Флейтист-віртуоз Андрій Карпяк вкотре завітає на Закарпаття

13 травня о 18:30 відомий соліст-флейтист зі Львова Андрій Карпяк разом з камерним оркестром філармонії запрошують поціновувачів музики на концерт, в якому звучатиме музика Й. С. Баха, А. Вівальді, Ф. К. Моцарта, Б. Фроляк тощо.

Флейтист-віртуоз Андрій Карпяк вкотре завітає на Закарпаття

У виконанні доктора мистецтвознавства, завідувача кафедри духових та ударних інструментів Львівської національної музичної академії ім. М. В. Лисенка Андрія Карпяка вперше в Ужгороді буде виконано Концерт №2 ор. 51 для флейти з камерним оркестром відомого сучасного харківського композитора Валентина Бібика.  

Поєднання в одному концерті композиторів, абсолютно різних за стилем та своїм внутрішніми змістом і обдаруванням, творчість яких зайняла в історії світової музичної культури почесну нішу, має приємно здивувати слухача.

Ведуча – музикознавець Наталія Піцур. 

Музичний вечір відбудеться з дотриманням карантинних вимог. Кількість місць обмежена.

Квитки продаються в касі філармонії та на CONCERT.UA

Андрій КАРПЯК – завідувач кафедри духових та ударних інструментів Львівської національної музичної академії ім. М. В. Лисенка, доктор мистецтвознавства. Освіту здобув у Львівській державній консерваторії ім. М.В.Лисенка та Національній музичній академії України ім. П. І. Чайковського. 

Артист − учасник багатьох міжнародних музичних фестивалів: International Youth Music Forum, Das Treffen, Dni Muzyki Kompozytorów Krakowskich, Małopolski festiwal fletowy, Miedzynarodowy Festiwal muzyki kameralnej, «КиївМузикФест», «Віртуози», «Музика тисячоліття», «Контрасти», «ГОГОЛЬFEST», «Музика без кордонів» та ін. Виступав як соліст, ансамблевий та оркестровий музикант у Німеччині, Швейцарії, Угорщині, Польщі, Росії, Італії, Франції, Голландії, Бельгії, країнах Північної та Південної Америки. Займався та відвідав майстер-класи у відомих музикантів − Ондраша Адор’яна, Дженні Бакстрессер, П’єра-Іва Арто, Ентоні Вєжбінського, Олега Кудряшова, Мартіна Фаленбока. 

Андрієм Карпяком виконана значна кількість сольних флейтових концертів з оркестром, багато з яких вперше в Україні (здійснив більш ніж 10 загальноукраїнських прем’єр). Флейтист здійснив записи концертних програм на компакт-дисках: «Флейта в музиці XX століття» (2004), «Концерт у місті левів» у складі ансамблю флейтистів (2006), «Концертний сезон флейтиста» (2011). Учасник ансамблю сучасної музики «Кластер», першого виконавця творів багатьох іноземних та вітчизняних композиторів. Організатор ансамблю флейтистів Допплер-секстет. Брав участь у численних мистецьких проєктах з дириґентами Романом Кофманом, Роландом Бадером, Мирославом Скориком, Гунгардом Матесом, Сергієм Бурком, Яном Пшебильським, Робертасом Шервенікасом, Марком Кадіним, Айдаром Торибаєвим, Войцехом Чепєлем, Віктором Плоскіною, Денисом Прощаєвим та іншими.

Камерний оркестр філармонії – колектив, який всім відомий, якому цілком до снаги самотужки готувати серйозні концертні програми і виступати перед будь-якою аудиторією. З перших років заснування камерний оркестр зайняв високу позицію у музичному мистецтві краю та країни, багаторазовий лауреат обласної премії ім. Дезидерія Задора в жанрі «Музичне виконавське мистецтво», учасник Першого Українського міжнародного фестивалю сучасної української музики, постійний учасник Міжнародного молодіжного фестивалю органної музики ім. Наталії Висіч (м. Ужгород) тощо. Камерний оркестр побував на багатьох престижних сценах України та за кордоном, відвідав відомі європейські фестивалі у Словаччині («Кошицька Ярь», м. Кошіце,), Угорщині (м. Будапешт) та ін. Колектив бере активну участь у мистецькому житті Ужгорода, регулярно виступає у різних куточках Закарпаття.

05 травня 2021р.

Теги: концерт, флейтист, віртуоз, Карпяк

НОВИНИ: Культура

10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
10:12
/ 1
У четвер відбудеться концерт Закарпатського народного хору "Загуди ми, гудаченьку"
11:08
Закарпатська філармонія запрошує на концерт "Музичне мереживо бароко"
05:09
У коледжі мистецтв ім.А.Ерделі провели конкурс дитячого малюнку
17:34
/ 1
В Ужгороді відбудеться "вуличний" поетичний марафон
20:11
До Дня Валентина в Ужгороді відбудеться романтичний вечір "Любов в опері"
03:44
/ 2
Кошиці, Пряшів і Михайлівці
11:06
У Румунії вийшла книжка про князя Корятовича
18:00
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
17:48
/ 2
"Жадан і Собаки" відвідають Ужгород і Мукачево в межах Благодійного зимового туру
» Всі новини