Угорщина: особливості ведення гібридної війни РФ

Сучасна війна ведеться не тільки в фізичному просторі, а й в інформаційній, економічній, соціальній, екологічній, культурній тощо сферах. Тобто, охоплює собою усі грані суспільного життя країн. І при цьому, населення не завжди усвідомлює своє перебування в умовах такої гібридної війни.

Угорщина: особливості ведення гібридної війни РФ

Російська Федерація здійснює свій інформаційний вплив по різних напрямках. На Україну – з метою формування панічних настроїв та негативних соціально-психологічних процесів в суспільстві, підриві довіри до влади та державних інститутів, здійснення потужних ударів по економіці. На власне населення – з метою подальшого зомбування, здобуття підтримки політики уряду та позиціонування РФ як країни, яка майже наодинці бореться зі світовим злом. На світову спільноту – з метою виправдання своєї агресивної політики, формування (відновлення) геополітичного лідерства, формування протиріч між провідними країнами світу та зриву соціально-економічних процесів.

Особливо важливою для Росії є робота щодо формування протиріч між Україною та її сусідами. Це є окремим напрямком роботи всієї вертикалі відповідних органів Російської Федерації.

У зв’язку з цим, спостерігається подальше зростання активності проросійськи налаштованих політичних і громадських рухів (агентів впливу) та організацій в країнах Європи. Сьогодні ми звенемо увагу читача до Угорщини, яка послідовно реалізує концепцію створення єдиного економічного, культурного та освітнього простору з регіонами компактного проживання угорської меншини в країнах Карпатського басейну, таким чином проводячи роботу щодо послаблення позицій України в інтересах Російської Федерації.

Особливої уваги заслуговує робота з молоддю в Угорщині. Так, в лютому цього року вступив в дію Національний навчальний план, який вносить зміни до програм з історії та літератури. В даному документі основна увага приділяється героїзації угорської нації, а "Тріанонський договір", який підписаний 4 червня 1920 року, визнано трагедією угорського народу. Нагадаємо, що, відповідно до даного договору, Угорщина втратила 75% своєї території, в тому числі, сучасну Закарпатську область України. Особлива увага в документі приділяється необхідності розуміння кожним угорцем  того, що захист їх батьківщини – обов’язкова задача кожного мешканця країни.

На основі Національного навчального плану деякі громадські організації (наприклад Всесвітній союз угорців) ініціалізували збір підписів для започаткування основ для визнання недійсним положень "Тріанонського договору". Підставою для такої роботи є “бажання пригнічених угорців знову об’єднатися”. Відразу  висуваються варіанти подолання проблеми – формування в країнах перебування угорців, наприклад, Україні, автономій у трьох можливих формах: “національна автономія”, “національний муніципалітет”, “національна автономна рада”. Наскільки вдалим буде цей проект на міжнародному рівні, покаже час. Але сам факт того, що угорці його запустили, вже є свого роду успіх для них. І загроза для України.

У той же час триває підготовка до проведення 100-ї річниці з моменту підписання “Тріанонського договору”. В рамках цих заходів, угорським урядом запланована і фінансова допомога експертним та громадським колам щодо поширення інформації про несправедливість і незаконність  положень вищезазначеного договору. Фінансова допомога сягає 31 млн євро. І, зрозуміло, що серед її отримувачів є і агенти впливу на території українського Закарпаття.

Крім цих коштів, фінансову допомогу по тим самим питанням виділяє і державний фонд ім. Габора Бетлена, який є основною структурою при угорському уряді, що розподіляє допомогу по закордонних угорцях. Сума допомоги від цього фонду (читай - офіційного Будапешта) становить 3,25 млн. євро. Експертній спільноті України залишається лише спостерігати за наростанням угорської пропаганди у питанні надання автономії Закарпаттю, в тому числі, і з боку агентів впливу на території нашої держави, і в Європейському Союзі.

Не залишимо осторонь і діяльність праворадикальних угорських політичних рухів. Так, 1 березня 2020 року пройшла акція, присвячена 100-річчю обрання регентом Угорщини адмірала Міклоша Горті, який у ІІ Світовій війні виступив на боці Гітлера). Звісно, учасники сформували заклик до уряду Угорщини посилювати зв’язки із угорською діаспорою та вимагати отримання автономії, наприклад, Закарпаття.

Особливу увагу привертає проект підтримки “угорської діаспори” – програма “Петефі”. Вона полягає в тому, що в Інституті національної політики при Державному секретаріаті готуються слухачі, які в подальшому будуть просувати ідеї угорської державності в світі. До програми включені предмети підготовки зі скаутської, релігійної, культурної, освітньої діяльності. Тобто, випускники програми – досить добре підготовлені агенти впливу, а не виключено – і професійні розвідники. В середньому за кордоном інтереси своєї країни, випускники програми просувають протягом шести місяців. В разі успіху – термін продовжується.

Привертає увагу те, що до навчання залучаються і представники угорської діаспори Закарпаття, тобто громадяни України, які, в подальшому, відповідно до виділеного фінансового ресурсу, і будуть просувати ідеї відновлення “великої” Угорщини.

Таким чином, Україну на західних кордонах в подальшому буде очікувати посилення турбулентності. Заходи, які проводяться Угорщиною, нагадують відповідні дії Росії в Криму, що активно втілювалися з 2004 року, і які привели до анексії українського півосторова.

Активісти МЦПРП і далі будуть відслідковувати російський слід в діяльності однієї з країн НАТО, якою є Угорщина. Наше завдання – позбавити можливості створити лихо ще на одній території України, яка населена громадянами нашої держави.

08 квітня 2020р.

Теги: Угорщина, угорці, пропаганда, Росія, агент, розвідник

Коментарі

Jevelin 2020-05-07 / 22:29:56


Якщо маячня, то заперечуйте по суті, а не кажіть просто, що "маячня". Перехід на особистість коментатора - "дно" дискусії. Тому такі коментарі і видаляються. Коментар видалено. Адмін


Jevelin 2020-05-07 / 11:59:27


Хамствоі анонімний перехід на особистості коментаторів. Коментуйте по суті публікації. Коментар видалено. Адмін


Петро Ференцович Генцюр 2020-05-04 / 18:13:45
Мукачево. Пане! Хто ж тiкає вiд кращого? То може вже давно треба подивитесь у дзеркало?

Мукачево 2020-04-21 / 02:59:30
Треба приймати міри до мадярського сепаратизму. Маємо приклад Криму і Донбасу як мінімум. Великий урок.
Інакше буде тут війна і розруха. Ми хочемо жити спокійно, а мадярам треба мир чи переписування історії?

Говерла 2020-04-19 / 15:21:28
Задунайському
Все правильно написав - всі угорці мають їхати за Дунай, в напрямку Балатона. От же і Задунайський звідти. А вся земля від Закарпаття до Дунаю має відійти назад слов'янам. В разі нерозуміння де, що і як, то можна правим берегом Дунаю переправити всіх угорців назад на історічєскую родіну - Південний Урал.

Патріот 2020-04-19 / 14:36:36
До задунайського.. В Угорщині окрім декількох західних областей і Будапешту майже теж саме як і унас.Не думай що у разі приєднання буде набагато краще.Я обїздив Угорщину вдоль і поперек нормальний рівень там тільки на західній частині....Схід і південь відсталий з купою циган.

Задунайський 2020-04-19 / 13:15:41


Закарпаття - це Україна. Коментар видалено. Адмін


задунайськкому 2020-04-19 / 11:53:11
ваші монголо-татари завювали цей край ще 1000 років тому і пики в них були точно що не українські

Задунайський 2020-04-19 / 08:18:43
Чекаємо з нетерпінням коли Закарпаття завоюють монголо-татари,лиш щоб уже не бачити ці бридкі морди українських політиків

еду 2020-04-16 / 12:30:51
пару днів тому депутат облради ілдіка орос в інтервю місцевому угорському телеканалу говорячи про навчання онлайн сказала що закарпаття( в оригіналі підкарпаття) неоднорідне воно ділиться на чотири частини Унг Берег Угоча і МараморошюТак щоб робили в росії чи угорщині з обласними депутатами якби вони публічно не визнавали існуючий територіально-адміністративний устрій а ось в україні такий депутат як риба у воді а ви про утиски угорців

до Вуву 2020-04-16 / 08:26:13
до Вашого 22:53:17 - саме про це я писав:
відслідковуйте також що мадяри затівають у інших сусідів - словаків, румунів, сербів. І як іхні "поползновєнія" там присікають.

Вуву до еде 2020-04-16 / 07:20:29
Вот іменно.
Бо якби росія , то булоб так як там заборонили татарську мову татарам вооообще.
На ютубі по цьому є навіть інтервю з ідіотом жиріком.
А як вони позакривали вмі укр. бібліотеки і культурні центри ...
Знаєш !?
Так що закрий своє пахабло і тихо радій що украйінці освітнім законом з вами обійшлися як нормальні люди .
І нема чого тут людей на дурних обертати .... якщо сам дуб дерево хвойне

Ede 2020-04-15 / 17:34:29
У карантині декотри стали ще більш тупими. Одне лише запитання: у 2017. році хто приняла славний закон про освіту? Россія чи Україна?

Вуву 2020-04-12 / 22:53:17
То булоб добре колиб всі сусідні крайіни як один почали сутяжити хунію територіально.
І виставили свойі територіальні претензійі .
Хай потім в судах доводять що вони не крайіна агресор .

петро 2020-04-12 / 14:49:58
тріанон... втрата і ще якась фігня. мадяри не втратили. це підневольні народи словаки, чехи, хорвати словени , румуни і тд. здобули свободу, тобто звільнилися від хунського іга. тому нинішні їх нащадки згадають історію - на чиїх землях вони

Вуву 2020-04-12 / 09:11:12
Після пандемійі буде дуже добре якщо хунія не впаде в дефолт .
Бо по 300 фрррр. за 1 $
То це вже не гроші а туалетна бумага , а буде ще нижче.
Крім того демографічні порушення будуть скрізь як з робочими місцями.
Але в орбанутого що в путіна шовінізм і ревізіонізм кордонів і все йім мало.
Навіть тоді коли вже більше і не треба.
Своєю брехливою і наглючою політикою вони і так вже спричинили негативне сприйняття і нелюбов щодо себе .
А може бути іще й гірше

Говерла 2020-04-10 / 19:55:07
Потрібно повертати Паннонію назад в управління Україною, чи яким там сучасним русинам. Чому б землі від Закарпаття і до Дунаю не проголосити нарешті зоною українських /слов'янських інтересів? Угорська країна повинна повернути ці окуповані землі назад Україні, а сьогоденні угорці, які там живуть, мають виїхати до Балатону (велике болото) - там вони отримали право жити ще понад 1000 років тому. Адже права (документу) на постійне проживання в Лівобережній частині Дунаю ніхто їм не давав.
Я гадаю, що українські політики і зокрема дипломати повинні нарешті порушити в ЄС питання про перегляд кордонів. Адже Гельсінська декларація 1975 р. (принцип непорушності кордонів; територіальна цілісність держав; невтручання у внутрішні справи іноземних держав) вже порушена. Зокрема, москалі відтяли частину України, мадярі пхають носа в українські справи і т.д. Крім того, в той час серед 35 підписантів не було України, був лише СРСР.
Отже Україна має ініціювати перегляд кордонів для всієї Європи: Естонія закидає Московії, що та має повернути 5% земель; ми повинні запропонувати аби Німеччина повернула собі Кеніґсберґ (а частина з тих земель може відійти Польщі); Фінляндія має повернути собі окуповану москалями Карелію. І в цьому ж списку Україна мусить заявити про свої землі аж до ріки Дон і всю Кубань на сході, а на заході - до Дунаю; також треба буде повернути землі захоплені Польщею. Україна не повинна більше пасти задніх! Треба діяти.

гольцу 2020-04-09 / 16:05:54
ви описали хиба може один із ста існуючих і діючих рівнів впливу угорщини на закарпаття почитайте пана грежу і тоді зрозумієте справжні масштаби і глибину їхньої підривної роботи у них для закарпаття при уряді діє спеціальний Державний комісаріат Підкарпаття майже так само як у часи горті

Кум 2020-04-09 / 15:38:01
Та шо там присікати, най вже хтось пояснить угорцям що місні мадяри їх тупо мають: вони ж бо раді оформляти там мінімальну пенсію чи кататися туди трохи поробити за мінімальну зарплату та освоювати фонди, а потім за ті гроші, для угорців мізерні, в україні живуть як пани. Об'єднання з угорщиною вони бояться як страшного сну.

Тимофію 2020-04-09 / 02:26:57
п.Гольц, відслідковуйте також що мадяри затівають у інших сусідів - словаків, румунів, сербів. І як іхні "поползновєнія" там присікають. Це буде допоміжним, я вважаю. Як-неяк ЕU-краіни.

НОВИНИ: Політика

13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини