У Чехії заарештували "лідерів" підконтрольного Росії крила русинів

Їх звинувачують у підробці документів та ухиленні від сплати податків

У Чехії заарештували "лідерів" підконтрольного Росії крила русинів

На початку вересня 2020 року правоохоронними органами Чеської Республіки було заарештовано очільників радикального крила русинів, підконтрольного Російській Федерації, Василя Джугана та Михайла Тяска.

Про це повідомляють власні джерела Закарпаття онлайн в русинському середовищі.

Опосередковано вказаний факт підтверджує те, що сторінки М.Джугана і М.Тяска у соціальній мережі Фейсбук з цього часу неактивні.

Як повідомляють джерела, вказаним особам висунуто звинувачення у підробці документів та ухиленні від сплати податків у розмірі понад 20 мільйонів чеських корун.

Чеські ЗМІ неодноразово звинувачували місцевих представників кремлівського русинства у фінансуванні виборчої кампанії проросійського президента Чехії Мілоша Земана.

Як раніше інформувало Закарпаття онлайн, 3 вересня минулого року М.Земан прийняв делегацію "Світової ради підкарпатських русинів". Серед учасників зустрічі у резиденції президента на празькому Град було семеро осіб, серед них Василь Джуган – голова Світової ради підкарпатських русинів у Чехії, його заступник Михайло Тяско, а також Димитрій Сидор, православний священник УПЦ (МП), засуджений у 2012 році в Україні (на три роки умовно) за звинуваченнями в сепаратизмі.

До того, у 2017 році, В.Джуган і М.Тяско супроводжували Мілоша Земана під час його поїздки до Росії.

Що показово, як інформувало Закарпаття онлайн, у першій п'ятірці списку проросійської партії "Опозиційна платформа — За життя" (ОПЗЖ) в Закарпатську облраду йде засуджений за сепаратизм соратник В.Джугана і М.Тяска Димитрій Сидор.

Зразу після передачі в штаб документів, необхідних для реєстрації кандидатом, Д.Сидор з Міжнародного аеропорта "Львів" імені Данила Галицького вилетів до Польщі, звідки, за інформацією Закарпаття онлайн з вказаних джерел, відправився на "консультації" до Москви.

23 вересня 2020р.

Теги: русини, Джуган, Тяско, арешт, Чехія, Земан, Сидор

Коментарі

Петро Ференцович Генцюр 2020-10-02 / 20:42:03
Пане Адмiн! А что значит - "флуд"?

Адмін 2020-09-30 / 20:12:39


Policie obvinila rusínské aktivisty z krácení daní

https://eurozpravy.cz/krimi/policie-obvinila-rusinske-aktivisty-z-kraceni-dani.c8f65a87/?fbclid=IwAR2noc08h9t3MDVoCEHU9EAUmfKYEllUpey-b_P7AzpQvMKtZn41FHMeCWY


Петро Ференцович Генцюр 2020-09-30 / 19:47:31


За апелювання до Адміністрації порталу трішки відпочиньте від коментування. Адмін


Петро Ференцович Генцюр 2020-09-30 / 13:36:28


Флуд. Коментуйте по суті публікації. Коментар видалено. Адмін


Петро Ференцович Генцюр 2020-09-29 / 16:51:39
Я пишу на русском языке только потому, что уже более сорока лет разговариваю исключительно на русском. На украинском я говорю только, когда приезжаю домой на Закарпатье и на бытовом уровне.
Могу пану pfr посочувствовать, но думаю, что даже он не утверждать, что жизнь на Украине со времен советских стала лучше.
Ну, а если будет утверждать - флаг ему в руки: в конце концов - edem das seine.

pfr 2020-09-27 / 09:17:59
ps., і так, товаріщ ґосподінъ Генцюр, я жив при совку і пригадую регулярні виключення електроенергії, 180 вольт у мережі замість 220, багатогодинні черги, у яких якось мене - малого - мало не задавили. У 1984 році була навіть в один день ситуація, коли у батьків - простих роботяг на заводах - не було нічого, ні грошей, ні води в крані, ні електрики в розетці, ні газу, сміття не вивозили взагалі, і за вікном купа снігу і холодно. Виживали у малій державній квартирі. Тепер є і своя хата, і послуги, тільки здоров"я нема - угробили на тих заводах холодних.

pfr 2020-09-27 / 09:06:14
Схоже, що товаріщ ґосподінъ Генцюр - це той самий "премнєр-міністр Подкарпацької Руси" Петро Гецко, який за роки перебування у Москві докус зрусифікувався. Но што туй му уповісти? Ти, дубрі, най буде Ви, Генцюре, дуже переживаєте за русинів, але самі ж допомагаєте щезанню русинської мови (закарпатської говірки) тим, що поширюєте мову російську. Самі собі суперечите.
Одного разу в Києві я познайомився із молодим інженером, ядерником. Так от він проходив навчання і стажування у кількох технічних університетах України і Заходу. Він один із тих, хто проектує добудову блоків АЕС у Рівному (Вараші) й Хмельницькому - у них робоча мова українська, тех. документація також поступово стає українська і англійська, бо все ж на комп"ютерах зараз планується. Розповідав, наскільки совкові технології відсталі і небезпечні, через що й виник Чорнобиль. Але не будемо ходити у АЕС і літаки, ними займаються невелика кількість вузьких спеціалістів - подивіться на інструкції з побутової техніки - всюди зараз є український переклад, виробник має забезпечити. І такі деталі зберігають мову навіть у технічній сфері. У 2-мільйонній Словенії ви нічого не зможете продати, не переклавши на словенську мову, ніде себе не зможете реалізувати, не знаючи словенської, хоча навколо там набагато вживаніші італійська, німецька, французька і сербська з хорватською. Словенці захищають свою мову і адміністративно, і природньо, і ніде там немає "атвращєнія". А українців набагато більше, ніж словенців, ви думаєте, ми не захистимо свою мову?
От білоруси так, здали свою мову, коли мали її берегти, і лише зараз починають розуміти, яку помилку тоді зробили.

злий 2020-09-27 / 00:35:55


Генцюре, твій рівень розуміння стану української мови - штамп із постсовка. Взятий із ФСБшних методичок.

У всіх галузях є чудова термінологія українською. І чим далі - мова утверджується все міцніше.

Можеш нити і вити, але з першого вересня в Україні практично нема російських шкіл. Тому, колишні етнічні росіяни плавно розчиняться в українському морі.

Ну і яка мова зникне в Україні скоріше - українська чи російська - ще побачимо :)


Петро Ференцович Генцюр 2020-09-25 / 19:56:32
Злий. "Русини" - то тупикова гілка еволюції". Пане! Естественный отбор никто не отменял, в мире(есть даже официальная статистика - считается, что каждые 10 дней исчезает по одному языку. Это естественно.
Могу, пане, вас огорчить - украинский язык тоже на грани исчезновения как не выдерживающий конкуренцию с русским языком. То же относится и к другим языкам в государствах бывших СССР. И это объяснимо: проще на русском языке прочитать техдокументацию атомной станции, самолетной документации и пр. сложной техники и оборудования, чем переводить на языки народов бывшего СССР: слов таких даже просто нет, а придумать невозможно.
И еще нужно понимать, что перспективы нет у языка, который нужно поддерживать административными мерами в купе с уголовным кодексом - таким образом создается отвращение к языку.
Как по мне, главное - на каком бы языке не говорили, чтобы понимали правильно.

Петро Ференцович Генцюр 2020-09-25 / 19:45:44
Земан - это еще тот антисоветчик во времена СЭВ и Варшавского договора. А сегодня он уже враг западному либерализму и "пропутинский" деятель Чехии. А всего-то, Земан называет вещи своими именами.

Петро Ференцович Генцюр 2020-09-25 / 19:05:30
Ну, вот, только pfr как-то пытается аргументировать свою позицию - можно только сожалеть, что в основе аппеляции - эмоции и выданное желаемое за действительное. Но что можно ожидать от оппонента, если для не него "Вы" - это только когда много.
Русофобия - это диагноз, что-то вроде слепоты, глухоты и "болезнь мозга НАТО".
Я так понимаю, что мои оппоненты - достаточно молодые люди, у которых нет возможности сравнить прошлое во времена СССР и настоящее.
Вот мэр Чопа на скрижалях данного информресурса на видео сильно радуется, что наконец-то появилась возможность в Чопе громадянам получать чистую воду из подземных источников - и это по-европейски. Но проблема в том, что вода из подземных источников в Чопе была во времена, когда мэра Чопа еще и в планах не было, - и это было, надо полагать, не по-европейски, а по-советски.
А пан pfr, очевидно, не в теме расследования украинских журналистов по теме справки о легкой степени дебильности Парубия, но ему это и не нужно: проще списать это на злого Путина.
Ваша проблема, панове, в том, что вы не знаете, какая жизнь была на Закарпатье при СССР, поэтому вы себе и представить не можете, как вы эту жизнь испоганили: вы не сделали за более чем четверть века жизнь на Украине лучшей; единственное, на что вы оказались способными, - уничтожить не вами созданное и ничего при этом не создать своего, чем можно было бы гордиться.

Мукачівка 2020-09-25 / 17:59:13
Дурний Митер лецуський хоче у депутати. Нехай своїх дочок шлюх научить жити. А тоді у депутати лізе і других учить. На нари його і хто ще дурний у його церкву ходить .

Мигаль 2020-09-25 / 17:29:18
Пофігісту (Петру Ференцовичу Генцйуру)! Дедйа, какый ты у біса русин, коли безграмотно гуторишь новгород-суздальським суржиком. Обись добре розумів, то скажу ти перлом типа "русскава мира": "Закрой уже дедйа свой пердак"!

pfr 2020-09-25 / 12:21:30
гинцюрови. Тяско і компанія сам вихваляє Путіна, їздив у окупований Крим, мріє про зникнення України з карти світу. На таку діяльність РФ виділяє гроші через фонд Малофєєва, є розслідування журналістів. Ось її радикальність і проросійськість. А щодо русинів при СРСР - то не бреши, комуністи у 1990 році бігом зареєстручали русинськоє общєство, коли їм це стало потрібним на противагу Руху і результатам виборів у Галичині. Тоді ж весь обком став проштовхувати "автономію". І щодо Парубія не бреши - та довідка російський вкид. Парубій просто дещо нечітко говорить, зараз дітей до логопеда водять. Люди із ДЦП навіть мають світлу голову, пишуть наукові статті, просто виглядають незвично. Але що вам, совкам, пояснювати... Якщо ваш кумир Сталін навіть ветеранів війни безногих і безруких назвав самоварами і відправив доживати віку на Ладозьке озеро.

ДО ГКНЦЮР 2020-09-25 / 08:46:47


Капслок - порушення правил коментування. Продублюйте ваш коментар відповідно до номр віртуального спілкування. Коментар видалено. Адмін


злий 2020-09-25 / 00:03:30
"Русини" - то тупикова гілка еволюції

Ужгород 2020-09-24 / 23:13:52
Вкотре так звані русини обіс*ались

Петро Ференцович Генцюр 2020-09-24 / 21:06:59
Мiхо. Пане! Забыли вы Бога - по плодам их и узнаете их.

Міхо 2020-09-24 / 21:03:18
І як бл*н тоді чехи вибрали то старе тупе комуняцьке гівно у президенти?

Петро Ференцович Генцюр 2020-09-24 / 20:54:22
pfr. Пане! У пана Парубiя с детства справка о легкой степени дебильности(из расследования украинских журналистов) и ничего - главным законодательным органом страны управлял. И сегодня в Европейской партии вместе с Порошенко формирует европейскую повестку Украины - чи не цирк на дротi, пане?

НОВИНИ: Політика

15:00
/ 12
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини