Колегія Закарпатського УМВС визначила пріоритети в роботі на 2008 рік

19 березня в Ужгороді відбулося розширене засідання колегії управління МВС України в Закарпатській області за участі всього керівного складу закарпатської міліції та керівництва обласної влади. Основну увагу учасники представницької наради приділили обговоренню найактуальніших проблемних питань, поставлених перед правоохоронними органами України Главою нашої держави В.А. Ющенком та Урядом України на 2008 рік, виробленню конкретного плану дій на виконання відповідної Директиви Міністра внутрішніх справ.

Колегія Закарпатського УМВС визначила пріоритети в роботі на 2008 рік

Про це присутніх докладно інформував начальник УМВС України в Закарпатській області, генерал-майор міліції Віктор Чепак.

Серед них на перший план висуваються такі суспільно-значимі завдання як:

- підвищення ролі органів внутрішніх справ у формуванні державної політики у сфері захисту прав і свобод людини та громадянина, інтересів суспільства і держави від протиправних посягань, захисту об’єктів права власності;

- якісне поліпшення роботи з викриття кримінальної корупції та посадових злочинів;

- наведення порядку на автошляхах області, підвищення безпеки дорожнього руху;

- підвищення ефективності протидії нелегальній міграції;

- дієве попередження розповсюдження наркоманії в суспільстві, рішуча боротьба з незаконним обігом наркотичних засобів.


Лише перелік цих надзвичайно серйозних питань, їх назріла тематика ще раз переконують в тому, що правоохоронні органи області й органи місцевого самоврядування разом з депутатським активом повинні працювати тісніше, конкретніше і продуктивніше, аби така співпраця, в першу чергу, сприяла запобіганню порушень чинного законодавства в повсякденній діяльності місцевих рад, сільських та селищних голів.

На цьому наголошував у своєму виступі і заступник голови обласної ради Михайло Мартин, який, зокрема, зазначив: «В нашому краї така робота, на моє переконання, ведеться в дусі взаємопорозуміння, постійних ділових контактів, усвідомлення спільної відповідальності за наведення ладу й належного правопорядку в області, в кожному її населеному пункті. Ми щоразу запрошуємо керівників правоохоронних органів на пленарні засідання сесій обласної ради, в разі необхідності консультуємося, прислухаємося до ваших порад, рекомендацій.

Але, як на мене, варто подумати над розширенням сфери таких ділових контактів і в міжсесійний період, коли проводимо виїзні засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування чи Дні депутата обласної ради, або ж кущові наради у різних районах області за участі керівників місцевих рад, депутатського активу, спеціалістів різних галузей.

Гадаю, до участі в таких заходах слід активніше залучати і наших правоохоронців, особливо таку їх категорію як дільничні інспектори міліції, керівництво районних відділів внутрішніх справ, відповідним чином, скорегувавши тематику спільних заходів в руслі завдань, окреслених Главою держави та Директивою МВС України.

Особлива роль у питаннях удосконалення взаємодії, тісної співпраці органів внутрішніх справ з обласною радою покладається на її постійну комісію з питань законності і правопорядку, яку очолює (ще донедавна ваш колега) А.Ф. Зелінський. Саме їй належить бути і своєрідним координатором, а відтак – й ініціатором у пошуку нових форм та підходів співпраці охоронців правопорядку з органами місцевого самоврядування.

Скажімо, зараз на контролі цієї постійної комісії знаходяться рішення обласної ради, якими затверджені ряд цільових Програм, зокрема: «Комплексна Програма профілактики злочинності на території Закарпатської області на 2006-2010 роки», ухваленої 20-ою сесію обласної ради ІУ скликання 12 січня 2006 року, «Регіональна програма захисту конституційних прав і свобод громадян, гарантування належного розгляду звернень громадян на 2007—2009 роки», «Програма правової освіти населення області на 2007 рік», затверджених 5 сесією У скликання у грудні 2006 року.

Під час здійснення своїх повноважень депутати облради співпрацюють з усіма правоохоронними структурами нашого краю: управліннями МВС та Служби безпеки України в Закарпатській області, прокуратурою, Головним управлінням юстиції.

За період У скликання ( квітень 2006 – березень 2008 рр.) ухвалено 17 рішень правової та правоохоронної тематики.

Обласна рада також докладає чимало зусиль щодо поглиблення юридичних знань посадовців місцевого самоврядування різних рівнів, депутатського активу. В обласному центрі підвищення кваліфікації держслужбовців систематично проводиться відповідне навчання за участі керівництва та спеціалістів облради. Використовуємо й інші форм. Однак будьмо відверті, цього недостатньо...» Тому Михайло Мартин висловив пропозиції:

«1 .Запропонувати представникам правоохоронних органів долучитися до надання методично-правової допомоги працівникам виконавчих апаратів місцевих рад, аби в майбутньому уникати прикрих юридичних помилок і прорахунків.

2. Ввести у практику проведення спільних кущових семінарів – практикумів з сільськими головами, їх заступниками, секретарями сільських і селищних рад щодо дотримання чинного законодавства особливо у господарсько-економічній сфері, в питаннях земельних відносин, технічного обстеження об’єктів власності різних форм на предмет надійності їх охорони та збереження.

3. Доречним було би в цьому плані спільно поміркувати і над таким важливим питанням: як активізувати діяльність громадських формувань з питань правопорядку та безпеки громади, їх майна, охорони державного кордону тощо.


Адже на сьогодні ця вкрай потрібна робота, за винятком хіба що Хустського та Рахівського районів, проводиться досить мляво, подеколи формально і, зрозуміло, без належного ефекту» - сказав на завершення Михайло Мартин.

У роботі колегії УМВС України в Закарпатській області також взяли участь заступник голови, керівник апарату ОДА, депутат облради Михайло Попович, керівники окремих профільних управлінь облдержадміністрації.

Учасники розширеної колегії ухвалили конкретний план організаційно-практичних заходів для особового складу закарпатської міліції, розробленого в дусі вимог Глави держави В.А. Ющенка та Директиви МВС України з урахуванням доповнень та пропозицій органів виконавчої та представницької влади нашого краю.

Владислав Бильов, сайт Закарпатської обласної ради
21 березня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Кримінал

17:47
Занизивши митну вартість, житель Львівщини на кордоні з Угорщиною "позбувся" трактора, вартістю 1,5 млн грн
11:07
Житель Середнього Водяного на Тячівщині п'яним викрав авто сусіда і скоїв на ньому дві ДТП
01:16
Ужгородець погрожував свої дружині гранатою
20:47
/ 2
38-річний мукачівець протягом року розраховувався за покупки карткою, загубленою пенсіонером
19:41
/ 2
У Нижніх Воротах зіткнулися мукачівська BMW та івано-франківське Renault, водій останнього загинув
14:05
Житель Туриці, що на Ужгородщині, зберігав вдома дві бойові гранати
22:50
У жителя Буштина під час обшуку вилучили майже 1кг марихуани
22:47
Мешканцеві Родниківки на Мукачівщині, який підпалив будинок дружини через образу, присудили більше 5 років тюрми
15:50
Справу учасників "смертельної" масової бійки у Підвиноградові скеровано до суду
14:01
В Ужгороді водій, зупинений патрульними, швидко купив і хильнув алкоголь, аби приховати "п'яне" водіння
20:56
/ 3
У Берегові злочинна група відбирала майно в самотніх осіб літнього віку
20:31
На під'їзді до кордону затримали чотирьох чоловіків, що планували нелегально потрапити до Румунії, та двох закарпатців-переправників
15:57
На кордоні з Угорщиною у китайському вантажі виявили "зайві" електроскутери
21:52
/ 2
Через тайник з сигаретами житель Підвиноградова позбувся в ПП "Дякове" свого "Пежо"
11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
/ 2
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
» Всі новини