Гроші на кордоні. З життя закарпатських митників

«Ми приб’ємо «контрабас» – обіцяв Володимир Зеленський в фільмі до ста днів його президентства. Розраховував здійснити це ще до кінця 2019-го – коли, мовляв, «буде реформована митна й податкова служби». У грудні 2019 року дійсно була створена Державна митна служба або, як її називають, «нова митниця», керівником якої став Максим Нефьодов. На початку березня Зеленський заявив: «виглядає так, що в цьому бою контрабанда відправила митницю в нокаут».

Гроші на кордоні. З життя закарпатських митників

Нині українська митниця переживає перехідний період. Державна фіскальна служба, до складу якої входили територіальні органи митниці – перебуває у стані ліквідації з травня минулого року. А нова структура ще не запрацювала на повну силу. На прикладі Закарпаття видно – це призводить до того, що митницю тут контролює така собі суміш старих та нових кадрів. Стиль життя деяких із них, як встановили «Схеми в регіонах», викликає сумнів щодо прозорості та доброчесності їхньої роботи.

Андрій Каращенко. Це ім’я, вочевидь, мало знайоме українському читачеві. Утім, можливо, він запам’ятався участю у відео із розмови Володимира Зеленського із закарпатськими митниками від 6 липня 2019 року, яке лише на ютуб-каналі «Зе!президент» набрало понад 5 мільйонів переглядів.

Андрій Каращенко запам’ятався участю у відео із розмови Володимира Зеленського із закарпатськими митниками від 6 липня 2019 року

– У вас який телефон? Айфон? – запитав тоді у Каращенка президент Зеленський.

– Айфон.

– Айфон? А звідки Айфон? Мені каже Власов уже 30 хвилин – маленька зарплата… Знайдіть начальника.

– Так точно, знайду.

Андрій Каращенко – заступник керівника Закарпатської митниці Державної фіскальної служби. Тоді, у липні минулого року, він разом із іншими колегами намагався відповідати на запитання президента, який був дуже незадоволений контрабандою і роботою митниці.

Тоді Володимир Зеленський порадив усім митникам: «Без вас теж зможемо. Якщо хочете працювати – давайте разом. Не хочете – звільняйтесь, – наголосив глава держави. – Бо коли в нас буде прокуратура, а всі розуміють – буде після виборів у Верховну Раді, і коли в нас буде більшість, а всі розуміють, що вона буде...»

Тоді Володимир Зеленський порадив усім митникам, які не хочуть працювати разом, звільнятися

Новоспечений, на той час, очільник митної служби Максим Нефьодов, вражений майном у деклараціях, пообіцяв митникам нове життя: «З 15-го числа почнеться нове життя. Я докладу всіх зусиль, щоб це життя стало справді нове».

Очільник митної служби Максим Нефьодов, вражений майном у деклараціях, пообіцяв митникам нове життя

Почалась реорганізація.

Утворили новий орган – Державну митну службу, на базі митниці Державної фіскальної служби, яка має бути ліквідована. Вже звільнили 500 «старих» кадрів, за конкурсом набирають людей на вакантні посади. Але перехід функцій ДФС до новоствореної митної служби досі не завершився.

Уже в березні цього року Володимир Зеленський, під час виступу у Верховній Раді, констатував: виглядає так, що контрабанда перемогла.

«Нам обіцяли рішучий та безкомпромісний бій з контрабандою. Та наразі виглядає так, що в цьому бою контрабанда відправила митницю в нокаут», – підсумував президент.

Як живуть закарпатські митники, поки митниця, за оцінкою президента, перебуває в нокауті? І чи немає якоїсь залежності між неефективною боротьбою з контрабандою та способом життя самих митників і їхніх родичів? Учасники проєкту «Схеми в регіонах» прибули на Закарпаття, аби дослідити це.

Як живуть закарпатські митники, поки митниця перебуває у нокауті – щоб дослідити це, учасники проєкту «Схеми в регіонах» прибули на Закарпаття

«Старі-нові» обличчя митниці

Тут призначили нового керівника новоутвореної Митної служби. Але досі половина керівного складу залишилася на посадах – у структурі ДФС. Згідно з офіційною відповіддю від фіскалів, Андрій Каращенко і В’ячеслав Живицький – працюють заступниками начальника Закарпатської митниці саме ДФС – ще досі неліквідованої служби.

Заступника керівника Миколу Ясевича та керівника Закарпатської митниці Станіслава Балуєва звільнили наказами фіскальної служби.

Заступника керівника Миколу Ясевича та керівника Закарпатської митниці Станіслава Балуєва звільнили наказами фіскальної служби

Але Балуєв оскаржує своє звільнення в суді. Що вже казати про рядових митників, які лишилися на посадах?

Відповідно до декларацій, які дослідили журналісти, більшість митників користуються не власним майном. Квартири і автівки – або родичів, або третіх осіб

«Дорогі» родичі закарпатських митників

Біля митного посту «Ужгород» часто можна побачити автомобіль Tesla, що належить Олені Михайлівні Стрічик.

Біля митного посту «Ужгород» часто можна побачити автомобіль Tesla Олени Стрічик – дружини заступника начальника митного посту Закарпатської митниці ДФС

Сама вона не працює на митниці. Натомість на митниці працює її чоловік – заступник начальника митного посту Закарпатської митниці ДФС Ігор Стрічик.

На митниці працює чоловік цієї жінки – заступник начальника митного посту Закарпатської митниці ДФС Ігор Стрічик

Власної автівки митник не має – лише мопед. У декларації Tesla відсутня.

Журналісти зателефонували, аби поцікавитися, чому, але митник так і не відповів.

А Єлизавета Лазорик – успішна донька заступника начальника митного посту «Тиса» Володимира Лазорика.

Єлизавета Лазорик – успішна донька заступника начальника митного посту «Тиса» Володимира Лазорика

Зараз Єлизаветі 24. Коли їй виповнилося 20, у неї з’явилася Audi А6, а через рік – Audi А3. І вона дозволила батькові їздити на роботу на своєму авто – зокрема, Audi А6 – що митник вказав у своїй декларації.

Зараз Єлизаветі 24. Коли їй виповнилося 20, у неї з’явилася Audi А6, а через рік – Audi А3

У 22 роки у доньки митника з'явилася квартира на Слов'янській набережній, в одному з найдорожчих клубних будинків Ужгорода.

У 22 роки у доньки митника з'явилася квартира в одному з найдорожчих клубних будинків Ужгорода

У 23 роки вона стала власницею понад 100 кв.м. торговельних площ на вулиці Підгірній.

У 23 роки вона стала власницею понад 100 кв.м. торговельних площ

А в 24 роки в Єлизавети з'явилася ще одна ужгородська квартира – у будинку по вулиці Бориса Тлехаса.

А в 24 роки в Єлизавети з'явилася ще одна ужгородська квартира

Водночас, у своєму резюме Єлизавета Лазорик зазначила, що працювала на посаді організатора конференцій з квітня 2017-го. А ще пів року тому погоджувалася змінити роботу івент-менеджера на іншу, де платитимуть хоча б 12 тисяч гривень.

Півроку тому Єлизавета Лазорик погоджувалася змінити роботу івент-менеджера на іншу, де платитимуть 12 тисяч гривень

Сама Єлизавета відмовилася пояснювати походження свого майна.

– Звідки у вас кошти на дві квартири, торговельну площу та Audi?

– Дуже смішно. Ви мені телефонуєте з Радіо Свобода, щоб поставити це питання?

– Так.

– Я не буду на них відповідати.

– А ви можете відповісти, чи має відношення до цих статків ваш батько?

– На це я так само не буду вам відповідати. Я вас не знаю особисто, я взагалі нікому не збираюсь відповідати на ці запитання. Будь ласка, до мене не звертайтеся з такими питаннями.

Сама Єлизавета відмовилася пояснювати походження свого майна

А її батько-митник у розмові з журналістами, зокрема, зазначив: «Вона живе окремо від мене. Давним-давно. І я не маю вам нічого розказувати і пояснювати».

Діаманти та мамин подарунок

Вже згаданого вище Андрія Каращенка – заступника керівника Закарпатської митниці – знімальна група зустріла в Ужгороді вранці 5 березня.

Андрія Каращенка знімальна група зустріла в Ужгороді вранці 5 березня, але той проігнорував журналістів

Однак той проігнорував журналістів і попрямував на парковку, де його вже чекали авто і водій.

В учасників проєкту «Схеми в регіонах» виникли деякі здогадки, чому він не захотів спілкуватися. З огляду на те, що вдалося з'ясувати під час аналізу доходів і зв'язків митника та його найближчого оточення.

Жінку на ім’я Ольга Каращенко митник вказує у своїх деклараціях як дружину.

Журналісти відшукали її профіль у соцмережі «Фейсбук» Там вона часом викладає фотографії, де позує з брендовими речами та коштовними прикрасами.

Скільки все це може коштувати?

«Схеми» надіслали фото спеціальній парламентській кореспондентці LB.UA Анні Стешенко – вона кілька років досліджує і публікує матеріали про те, які речі, яких брендів, носять українські депутати та чиновники.

«Схеми» надіслали фото Каращенко з брендовими речами й прикрасами кореспондентці LB.UA Анні Стешенко, яка досліджує і публікує матеріали про те, які речі, яких брендів, носять українські депутати та чиновники

Серед речей на фотографіях дружини митника їй вдалося розпізнати дороговартісні екземпляри.

«У вухах дуже впізнавані і дуже дорогі сережки Van Cleef, – відзначила журналістка. – Сережки варіюються. Від 5405 євро до 26400 євро. По фото складно відрізнити – біле це золото, з діамантами. Залежно від комплектації варіюється саме так».

Серед речей на фотографіях дружини митника їй вдалося розпізнати дороговартісні екземпляри, такі як дорогі сережки Van Cleef

На іншому зображенні Анна Стешенко помітила ювелірний виріб ще одного відомого бренду: «Це дуже впізнаваний браслет Cartier. Модель була придумана в 1968 році, і називається – «просто цвях». Браслет Cartier – від 3050 євро найпростішої моделі без діамантів – і до 43 600 євро».

На іншому зображенні Анна Стешенко помітила ювелірний виріб ще одного відомого бренду – браслет Cartier

Ще одну річ із фотографії Ольги Каращенко журналістка ідентифікувала як брендову сумку: «Саме ця модель – це сумка з останньої колекції YSL. І вартість її на офіційному сайті – 1790 євро».

Ще одну річ з фотографії Ольги Каращенко журналістка ідентифікувала як брендову сумку з останньої колекції YSL

Якщо додати ціни на ці та інші ідентифіковані речі і прикраси на фото Ольги Каращенко: мінімум, якщо моделі найпростіші, і без діамантів – від 12 тисяч і до понад 74 тисяч євро – якщо комплектація максимальна.

Якщо додати ціни на ідентифіковані речі і прикраси на фото Ольги Каращенко – їхня сукупна вартість може становити від 12 тисяч і до понад 74 тисяч євро

Звідки все це?

У розмові з журналістами Ольга Каращенко лише кілька разів повторила, що не має таких прикрас.

– Як так сталося, що на фотографіях ваших у фейсбуці у вас є прикраси, ціна яких іноді починається від 5 тисяч євро?

– В мене немає таких прикрас.

– Ну, зокрема, Van Cleef сережки є у вас.

– В мене немає таких прикрас.

– На вашій сторінці у фейсбуці…

– В мене немає таких прикрас.

– Це не ваші прикраси?

Пізніше Ольга Каращенко повідомила, що неодружена – а з митником Андрієм Каращенком, який згадував її в декларації, «вони розійшлися».

– З якого приводу ви телефонуєте мені?

– З того приводу, що ваш чоловік є працівником митниці.

– Яким чином мій чоловік? Перед тим, як ставити такі питання, ви маєте достовірно знати інформацію. Тому що я – неодружена.

– Андрій Іванович Каращенко вказує вас, як дружину.

– Де саме він вказує?

– У своїй декларації.

– Ні.

– Вона є відкритою на сайті НАЗК. Ви розійшлись?

– Ми розійшлись 4 роки тому. Тому ваші недоречні дзвінки я вимагаю припинити.

– Ви розійшлися, але він вас вважає своєю дружиною і далі?

– Я ще раз пояснюю: я живу в іншому місті, і живу разом зі своїм сином.

Як так сталося, що Ольга Каращенко із прикрасами в тисячі євро переконує, що не є дружиною Андрія Каращенка вже чотири роки, але при цьому сам Каращенко у поданих у 2018 та 2019 роках деклараціях вказує її як дружину? Це міг би пояснити сам митник – однак він так і не відповів на телефонні дзвінки журналістів.

Примітно, що номер Андрія Каращенка в низки абонентів підписаний, зокрема, так: Андрій, Оболонь, Героїв Сталінграду, 8 – відповідно до даних з додатків, які дають змогу довідатися, як підписаний у телефонних книгах різних абонентів конкретний номер. За цією адресою у Києві, як з’ясували журналісти, розташовані квартира і гараж, які належать не йому.

У 2014 році їх придбала матір митника – Надія Никитюк.

У 2014 році квартиру і гараж на київській Оболоні придбала матір митника – Надія Никитюк

І це – теж привід для запитань до Андрія Каращенка.

Надія Никитюк володіла позашляховиком Lexus RX350, яким користувався митник і що вказував у декларації.

Надія Никитюк володіла позашляховиком Lexus RX350, яким користувався митник і що вказував у декларації

Вона ж подарувала Андрію Каращенку майже два мільйони гривень у 2018 році.

Але при цьому, за отриманою інформацією від джерела у фіскальній службі, офіційні доходи Надії Никитюк, починаючи з 1998 року, склали трохи більше 123 тисяч гривень.

Тож звідки все це?

Журналісти зателефонували жінці, щоб поставити це запитання безпосередньо їй самій – однак вона сказала, що перебуває «не в Україні» і відмовилася про це говорити.

– У вас за час роботи вашого сина на митниці з'явилася квартира у Києві, Lexus ви даєте в користування йому. Два мільйона в подарунок йому. В мене питання: звідки у вас такі доходи?

– Я не можу зараз про це говорити. Вибачте, будь ласка.

Але головна знахідка журналістів виявилася по інший бік кордону.

На заході Закарпатська область межує зі Словаччиною. Митниця ДФС, заступником керівника якої працює Андрій Каращенко, контролює митні пости та переміщення товарів – у тому числі, з цієї країни.

І саме в Словаччині, як виявили «Схеми в регіонах» митник Андрій Каращенко вирішив пов'язати себе з бізнесом – із фірмою, засновниками якої є українці. І не звичайні українці, а колишні митники і прокурори.

У Словаччині, як виявили «Схеми в регіонах», митник Андрій Каращенко вирішив пов'язати себе з бізнесом
 

Бізнес на кордоні

Відповідно до словацького реєстру, засновниками компанії Sapient Consulting, створеної у 2014 році, є члени родини Білецьких. Альфред Білецький – ексзаступник керівника київської митниці, люстрований у 2014 році. Андрій Білецький – колишній працівник прокуратури Києва, Леонід Білецький – колишній секретар Київського апеляційного суду та житомирянин Віктор Костюк.

Відповідно до словацького реєстру, засновниками компанії Sapient Consulting є члени родини Білецьких: екпрокурор, ексмитник і експрацівник суду

Відповідно до реєстру, сфера діяльності фірми – торгівля, брокерські послуги та ще довгий список напрямків роботи. Місце реєстрації – у непримітній будівлі у місті Жиліна, на Пернікарській, 10.

Місце реєстрації компанії Sapient Consulting – у непримітній будівлі у місті Жиліна, на Пернікарській, 10

А в документі від 2016 року журналісти виявили підпис Андрія Каращенка – яким митник засвідчив, що погоджується бути довіреною особою словацької компанії Sapient Consulting.

«Довірена особа (прокурист) уповноважена на всі правові дії, які виникають під час функціонування підприємства», – зазначено в тексті документу.

У документі від 2016 року журналісти виявили підпис Андрія Каращенка – яким митник засвідчив, що погоджується бути довіреною особою словацької компанії Sapient Consulting

Відповідні відомості про роль Каращенка є і в реєстрі юридичних осіб Словаччини. Але цей факт Каращенко не повідомив у своїй декларації.

«Коли митник має довіреність у якоїсь словацької компанії, і має право вчиняти будь-які правочини – то це можна трактувати по-різному, – пояснює виконавчий директор громадської організації «Антикорупційний штаб» Сергій Миткалик. – Якщо на таку особу буде складатися протокол щодо сумісництва чи суміщення з іншими посадами, це означає, що справа буде – на розсуд суду. Бо, по-перше, треба встановити критерії. Якщо він по цій довіреності здійснює якусь оплачувану діяльність – тобто ця довіреність, коли він вчиняє певні правочини, здійснюється йому оплату – це однозначно за національним законодавством оплачувана робота, і це називається сумісництвом».

Більше того, як пояснює Сергій Миткалик, відповідно до міжнародного законодавства це може вважатися порушенням: «Наявність самої довіреності, коли митник чи службовець має певне право вчиняти будь-які дії, тобто підписувати договори, і вчиняти інші правочини, то відповідно міжнародним нормам – це сумісництво є незаконним, яке не допускається, і митник взагалі не має права мати довіреність на вчинення цих дій».

Який бізнес об'єднав заступника начальника митниці Закарпаття, колишнього митника, прокурора та секретаря суду в Словаччині? Журналісти спробували зв'язатися із Андрієм, Альфредом та Леонідом Білецькими.

Однак телефоном відповів лише останній.

– Є питання стосовно фірми Sapient Consulting, ви там є засновником. Чим вона займається?

– Не розумію, про що ви.

– Ви є співзасновником словацької фірми Sapient Consulting. Разом із Андрієм Білецьким і Альфредом Білецьким. Чим займається ця компанія?

– Не можу вам відповісти, вибачте.

– Ну ви ж співзасновник. А яка роль у цьому Андрія Каращенка?…

– … (поклав слухавку)

Від джерела у словацькій податковій журналісти отримали інформацію щодо контрагентів, витрат і отримання коштів компанією Sapient Consulting.

Відповідно до отриманої інформації, низка компаній, серед засновників яких громадяни Туреччини, України, Росії та Словаччини, перераховували на рахунок Sapient Consulting кошти у розмірі від 400 до 21 тисячі євро за одну транзакцію.

Деякі з них були зареєстровані за однією адресою. Деякі – як, наприклад, компанія BonFire s.r.o. – перераховували кошти на рахунок Sapient Consulting s.r.o. А потім, як свідчать дані, отримані від джерела на митниці, імпортували в Словаччину товари з України.

Так, наприклад, компанія BonFire s.r.o. – перераховувала кошти на рахунок Sapient Consulting s.r.o. А потім, як свідчать дані, отримані від джерела на митниці, імпортували в Словаччину товари з України

Однак встановити напевне, в чому полягає діяльність Sapient Consulting журналістам не вдалося. Вони намагалися поспілкуватися із засновниками фірм, які перераховували кошти на рахунок Sapient Однак ніхто з них не відповів на повідомлення у месенджері.

Відтак «Схеми в регіонах» вирушили в Словаччину на пошуки компаньйонів Sapient Consulting. Адже, за їхніми даними, саме там зареєстрована низка компаній, з якими пов'язані українські митники.

Схеми в регіонах» вирушили в Словаччину на пошуки компаньйонів компанії Sapient Consulting

Журналісти вирішили поспілкуватися із співвласниками цих фірм. І тому поїхали в Кошице, де мешкає одна зі співвласниць компанії GoToSlovakia s.r.o. і PartnerLiga s.r.o. Однак, у будинку, в якому проживає, двері їм ніхто не відчинив – схоже, журналісти не застали її вдома.

Нічим не завершилися і пошуки власників компаній, які платили фірмі Sapient Consulting в Україні.

Нічим не завершилися і пошуки власників компаній, які платили фірмі Sapient Consulting в Україні

Можливо, розкрити суть діяльності компанії, стосунок до якої приховав заступник начальника Закарпатської митниці, зможуть органи, які мають більше можливостей і повноважень?

Проєкту «Схеми в регіонах» вдалося встановити, що родичі декого із них ведуть спосіб життя, який викликає сумніви у сумлінності роботи самих митників

Отже, учасникам проєкту «Схеми в регіонах» вдалося встановити, що родичі декого із них ведуть спосіб життя, який викликає сумніви у сумлінності роботи самих митників. А дехто з них спромігся поєднувати свою роботу на кордоні зі Словаччиною із представництвом бізнесу в цій країні.

Напередодні публікації цього матеріалу журналісти отримали відповідь від Державної митної служби, в якій зокрема йдеться: «Ані Каращенко, ані Живицький не працюють в Державній митній службі України... До новоутвореної у грудні 2019 року Держмитслужби України жоден з них переведений не був, вони залишаються у структурі Державної фіскальної служби України».

Інші два фігуранти нашого матеріалу – Володимир Лазорик та Ігор Стрічик – отримали посади в новій Митній службі.

І ця відповідь також вимагає пояснень. Адже раніше «Схеми в регіонах» отримали відповідь від Державної фіскальної служби, що Андрій Каращенко та Вячеслав Живицький обіймають посади заступників начальника Закарпатської митниці ДФС.

Раніше «Схеми в регіонах» отримали відповідь від ДФС, що Андрій Каращенко та Вячеслав Живицький обіймають посади заступників начальника Закарпатської митниці ДФС

Нині українська митниця переживає перехідний період. Державна фіскальна служба, до складу якої входили територіальні органи – митниці – перебуває у стані ліквідації з травня минулого року.

Бо в 2018-му уряд постановив розділити ДФС на Державну податкову і Державну митну служби. Але цей процес затягнувся і триває досі: нова структура ще не запрацювала на повну силу, не набрала кадрів, а стара хоч перебуває у стані припинення діяльності – однак досі діє. Її працівники – такі, як фігуранти цього матеріалу, – продовжують ходити на роботу та мають державні повноваження. Реформа не завершена, і митницю, зокрема на Закарпатті, контролює така собі суміш старих та нових кадрів.

Окремо журналісти звертаються до фігурантів цієї публікації – вони мають можливість надати додаткові коментарі, попри те, що під час підготовки цього сюжету вони не висловлювали такого бажання.

«Схеми в регіонах» – спільний проєкт програми «Схеми» та Інституту розвитку регіональної преси. Протягом пів року група із чотирьох регіональних журналістів відвідає чотири регіони України – Сумщину, Кіровоградщину, Одещину й Закарпаття, – у яких підготує і видасть в ефір чотири регіональні розслідування.

Максим Савчук, Альона Щербакова, Кирило Овсяний, Олена Мудра, Павло Лісниченко, Радіо Свобода

26 березня 2020р.

Теги: митниця, митник

Коментарі

Адмін 2020-04-23 / 21:37:46


Прокуратура Закарпатської області відкрила провадження за ознаками вчинення кримінального правопорушення – незаконного збагачення https://zakarpattya.net.ua/News/201644-Pislia-rozsliduvannia-Skhem-prokuratura-vzialasia-za-statky-zakarpatskykh-mytnykiv-DOKUMENT


Данко віктол 2020-03-30 / 23:03:18
Шановні жирні грошовиті любимі митники, не переживайте я вам все порішаю, головне готуйте моє любимееееее ГРОШІ $$$$$$$$ €€€€€€€€ $$$$$$, мантія це бізнес

влад 2020-03-30 / 11:43:51
Інормація позбавлена будь якого сенсу! Якщо у вас є докази, то де кримінальна справа? ...а так - для чого "гнати хвилі"???
на жаль система працює за принципом - вкрав, поділися й гуляй, кради далі...

митарь 2020-03-28 / 16:09:09
Коли все село знає і потихи завидує, то одно. А коли напишуть в пресі і постає питання звільнення чи навіть кримінальної відповідальності, це зовсім інше

Феміда 2020-03-28 / 15:40:02
СМІШНО....
Все село із ЗЕ-дебілів знає про походження статків наших фивників ---- а вони ще й грант відбивають на розслідування....

Ужгородець 2020-03-27 / 14:53:45
Читаю і не розумію що в цьому нового в житті ВІП-митників . Тоже Америку відкрили , що боси митниці жирують. Зв‘язка контролюючих органів ( митниця, прокуратура, СБУ , УЗЕ ) є злочинне угрупування з чітко розділеними ролями. Вихід: при цій владі -немає виходу. Якщо хтось сумнівається ,- з часом побачить мою правоту.

НОВИНИ: Соціо

18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 2
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 1
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
» Всі новини