Апеляційний суд у Львові скасував скандальне рішення мера Ужгорода Андріїва по пологовому будинку

Львівська Феміда задовільнила апеляційну скаргу Вікторії Пантьо та відновила законність, скасувавши як протиправні скандальні рішення закарпатської судді Ярослави Калинич та міського голови Ужгорода Богдана Андріїва, яким той незаконно відмінив результати конкурсної комісії по пологовому будинку.

Апеляційний суд у Львові скасував скандальне рішення мера Ужгорода Андріїва по пологовому будинку

Сьогодні, 2 березня, колегія суддів Львівського апеляційного адміністративного суду у складі Т.Шинкар, М.Пліш, Р.Коваль повністю задовільнила скаргу Вікторії Пантьо до Ужгородської міської ради в особі Ужгородського міського голови в резонансній справі № 260/1130/19 щодо незаконності відміни Б. Андріївим результатів проведеного першого конкурсу на посаду голови міського пологового будинку.

Про це повідомляє громадський правозахисник Віталій Грегор.

Таким чином, визнано незаконним розпорядження мера Ужгорда Б.Андріїва № 319 від 29.07.2019 року, яким той безпідставно, без жодних на те відповідних повноважень, відхилив своїм розпорядженням рішення конкурсної комісії про обрання керівником пологового будинку Вікторію Пантьо.

Відтак скасовано і скандальне рішення судді Закарпатського окружного адміністративного суду Я.Калинич від 06.11.2019 р. як таке, що винесе із грубим порушенням норм матеріального та процесуального права. Оскільки висновки суду 1-ї інстанції не відповідають і суперечать імперативним приписам статей 19 та 117 Конституції України, необгрунтовані, упереджені та не відповідть реальним обставинам справи і прийняті з порушенням принципу диспозитивності, визначеного ч.2 ст.9 КАС України.

Отже, апеляційна інстанція підтвердила: у міського голови, згідно із ст. 42 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", відсутні повноваження відхиляти рішення (подання) конкурсної комісії, яке є обов'язковим для всіх органів влади. Тож Б. Андріїв діяв очевидно поза межами повноважень, а видане ним розпорядження є протиправним і підлягає скасуванню.

У зв'язку з цим рішенням готується також додатково заява до Державного бюро розслідувань про винесення суддею Я.Калинич завідомо неправосудного рішення і притягнення до кримінальної відповідальності. 

Нагадаємо, що на початку листопада 2019 року закарпатська суддя Я. Калинич у справі пологового будинку прийшла до абсурдного висновку, що на мера Ужгорода не поширюються Конституція України та постанови уряду. Так, згідно із її висновками, на ужгородського міського голову не поширюються вимоги частини 2 статті 19 Конституції України, а саме зобов'язання "діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України". Дана суддя також стверджувала, що рішення конкурсної комісії, прийняте відповідно до постанови КМУ №1094 від 27.12.2017 р., не "є безумовно обов`язковим для керівника". Тобто, за її висновками міський голова Ужгорода міг робити все, що хоче, якщо прямо йому це не було заборонено, а постанови уряду для нього є "рекомендаційними".

Як повідомляло Закарпаття онлайн, 24 червня 2019 року під контролем громадськості та враховуючи думку більшості трудового колективу медичного закладу конкурсна комісія міськради обрала більшістю голосів керівником пологового будинку Вікторію Пантьо. Однак міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, не маючи відповідних повноважень, відхилив своїм розпорядженням подання конкурсної комісії від 16.07.2019 щодо призначення В.Пантьо на посаду директора комунального некомерційного підприємства «Ужгородський міський пологовий будинок» і вніс проект рішення «Про проведення повторного конкурсу», який був підтриманийбільшістю міських депутатів на черговій сесії 5 вересня.

15 жовтня 2019 року відбувся відбувся скандальний повторний конкурс на заміщення посади керівника Ужгородського пологового будинку, участь у якому взяв лише один кандидат – діючий в.о. директора Ужгородського пологового будинку Олег Онопко. До слова, за наявною інформацієб, останній на своєму автомобілі двічі возив до львівського суду адвокатів міського голови.

Тоді як замість адекватної реакції правоохоронних структур на ситуацію, що склалася довкола конкурсу, родина Пантьо отримала натомість попередження і навіть замах на життя родини: спершу їм двічі палили авто, а 9 жовтня підпалили будинок, унаслідок чого чоловік Вікторії Пантьо - Валерій Пантьо отримав опіки кистей та шиї.

Ще трохи згодом потому у звʼязку з загрозою безпеці, здоровʼю та життю, повною бездіяльністю правоохоронних структур, а також ознаки участі деяких правоохоронних структур та перших осіб нашої держави у покритті злочинів та розбудові нових бандитсько-корупційних вертикалей у країні родина лікарів Пантьо публічно попросила політичного притулку.

02 березня 2020р.

Теги: рішення, конкурс, пологовий, Андріїв, Пантьо

Коментарі

Нова 2020-03-05 / 19:31:47
Ой як зря, тепер ще не на такій машині буде їздити скоро на самальоті буде літати,

Олена 2020-03-03 / 12:09:55
А конкурс на посаду директора поліклініки з единим учасником?Це що не корупція ?

Віталій Грегор 2020-03-03 / 11:26:10
True, це не конкурс краси, де подобається-не подобається. В цій справі питання стоїть не в тому - хто був би кращим керівником пологового, а в законі, який має бути один для всіх. Не ми вибираємо хто кращий і має бути, а конкурсна комісія серед претендентів. І комісія вибрала з поміж трьох саме її і оголосила переможцем. Тому таке рішення підлягає обов'язковому виконанню і не може бути відхилено (скасовано) рішенням мера чи будь-ким іншим, окрім суду. Саме це і підтвердив апеляційний суд.

Похоронщик 2020-03-03 / 05:10:28
Здається мені що ми на порозі великого шухеру !!! А ти Боддіку призначай Віку назад на раддом

Алла 2020-03-02 / 23:27:24


Видалено три коментарі одного автора, написані під різними нікнеймами з метою створення видимості дискусії. Адмін


сивлюський 2020-03-02 / 23:26:21
Рома, Riks, True ... Не варто ховатися жополизам бандюка Андріївна. Все правильно робить Вікторія Пантьо. Мер, виродок наплював на Закони, які він ЗОБОВ'ЯЗАНИЙ дотримуватись. Родина Пантьо посадила його місце (а його місце біля параші).
Якби всі так відстоювали свої права, ми б давно уже жиди в цивілізованому суспільстві.
Тепер потрібно заява в ДБР про зумисне корупційне діяння мера.

True 2020-03-02 / 21:03:03
Навіть не знаю, чи вона найкраща кандидатура для головного лікаря пологового. Репутація у неї ну зовсім не біла.. якщо чесно. Медзаклад однозначно програє.

Віталій Грегор 2020-03-02 / 20:59:28
Львівська Феміда все ж молодець - скасувала закарпатське кривосуддя продажної судді Я.Калинич та договорняк мера-бариги Андріїва. Закон і справедливість хоч тут перемогли їх гроші та тиск.

Тепер залишилось технічно скасувати незаконне рішення міськради про повторний конкурс. Але воно однозначно буде скасоване, бо підстава його прийняття - корупційне розпорядження Андріїва, - нині СКАСОВАНО ж судом!!

Окрема подяка колективу УМПБ та адвокату Вікторії - Роману Свистовичу. Правді бути і Вікторії Пантьо бути керівником Ужгородського пологового будинку!

житель міста Ужгород 2020-03-02 / 20:31:16
"Закон що дишло...", думав конюх...

НОВИНИ: Соціо

14:15
Приватний поїзд "Прага — Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
10:45
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Михайлом Козаком
10:35
/ 3
Сьогодні, в четвер, у Буштині попрощаються з Героєм Іваном Рущаком
» Всі новини