Закарпатський прокурор уник переатестації, пішовши працювати в офіс Венедиктової

Йдеться про скандального заступника прокурора Закарпатської області Олександра Василенка, який курував донедавна митницю та СБУ.

Закарпатський прокурор уник переатестації, пішовши працювати в офіс Венедиктової

Згідно з реформою і очищенням органів прокуратури всі прокурори мають пройти переатестацію. 2 березня розпочався перший етап атестації регіональних прркурорів, в якій мали взяти участь 85 прокурорів із Закарпаття.

Однак, через введення урядом в дію карантинних обмежень через короновірусну інфекцію, атестація була призупинена після другого етапу.

У той же час, ще перед початком карантину, коли всі працівники обласних прокуратур проходили перші етапи атестації, заступник прокурора Закарпатської області Олександр Василенко пішов раптово в декрет по догляду за дитиною. Таким чином його участь в атестації було відкладено на невизначений термін.

І ось із листа Офіса Генпрокурора, отриманого громадським правозахисником Віталієм Грегором 8 липня, стало відомо, що О.Василенко за невідомих обставин перевівся працювати в Офіс Генерального прокурора Венедиктової, де наразі є заступником керівника управління по нагляду за поліцією та організованою злочинністю.

Щодо відомостей про проходження атестації даним прокурором Офіс Генпрокурора не відповів і залишив в цій частині запит без відповіді, що є також порушенням законодавства.

Відтак, прокурор Василенко зміг якимсь чином фактично обійти, уникнути атестації, що не тільки ставить  в нерівні умовиінших прокурорів, а йставить під сумнів саму реформу даного правоохоронного відомства.

Громадськість та правозахисна спільнота Закарпаття обурена такими незрозумілими "обхідними" схемами і вимагає від генпрокурора І.Венедиктової провести службове розслідування та повідомити, коли даний прокурор пройде атестацію.

Як повідомляло Закарпаття онлайн, прізвище О.Василенка згадувалося неодноразово в тандемі із прокурором області В.Гаврилюком щодо корупційних скандалів, пов'язаних з контрабандою на митниці та затриманих на хабарі посадовців. У зв'язку із фактичним системним сприянням цих прокурорів в уникненні реального покарання обвинуваченим протягом 2016-2019 рр., правозахисники та активісти просили ГПУ звільнити їх.

А згідно з березневим листом ОГП відомості, викладені у зверненні В.Грегора щодо можливої невідповідності прокурорів В.Гаврилюка та О.Василенка критеріям компетентності, професійної етики та доброчесності, мали довести до відома відповідної кадрової комісії з атестації прокурорів регіональних прокуратур після їх утворення для врахування під час проведення співбесіди з цими прокурорами.

Також прізвище Василенка фігурує в гучному скандалі з недавнім бунтом контрабандистів на "італійських бунтах" на КПП "Тиса". Його прізвище згадується в тандемі із народним депутатом Валерієм Лунченком, "куратором" контрабанди Валерієм Пересоляком та в.о. начальника Закарпатської митниці Олександром Богашем.

09 липня 2020р.

Теги: Василенко, атестація

Коментарі

Добрий 2020-07-10 / 07:44:20
Закарпатці всі га@дони, жополизи та продажні! Це величезна біда нашої держави. Нажаль ви такі тому шо прислуговували всім хто був у вас хазяїном.

Вуву 2020-07-09 / 22:31:52
А мордатий який .
Видать має за шо по ресторанах жерти

І.Косей 2020-07-09 / 16:55:25
Олександру Юрійовичу Василенку гіп-гіп ура, то керівник від Бога як і Сидорчук. Дякую, що прийшли в Закарпаття научити нас працювати і розмовляти.

дідо 2020-07-09 / 15:12:17
Ви закарпатські прокурори мов малі діти. Обєднуєтеся лише тоді, коли вас ... у хвіст і гриву. І то лише частково, бо половина вірою і правдою служить мов собаки новим господарям, лижучи їм руки. Лише частина нарікають на долю та стогнуть. А от коли ділите посади, готові один одного у ложці води втопит. Хай командує хто завгодно лишень не мій кум, бо моя дружина вмре від заздрощів. Ото, при такій філософії, керують вами все життя чужинці. Ви зїли Лемака, ви згризли Ороса, лише Бенца протримався 5 років, лише бо лизав зади донецьким. Більше у вас останніми роками свого прокурора не було і скоріш за все не буде. Тай немаєте ви кого висунути у прокурори, розумом не вийшли, бо працюють зараз у прокуратурі якщо не діти контрабандистів, то лісників, бандюків або бізнесменів. А ті заточені лише на гроші, тому не маєте ви ніякої перспективи, і будуть вами завжди керувати то Петруні, то Сидорчуки, то Гаврилюки то Корбані, а ви їм будете кричати "Віват".

до Правда 2020-07-09 / 12:55:09
Пане Сидорчук не хваліть себе і Василенка, ви оба кончені моральні уроди, котрі заплативши Венедіктовій контрабандні гроші намагаєтесь повернутись до контрабандних потоків на Закарпатській митниці.

Правда 2020-07-09 / 12:43:03
По перше, вся ця так звана атестація прокурорів - це черговий етап знищення професіоналів. Сидять в комісії якісь соровські клоуни, без досвіду, без знань, без нормальних моральних якостей і судять прокурорів за американські гроші. Або так звані тести на рівень інтелекту, під час здавання яких треба підлаштовуватися під примітивне і специфічне американське мислення (по суті, ставати в той час тупим), щоб здати той тест. Якісь квадратики, кружки, кубики... Воно треба прокурору ? Щодо Василенка Олександра, то це один з небагатьох професіоналів, яких в прокуратурі залишилося дуже мало. Він є високопорядною людиною, яких ще менше. А так звані активісти - це проститутки, які за чиїсь гроші лиють на людей бруд. Мене одно верне від фрази: громадський активіст ???

777 2020-07-09 / 08:57:05
А що, у офіс генеральної прокуратури не треба проходити переатестацію? Це уже повна корупція.

Тома 2020-07-09 / 08:31:19
Не Гаврилюка, Сидорчука

Тома 2020-07-09 / 08:30:07
Контрабандисти Пересоляк і Лунченко активно просувають у керівництво Закарпатської прокуратури контрабандистів Василенка і колишнього прокурора Закарпаття люстрованого Олега Гаврилюка. Гаврилюк вже є поновленим Венедіктовою у прокуратуру.

Валерій 2020-07-09 / 08:20:42
Лоббіст Вастиленка є зам ген.прокурора - Мустеца Ігор. Познайомились після "тєми" італійських бусів, яку вони кришували багато років.

Громадянин 2020-07-09 / 08:02:23
Псевдореформа від Венедіктової, фарс і профанація.

пенсіонер 2020-07-09 / 07:59:10
Смішні рівних умов захотілося
Гроші вирішують усе, гроші не пахнуть.

НОВИНИ: Соціо

11:03
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 3
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 9
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 1
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 7
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
» Всі новини