У четвер мер Ужгорода через підконтрольну більшість планує остаточно "віджати" землі колишнього "Ужгородприладу" (ДОКУМЕНТИ)

Йдеться про скандальне питання щодо фактичного поділу величезної території заводу «Модуль М» ("Ужгородприлад") по вул. Миколи Боб'яка, 15 в Ужгороді, більшість якої через фірми-прокладки планують передати родині міського голови Б.Андріїва.

У четвер мер Ужгорода через підконтрольну більшість планує остаточно "віджати" землі колишнього "Ужгородприладу" (ДОКУМЕНТИ)

У четвер, 15 жовтня, на черговій сесії Ужгородської міської ради депутати плануються розглянули ряд скандальних земельних питань.

Серед цих питань і проект рішення міськради №3191 «Про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок» (пункти 1.5-1.10) щодо відведення 5-ти земельних ділянок загальною площею близько 6,5 гектарів по вул. Миколи Боб'яка, 15, для подальшої передачи їх в оренду п'ятьом фіутивним юридичним особам: ТОВ «ІНВЕСТГРУП К», ТОВ «ІНВЕСТГРУП К-1», ТОВ «ІНВЕСТГРУП К-2», ТОВ «ІНВЕСТГРУП К-3», ПП «Ротор».

Як повідомляє громадський правозахисник Віталій Грегор, лобіює дане питання особисто міський голова Ужгорода Богдан Андріїв. Оскільки в більшості фірм-прокладок, яким планується передача даних ділянок, співзасновником та кінцевим бенефіціаром є особи, афілійовані з родиною міського голови Б.Андріїва та його брата, обласного депутата А.Андріїва, - О.Букатко та В.Стельмах.

Тогоріч, 14 листопада 2019 року, всупереч законодавству і позиції громадськості та атовців, ужгородські депутати надали дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення даних земельних ділянок діючого заводу "Модуль М".

У подальшому, 30 січня 2020 року, слідча суддя Ужгородського міськрайонного суду Олеся Лемак розглянула клопотання правоохоронців і наклала арешт на земельну ділянку загальною площею 12 га діючого промислового заводу ПАТ «Модуль М» (ЄДРПОУ: 05795783, м. Ужгород, вул. Боб’яка, 15), якою той користується на підставі Державного акту на право постійного користування серії Б №076204 ще з радянських часів.

"Однак згодом, вже цьогоріч в серпні, завдяки, ймовірно, кулуарним домовленостям з правоохоронцями, арешт ділянок був знятий і справу поступово "зливають", не зважаючи на запевнення керівника обласної поліції Олександра Шляховського про особистий контроль даної резонансної справи", - інформує В. Грегор.

Завод "Модуль М", побудований ще за радянських часів і відомий багатьом як "Ужгородприлад", розташований на березі річки Уж, неподалік гіпермаркету «Епіцентр» та Боздоського парку.

Проти даної земельної схеми на двох сесіях міськради публічно виступали закарпатські учасники російської-української війни. Вони закликали не приймати рішень до проведення комісійного обстеження земель заводу (інвентаризації). У разі наявності вільних територій задовольнити передусім земельні питань ветеранів, як наприклад, для їх соціального проекту – будівництва комплексу з надання послуг із обслуговування та ремонту автомобілів, де могли б працювати самозайнято самі ж атовці та їх сім’ї.

Міський голова Б.Андріїв публічно запевнив, що виконає обіцянку ветеранської спільноти, і дав на сесії відповідне протокольне доручення в її присутності, а також присутності журналістів та представників громадськості. Однак мер прогнозовано не виконав обіцяного, маючи свій корисливий інтерес щодо земельної ділянки заводу.

Враховуючи такі свавільні дії міської влади, об’єднанні закарпатські спілки учасників бойових дій разом із В.Грегором подали відповідні заяви, зокрема до Ужгородської місцевої прокуратури, яка зареєструвала кримінальне провадження за ознаками складу злочинів, які передбачені статями 358, 364, 191 КК України.

Наразі через резонансність справи і масштаби цієї земельно-корупційної схеми її досудове розслідування здійснює Головне управління Нацполіції в Закарпатській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Як повідомлялось раніше, з метою реалізації корупційної схеми по заволодінню майже 6,5 га в "Новому районі", особи пов’язані із родиною діючого мера Ужгорода, разом із головною акціонеркою заводу, громадянкою Угорщини Анжелікою Матяш (дівоче прізвище – Горват) за попередньою змовою із групою інших, поки не встановлених осіб, підробили ряд документів, вчинили незаконні реєстраційні дії щодо відчуження об’єктів нерухомого майна ПАТ "Модуль М" за підписами неповноважних осіб із грубим порушенням земельного законодавства, про нотаріат, акціонерні товариства тощо.

14 жовтня 2020р.

Теги: Модуль, дерибан, Андріїв

Коментарі

Вуйко 2020-10-15 / 07:31:45
Корупция Зжерла Ужгород! Де прокурори з великими зарплатами! Сидять мовчки з курвами -секретарками в теплих кабiнетах,коняк пють i порнуху на планшетi дивлять! Коли цi гнили з мерii перестануть красти? Хто буде наступний мер, подумайте?

Олеся 2020-10-14 / 23:59:07
Пакпук Iршава-не лобiюй Андрiiва...здуй до Iршави там тебе чекають.Мова йде про Корупцiю Богдана Андрiiва.

Хома 2020-10-14 / 23:51:44
На фото готова школа на територii заводу!

Пак Іршава 2020-10-14 / 23:29:50
А Рата з Погорілим не так?Погорілому мало то пхаєся докрасти Ужгород.

5556 2020-10-14 / 22:58:27
За 5 років всі землі конюх розікрав

НОВИНИ: Соціо

22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
/ 1
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
» Всі новини