Ужгород отримав іменне пиво (ФОТО)

Ужгород має власне іменне пиво. Крафтова пивоварня Yuber відкрилася ще наприкінці минулого року.

Ужгород отримав іменне пиво (ФОТО)

У листопаді працювати почали у тестовому режимі, у грудні пивоварня отримала ліцензію.  А потім прийшов коронавірус і зіпсував масштабні плани. Проте виробництво набирає обертів, і незабаром пивоварня планує запрацювати на повну потужність.

«Почали з того, що привезли каміон продукції -12 сортів солоду з Чехії, Німеччини та США, - каже господар пивоварні. -- Я купив в одних з найкращих виробників пива в Чехії технологію та рецептуру», -- розповідає Юрій Бережник,власник крафтової пивоварні.  

У приміщеннях із солодом сторожами- коти. Продукція недешева і дуже якісна, миші йдуть не гірше, ніж клієнти на пиво. Юрій Бережник коротко пояснює процес пивоваріння та демонструє обладнання: «30 градусна рідина закачується у чан, 2 години проходить температурні режими, щоб була ферментація. Потім надходить у чани для фільтрації, знову у варочний чан і з додаванням хмелю. Після того, як пиво зварене, міряється рівень цукру, рідина охолоджується.  вариться, після чого пиво готове, міряється цукор, готове можна охолоджувати.

Ми не працюємо поки що 100%, бо обладнання дуже дороге. Запускаємося поступово, потужність пивоварні - 300 тис.літрів, наразі ми виготовляємо 100 тис. літрів. Якби не було коронавірусу, ми б працювали на повну потужність. Три місяці карантина нас вбили і незрозуміло, коли це все закінчиться. Але все влаштовано так, що у будь-який момент ми можемо довстановити обладнання і розширити виробництво».

У пивоварні спеціальна базальтова підлога, яка не піддається впливу кислот та іншим руйнівним процесам. Так само багато інших речей, які  витримують агресивне середовище. Ще одна технологія, яку застосували в Yuber: по спеціально встановлених каналах готове охолоджене пиво надходить безпосередньо у паб, ресторан та боулінг-клуб. При цьому рідина не нагрівається і відсутні зайві впливи.

З початку реалізації ідеї ужгородці зіштовхнулися з купою скептиків, але хотіли зробити справді якісний продукт, за який не соромно. «Я беру повну відповідальність за свій продукт. Я не мав завдання зробити тільки пивоварню, продавати кудись пиво і не відповідати за продукт. Пивоваріння, особливо крафтове, -- це культура, до котрої Україна лише йде. Ми на початковій стадії. Потрохи крафтові виробники забирають ринок у не дуже чесних пивоварвів –монополістів, які під себе зробили закони з купою перепон для малих виробників, - каже Юрій Бережник. -- Я розраховував на одну суму. Думав впишемся у 300-400 тис. євро, коли приїхали чехи пояснили, що потрібно мінімум 700-800 тис.євро. У результаті на все пішло півтора мільйона євро».  

Ще одна гордість поваварні Yuber –професійна бар-стійка, встановлена чеським підприємством, яке має 97 світових патентів та ліцензію на виготовлення такого обладнання у середній та західній Європі. Відтепер пиво від найкращих європейських пивоварів за найкращими світовими технологіями в Ужгороді. Тут виготовляють 7 сортів пива. Одне з них, яке вже стало візитівкою - «Ужгородське пиво» 10% – м'яко охмелений світлий, класичний лагер, який вариться з використанням гіркого сорту хмелю «Магнум», що дає терпку обволікаючу гіркоту і тонкий аромат.

30 червня 2020р.

Теги: пиво

Коментарі

Василь 2020-07-01 / 09:08:31
Ці милі котики там нароблять ділов!!!!!!

Josyp 2020-06-30 / 22:38:45
Доброго вечора, казки Закарпатцям про 1.5 млн євро не розповідайте. 150 тис євро. В це ще можна повірити. Без образ

Zoz 2020-06-30 / 21:40:43
"Мачки"

Zoz 2020-06-30 / 21:39:44
Мусай аби маски усцялися на міхи з солодом

НОВИНИ: Світське життя

20:09
/ 7
Стоянка первісних людей в закарпатському Королеві виявилася найстарішим людським поселенням Європи – 1,4 млн років
00:03
Мукачівець Сергій Кузьма здав 24,4 літри крові протягом 20 років
11:05
Вина Срібної Землі. Як на Закарпатті малі винороби просувають свій продукт
18:21
/ 2
Родина з Нижньої Апші зробила вирощування тюльпанів сімейним бізнесом
19:27
Через COVID та війну равликовий бізнес на Закарпатті вимирає
10:20
"Винна мануфактура Штифко": винороб з освітою фізика відроджує виноградарські традиції на Закарпатті
17:31
Залізничник з Мукачева виготовляє металеві мініскульптури на підтримку ЗСУ
15:06
"Вина Срібної Землі": як на Закарпатті відроджують виноробську славу
15:02
/ 1
Кореєць Сонгджін, який 10 років жив в Ужгороді, переклав "Червону руту" на рідну мову
10:52
/ 7
Ужгородець відтворив старовинний струнний інструмент із фрески Горянської ротонди
10:18
Ужгородка виростила двометрові чорнобривці і потрапила до Книги рекордів
22:42
106-річний ужгородець Микола Деревляник сам готує, прибирає та пере одяг руками
20:46
На Закарпатті ветеранів війни та членів їх сімей професійно адаптують за кошти держави
10:17
Медик з Мукачева Валентин Вракін рятує поранених на передовій
14:11
На Закарпатті почали готувати собак-терапевтів для психологічної підтримки ветеранів
17:44
В Ужгороді волонтерки готують їжу для поранених військових, які лікуються в медзакладах
11:32
/ 2
На Рахівщині виготовляють морозиво із пива та сидру та варять варення із гострого перцю
10:57
У нацпраку "Синевир" на Закарпатті встановили фотозону з "портретом" хранительки лісу – Мавки
10:55
В Ужгороді виготовляють натуральну косметику із квітів і трав
11:34
Школяр із Донеччини вигуляв в Ужгороді службового собаку Нацгвардії й отримав у винагороду шкільне приладдя
11:27
Волонтери в Ясінях на Рахівщині шиють маскувальні сітки для бійців на передовій
17:52
Спортсмен із Мукачева Богдан Черепаня став чемпіоном України з бойового самбо
19:00
Дитячі табори відпочинку, квест-екскурсії, туристичні походи: активно й насичено проводять літо на Закарпатті "Щасливі діти"
15:11
/ 2
На Закарпатті врятували лелеку з поламаним крилом
10:39
Вихідець із Лисичанська заснував в Ужгороді першу роликову школу
» Всі новини