“Селиський ракаш” - це місце, що об’єднує локальні виробництва, продукти, ідеї та людей. Це другий амбітний проект молодої підприємиці, авторки сиру “Менчул” Інни Пригари, після створення бренду “Традиційна бринза Хустщини”, який уже став популярним не тільки у Закарпатті, але і у всій Україні.
Мета заходу: привернути увагу до спільноти локальних виробників Карпат, гастрономічних традицій та особливостей регіону, до екологічних проблем, які може допомогти вирішити споживання місцевих продуктів, і формування локального ком’юніті гурманів. «Ми працюємо на противагу мережам супермаркетів, що використовують імідж місцевих виробників для власних цілей», - кажуть у Нижньому Селищі.
На презентації буде присутня команда проєкту, що декілька років виношувала цю ідею, Інна та Петро Пригари і Орестом Дель Соль, а також представники спільноти локальних виробників. Зокрема, члени Асоціації вівчарів Хустщини, еко-ферма “Зелений гай”, ФГ Гашпар, ФГ Угочанський смак (ТМ “Пан еко”), НВФ “Апіка”, Турянський часник, Закарпатський пряник та ін.