На Закарпатті поліція проводить перевірку через провокативні трафаретні написи з гімну України у селі Сюрте (ФОТО)

У ніч з неділі, 14 лютого, на понеділок, двоє невідомих, які зафіксовані на відео, намалювали через трафарет у 8 локаціях у Сюрте слова українського гімну - "В ріднім краї панувати не дамо нікому".

На Закарпатті поліція проводить перевірку через провокативні трафаретні написи з гімну України у селі Сюрте (ФОТО)

Поліція проводить перевірку через написи уривку з українського гімну на стінах в селі Сюрте на Закарпатті, де минулого року депутати співали гімн Угорщини. Про це журналісту УНН повідомили у пресслужбі поліції Закарпатської області.

На запитання, чи надходили до поліції заяви, щодо напису на стінах будинків у селі Сюрте уривку з гімну України: “В ріднім краї панувати не дамо нікому”, в пресслужбі відповіли: “Першочергово ми дізналися про цю інформацію з інтернет-мережі... Пізніше до нас надійшов лист від голови ОТГ, який додатково нам цю інформацію повідомив. Наразі є зареєстрований цей факт, і по ньому проводиться перевірка”.

Також в поліції повідомили, що туди виїжджала слідчо-оперативна група, здійснюють огляд місця події.

У СБУ нагадали, що 21 листопада 2020 року під час прийняття присяги депутатами Сюртівської сільської об’єднаної територіальної громади, за ініціативи голови, частина обранців виконала національний гімн Угорщини.

Згодом Служба безпеки України відкрила справу про держзраду через виконання гімну Угорщини депутатами Сюртівської сільської ОТГ.

18 лютого 2021р.

Теги: Сюрте, трафарет, гімн, провокація

Коментарі

Ede 2021-02-19 / 01:03:03
соррі: дуже слабка та країна, слабкий той народ і слабка та людина, яка у власній незграбності та дурості завжди звинувачує інших. Навіть Бог не може їм допомогти! (Це без конкретики!).

Адекват_ 2021-02-19 / 00:55:51
Шановний нік "сорри",
у вас гострий підвішений язик.
Але на всяку дію знайдеться і протидія. Згадайте шкільний курс фізики!

Вся Україна з 1991 року по наші дні , а не тільки пан Янукович була корумпована і клептократична і олігархічна влада, для якої головне власна нажива і збагачення. І Кравчук ...і Ющенко і Янукович і Порошенко і Зеленський - все це подібні явища- жадні і корисливі, клептократичні і корумповані українські еліти...
Така вона Україна- насправді ..... а жаль.... бо перспективи були в 1991 році ... але і самі їх похоронили, власною жадібністю і гонором і самовпевненістю,і схильністю до наживи і воровства , і різним лайном ,як ви пишете ... і деструкцією .....самознищеням...
... і ось зараз спостергігаєте цю ракову пухлину в 4 стадії .... цей поступовий економічний крах...неофеодалізм, олігархат...нищета і вимирання населення, масова трудова міграція закордон .. пародія реформ... і тд... соціальна нерівність .. тарифний геноцид .. на фоні жирування олігархів і приближених до них ...
Це ваша така справжня сьогоднішня Україна !
ВИ НЕ ЗМІЦНЮЄТЕ УКРАЇНУ - А ВИ ЇЇ ДІЛИТЕ І ЗНИЩУЄТЕ І РАЗРУШАЄТЕ СВОЇМИ ВПЕРТИМИ І РАДИКАЛЬНИМИ ДІЯМИ у радикальному націоналістичному дусі ...

сорри 2021-02-19 / 00:55:29
Ede, ми тепер говоримо різними мовами, чи, все-таки, однією, державною?

Я говорю про те, що цей захід від самого початку задумувався та реалізовувався як, передусім, антиукраїнський. Щоби залякати угорців, налаштувати їх проти українців і України. А як антиугорський його подає виключно ворожа до України будапештська пропаганда.

Всі ці провокації і робляться з Будапешта, аби потім кричати з різних трибун, зокрема Брюссельської, про ущемлення прав угорців в Україні та про їх залякування українськими націоналістами.

Україні всі ці акції абсолютно невигідні, всі українські сили, зокрема і націоналістичні, від них відмежувалися. Та й всі і українському середовищі в курсі, що Правий Сектор зараз - організація абсолютно бездіяльна і на таке нездатна.

Тому шукайте корені цієї проблеми в Будапешті, в надрах орбанівських спецслужб, або, на край, у віжморожених головах в Йоббіку.

Замовниками можуть бути і кремляді, але то не суттєва різниця - спецслужби Росії та Угорщини тісно співпрацюють, а Йоббік - то і є російський проєкт. Про фінансування його з Росії написано вже немало в самому Модьорорсаґу.

Ось така **йня, малята, як казав незабутній дід Панас

вуйко 2021-02-18 / 23:53:46
Згоден з Круком.
Співати мож, а писати - ні ?
У чому проблема ?

Ede 2021-02-18 / 21:15:16
Соррі, я просто кажу, що це був гол, забитий у власні ворота. Цей акт мав бути антиугорським, провокаційним, але насправді молодики українцям вилили лайно на шию.
Я вважав би образою для себе, якщо хтось куди попало почав би малювати текст національного гімну угорців.

сорри 2021-02-18 / 19:21:51
Вам, так званий "Адеквате", хоч якась влада України, крім Януковича, який Україну знищив - не боровся з корупцією, а підпорядкував її, продовжив базуування російського флоту в Криму, знищив армію, зруйнував обороноздатність і т.д., подобається?

Все, що зміцнює Україну, ви ненавидите.

Не розписуйтеся за всі нацменшини. Жодна інша нацменшина, крім маніпульованих з Будапешта каемкаесівців, жодних претензій Україні не виставляє, в НАТО не блокує, пропагандистських скандалів в Європарламенті не влаштовує, з ворогом України - Путіним, взасос не цілується, провокацій на взірець всіляких надписів на стінах чи відео з так званим "правосекторівцем" не влаштовує.

Тільки різного роду брензовичі з оросками та бочкорками паскудять, а потім кажуть, що винна Україна.

У чому винна? Що досі не наступила на хвіст цій гадині, як це свого часу жорстко зробили словаки? Що наше законодавство для нацменшин м'якше, ніж у тих же євросоюзівських Словаччині чи Румунії?

У чому суть претензій? У тому, що ви хочете, щоби на українському Закарпатті була Угорщина? Ні, не буде. Бо тут - Україна. І українські угорці будуть громадянами цієї держави - здобуватимуть освіту в українських вишах, знатимуть державну мову, голосуватимуть за українські партії і т.д. і т.п.

А ви біснуйтеся, поки вас не розірве зсередини. Лиш не забризкайте своїм внутрішнім лайном все довкола )

Адекват_ 2021-02-18 / 18:28:53
Розкол між українською і угорською громадами на Закарпатті вносить сучасна влада України з її агрессивною політикою щодо національних меншин, в тому числі угорців. І так звані українські радикальні націоналісти , які хочуть всюди нав'язати свою точку зору, і у тому числі угорцям Закарпаття.
Угорці не піддадуться на провокативні і агресивні дії з будь-якого боку і будуть відстоювати свої права на землі своїх предків разом із іншими адекватиними людьми.

сорри 2021-02-18 / 16:49:32
Ede, ви чудово розумієте, що це неукраїнська провокація, спрямована на розкол між українською і угорською громадами Закарпаття і подальшу мобілізованість угорської громади та її керованість з Будапешту.
Точно така провокація, як, наприклад, те відео з типу "правосекторівцем", який не має жодного стосунку до "Правого сектора".

Не роздмухуйте хоч ви полум'я з цієї іскри, як цього хочеться замовникам цієї провокації з-за меж України. Бо, не дай Бог, буде полум'я.

Ede 2021-02-18 / 15:19:38
Великий патріотизм фукати текст державного/національного гімну на обмочену стіну автобусної зупинки! Це скоріййш надруга! А наруга над державними символами — злочин, передбачений 338 статтею КК України, що полягає у публічній нарузі над державними символами.

njksr 2021-02-18 / 15:10:24
Так а в чому провокація? вішати на українських!!! адмінбудівлях хунські рянди то не провокація? присутність символіки іншої !!! держави на емблемах т.зв. культурних товариств і "телеканалів" то не провокація? співати чужі гімни , то не провокація? застосовувати окупаційні назви українських населених пунктів не провокація! а український гімн в Україні, то провокація! ппц! логіка(((

Вуву 2021-02-18 / 09:32:26
Я так бачу що там иісця вистачає , то може б на стіну натрафаретити повний текст гімну Украіни , а з боку в перекладі на хунську ,
(Щоб було згідно мовного закону і освітнього).
Хай вчать , хай співають і знають що співають , бо йіня Родіна тут а не там , і це треба розуміти .

njksr 2021-02-18 / 09:09:07
сбу не може - патріоти допоможуть!
Слава Україні!

Степан Крук 2021-02-18 / 08:15:18
А мені напис сподобався! Якщо його зробили українці, то вони націоналісти. А якщо угорці, то вони сепаратисти. Де адресний підтекст у цьому написі??? Слава Україні, друзі угорці! ))) І смерть ворогам...СБУ розслабтеся!

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини