Волонтерка з Ужгорода створила лінійку м'ясних та овочевих чипсів – "сушликів" (ФОТО)

На Закарпатті волонтерка Любов Повідайчик створила власну лінійку м'ясних та овочевих чипсів і придумала їм оригінальну назву - “сушлики”.

Волонтерка з Ужгорода створила лінійку м'ясних та овочевих чипсів – "сушликів" (ФОТО)

Про це вона розповіла в коментарі кореспонденту Укрінформу.

Повідайчик — відома в Ужгороді волонтерка, продавчиня сувенірів біля Ужгородського замку. Ідея створити лінійку оригінальної локальної продукції в якості сувеніра для туристів з'явилася після курсів в рамках програми “Україна-Норвегія”, за якими учасники АТО/ООС, волонтери та їхні родичі можуть пройти програму навчання у сфері туризму.

“Коли виготовили перші порції сушеного м'яса — довго не могли визначитися із назвою для цієї продукції. Зробили презентацію для друзів та колег, і в процесі дегустації з пивом з'явилася назва “сушлики”. Тепер це наш бренд, збираємося його патентувати”, - розповіла Повідайчик.

Жінка додала, що виготовляють сушлики з трьох видів м'яса — свинини, яловичини та курятини.

“Наші сушлики - це 100% м’ясо, усушене в дегідраторі на 60-70% при температурі до 70℃. Вони чудово смакують в якості перекусу в мандрівках та туристичних походах, іще це — прекрасні закуски для посиденьок з друзями”, - зазначила волонтерка.

Вона уточнила, що для того, аби приготувати сушлики, філе підморожують, ріжуть на тоненькі скибочки – слайси, маринують у соусах із додаванням солі, часнику, коріандру, суміші перців та інших спецій. Пакують сушлики у вакуумні упаковки, де вони добре зберігаються та не псуються.

Цікаво, що виготовляють закарпатці також сушлики овочеві - наприклад, із гарбузів.

Продегустувати закарпатські сушлики, як правило, можна на заходах в Ужгородському скансені за участі “Відкритої кухні” або у виробника.

Сушлики входять до більшості наборів крафтових закарпатських продуктових кошиків разом з продукцією топових сироварів, кондитерів, м'ясних виробників та виноробів регіону.

30 березня 2021р.

Теги: волонтерка, сушлики, чипси

НОВИНИ: Світське життя

12:23
На Закарпатті туристам пропонують атракцію у вигляді відтворення автентичного весілля у традиціях Ужанщини
09:38
Ужгородка розписує писанки у стародавній восковій техніці
15:02
Закарпатська писанкарка створює авторські писанки у техніці "ришельє"
10:34
Мешканець Виноградова зібрав колекцію старожитностей з кількох тисяч експонатів
11:09
Ужгородська сакура відтепер – на поштовій марці
10:12
/ 1
Ужгородські семінаристи збирають урожай редиски
09:37
/ 13
В Ужгороді на білбордах дякують талановитим дітям та молоді за досягнення
15:08
Закарпатське море і тунець, дуби-чемпіони й унікальна екосадиба. Що ще у новому туристичному маршруті Ужанською долиною?
13:50
Нова Великодня традиція: закарпатці справляють собі до свят сімейні вишиванки
10:45
Найстарішим деревам Ужгорода – понад 400 років
10:10
Коржики у вигляді писанок до Великодня випікає ужгородка Мирослава Канюка
10:06
На Закарпатті нараховується майже 300 видів птахів
17:26
В Ужгороді з'явиться перша мініскульптурка, що розмовляє
18:01
На Закарпатті з‘явився новий еко-бренд – "Долина теплиць"
10:04
На Закарпатті створили комікс "Капітан Чумакс"
13:59
/ 1
Ужгородка вирощує вдома пряні трави для ресторанів та кафе і на продаж у горщиках
16:22
Кондитерка з Перечина розробила пісне меню солодощів
10:19
Календар закарпатських міст cтворила як дипломну роботу студентка Закарпатської академії мистецтв
17:59
Екоіграшки виготовляє родина Блох на Закарпатті
10:30
Закарпатський письменник Андрій Любка – номінант літературної премії ЄБРР за книгу "Карбід"
10:43
Український комікс про Капітана Чумакса розробила команда з Ужгорода
09:52
/ 3
1800 вінілових платівок зібрав лікар з Ужгорода
11:19
На Міжгірщині туристи мають нагоду покататися на велетенській дерев'яній гойдалці, одночасно милуючись краєвидами
18:32
Школяр із Ужгорода став дипломантом Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт
10:09
/ 2
Ужгородські школярі зачитали реп-біографію Лесі Українки до ювілею письменниці
» Всі новини