники облради,що працюють із сайтом, тепер ще в поліцію треба подавати заяву про зникнення людей, адже на звязок вони не виходять....

Депутат 2021-11-02 / 09:39:50
Депутати проголосували,порахували голоси, оформили рішенням результат голосування,що не заборонено законом.Але оскільки мова йде поо відстосроненн від корита Петрова і Іванчо то рішення конечно "фейкове".Якьи їм таким чином давали премію або орден було б не фейкове а правильне.Петров і Іванчо інших депутатів вважають баранами.

Василь 2021-11-02 / 08:21:42
У текстi допущенв помилка- Василь Iванчо -За Майбутне»

Василь 2021-11-02 / 08:18:45
Криса Іванчо хоче соскочити!

НОВИНИ: Політика

15:00
/ 12
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини