Ужгород отримав іменне пиво (ФОТО)

Ужгород має власне іменне пиво. Крафтова пивоварня Yuber відкрилася ще наприкінці минулого року.

Ужгород отримав іменне пиво (ФОТО)

У листопаді працювати почали у тестовому режимі, у грудні пивоварня отримала ліцензію.  А потім прийшов коронавірус і зіпсував масштабні плани. Проте виробництво набирає обертів, і незабаром пивоварня планує запрацювати на повну потужність.

«Почали з того, що привезли каміон продукції -12 сортів солоду з Чехії, Німеччини та США, - каже господар пивоварні. -- Я купив в одних з найкращих виробників пива в Чехії технологію та рецептуру», -- розповідає Юрій Бережник,власник крафтової пивоварні.  

У приміщеннях із солодом сторожами- коти. Продукція недешева і дуже якісна, миші йдуть не гірше, ніж клієнти на пиво. Юрій Бережник коротко пояснює процес пивоваріння та демонструє обладнання: «30 градусна рідина закачується у чан, 2 години проходить температурні режими, щоб була ферментація. Потім надходить у чани для фільтрації, знову у варочний чан і з додаванням хмелю. Після того, як пиво зварене, міряється рівень цукру, рідина охолоджується.  вариться, після чого пиво готове, міряється цукор, готове можна охолоджувати.

Ми не працюємо поки що 100%, бо обладнання дуже дороге. Запускаємося поступово, потужність пивоварні - 300 тис.літрів, наразі ми виготовляємо 100 тис. літрів. Якби не було коронавірусу, ми б працювали на повну потужність. Три місяці карантина нас вбили і незрозуміло, коли це все закінчиться. Але все влаштовано так, що у будь-який момент ми можемо довстановити обладнання і розширити виробництво».

У пивоварні спеціальна базальтова підлога, яка не піддається впливу кислот та іншим руйнівним процесам. Так само багато інших речей, які  витримують агресивне середовище. Ще одна технологія, яку застосували в Yuber: по спеціально встановлених каналах готове охолоджене пиво надходить безпосередньо у паб, ресторан та боулінг-клуб. При цьому рідина не нагрівається і відсутні зайві впливи.

З початку реалізації ідеї ужгородці зіштовхнулися з купою скептиків, але хотіли зробити справді якісний продукт, за який не соромно. «Я беру повну відповідальність за свій продукт. Я не мав завдання зробити тільки пивоварню, продавати кудись пиво і не відповідати за продукт. Пивоваріння, особливо крафтове, -- це культура, до котрої Україна лише йде. Ми на початковій стадії. Потрохи крафтові виробники забирають ринок у не дуже чесних пивоварвів –монополістів, які під себе зробили закони з купою перепон для малих виробників, - каже Юрій Бережник. -- Я розраховував на одну суму. Думав впишемся у 300-400 тис. євро, коли приїхали чехи пояснили, що потрібно мінімум 700-800 тис.євро. У результаті на все пішло півтора мільйона євро».  

Ще одна гордість поваварні Yuber –професійна бар-стійка, встановлена чеським підприємством, яке має 97 світових патентів та ліцензію на виготовлення такого обладнання у середній та західній Європі. Відтепер пиво від найкращих європейських пивоварів за найкращими світовими технологіями в Ужгороді. Тут виготовляють 7 сортів пива. Одне з них, яке вже стало візитівкою - «Ужгородське пиво» 10% – м'яко охмелений світлий, класичний лагер, який вариться з використанням гіркого сорту хмелю «Магнум», що дає терпку обволікаючу гіркоту і тонкий аромат.

30 червня 2020р.

Теги: пиво

Коментарі

Василь 2020-07-01 / 09:08:31
Ці милі котики там нароблять ділов!!!!!!

Josyp 2020-06-30 / 22:38:45
Доброго вечора, казки Закарпатцям про 1.5 млн євро не розповідайте. 150 тис євро. В це ще можна повірити. Без образ

Zoz 2020-06-30 / 21:40:43
"Мачки"

Zoz 2020-06-30 / 21:39:44
Мусай аби маски усцялися на міхи з солодом

НОВИНИ: Світське життя

10:07
Діджитал-ілюстрації створює ужгородка Марина Іржак
09:28
/ 2
Понад 30 років родина Шош із Закарпаття вирощує виноград та виготовляє вина
13:14
Раритетний "Фіат" 1934 року випуску відреставрував Юрій Руснак із Ужгорода
09:51
/ 1
На Закарпатті вирощують шафран посівний для виготовлення елітної спеції
14:39
/ 7
Ужгородська співачка Уляна Донецька презентувала нову пісню й кліп
09:42
Вчитель із Мукачева увійшов у десятку кращих вчителів фізичного виховання в Україні
14:44
/ 1
Близько 20 різних видів леквару готує закарпатка Чілла Аніцка-Гододі
15:46
В Ужгороді "виставково" представили "Дерево, що продовжує жити"
17:34
Унікальний екзотичний сад рослин із усього світу виростила мешканка Виноградівщини на Чорній горі
14:10
Закарпатський "Рокаш" презентував новий кліп "Пий до дна"
10:06
У Дубовому на Тячівщині виготовляють крафтовий сир понад 15-ти сортів
10:49
На Закарпатті масово квітне пізньоцвіт осінній
18:09
Ужгородка Каріна Корнута стала фіналісткою Дитячого Євробачення-2021
15:00
/ 1
Не Синевиром єдиним, або які туристичні родзинки презентує Міжгірщина
15:01
40 років виготовляє паприку на Ужгородщині Єва Балог
11:32
На Тячівщині нині залишилося лише декілька трембітарів
11:21
Винороби Закарпаття тішаться, що врожай винограду цього року видався значно кращим, аніж торік
11:11
Відомий дослідник Михайло Сирохман розказав про втрачені та збережені церкви Закарпаття на відкритих лекціях
10:06
/ 3
У Річці в Пилипецькій громаді можна відвідати музей гунь
14:58
/ 6
В Ужгороді у найближчому майбутньому може з'явитися McDonald's
14:53
На Закарпатті збирають кизил з найбільшої плантації в Україні
09:55
Маракуя, ківі, інжир, актинідія: садівник-любитель із Тячівщини приручив на своєму обійсті екзотичні культури
15:38
Програма "Діалоги" з Людмилою Сюзевою
10:35
Подружжя з Мукачева самотужки зібрало 6 вантажівок сміття
10:04
/ 2
Закарпатський гід-екскурсовод колекціонує старі зображення Мукачева та його околиць
» Всі новини