В Ужгороді родина лікарів Пантьо публічно попросила політичного притулку – у зв'язку із загрозою життю та бездіяльністю правоохоронців

Про таке публічно повідомив голова родини, кандидат медичних наук, доцент кафедри загальної хірургії Ужгородського національного університету Валерій Пантьо.

В Ужгороді родина лікарів Пантьо публічно попросила політичного притулку – у зв'язку із загрозою життю та бездіяльністю правоохоронців

Як розповів Валерій Пантьо, "У звʼязку з загрозою безпеці, здоровʼю та життю нашої родини, повною бездіяльністю правоохоронних структур, а також ознаки участі деяких правоохоронних структур та перших осіб нашої держави у покритті злочинів та розбудові нових бандитсько-корупційних вертикалей у країні, нами було подано звернення про надання політичного притулку до дипломатичних представництв 32 країн-членів Європейської спільноти, посольств Швейцарії, Великої Британії, Сполучених Штатів Америки, Канади та представництва Європейського Союзу в Україні.

Щиро вірили, що з приходом новообраного президента, новообраного парламенту у країні почнуться справжні зміни, боротьба з корупцією та місцевими бандитськими «елітами».

На жаль, переконались, що усі зміни, як і після кожних виборів, полягають тільки у переорієнтації фінансових потоків, підвищенні корупційних тарифів та покритті бандитських угруповань, які перейшли на бік «нової влади».

Відтак, Валерій Пантьо оприлюднивпублічне звернення до голів дипломатичних представництв країн членів Європейської спільноти, посольств Швейцарії, Великої Британії, Сполучених штатів Америки та Канади, в якому просить надати політичний притулок його родині в звʼязку з постійними переслідуваннями та загрозою нашому життю, яке виходить від державних посадовців України за активної участі повʼязаних з ними кримінальних та правоохоронних структур.

Згадуючи полії, що призвели до такого радикального кроку, чоловік розповів: "24 червня, за підтримки трудового колективу пологового будинку, небайдужої громадськості, відповідальних депутатів міськради та депутата Верховної Ради, не дивлячись на два підпали авто, які належать нашій родині (кримінальні провадження № 12019070030000893 та № 12019070030001436), з метою залякування та відмови в участі в конкурсі претендента на посаду директора пологового будинку моєї дружини, перемогу здобула висуванець колективу Вікторія Пантьо! Але, цинічно нехтуючи думкою трудового колективу та громадськості, лобіюючи претендента, який неодноразово притягався до відповідальності за корупцію, мер міста Ужгород Богдан Андріїв вирішив перетворити конкурс на аукціон! Пройшли усі визначені законом терміни, цілодобові пошуки компромату на переможця конкурсу не дали результату, а замість підписання контракту, 29.07.2019 року на сайті міськради, всупереч усім нормам законодавства, без передбаченої законом процедури скасування рішення конкурсної комісії зʼявляється особисте розпорядження мера про призначення нового конкурсу. При цьому деяких членів комісії та депутатів міської ради залякали, посилаючись на особисту дружбу та «розуміння» з боку очільника Офісу президента пана Андрія Богдана, прокурора Закарпатської області пана Гаврилюка та бандитської верхівки Закарпаття!

На усі ці дії, за дорученням президента України, мав зреагувати новий губернатор Закарпаття пан Бондаренко. Але, замість очікуваного заклику до дотримання вимог законодавства, очільник Закарпаття тільки попросив сторони «залагодити конфлікт, щоб не було зайвого шуму»!

Наслідком такої «оперативної» реакції з боку політичного керівництва та правоохоронних структур став черговий замах на життя моєї родини у виді підпалу нашого будинку (кримінальне провадження № 12019070030003223).

На жаль, наші неодноразові звернення до правоохоронних структур, звернення до вищого політичного керівництва країни та відкриті протести колективу та небайдужих громадян на вулицях міста, у засобах масової інформації були повністю проігноровані, а керівництво міста та прокуратури Закарпаття впевнені, що земляк та друг юнацьких років, а на теперішній час очільник Офісу президента України у будь-якому випадку покриє їх відверто бандитські дії. Суддівська ж гілка влади внаслідок залякування та (або) підкупу роками затягує розгляд корупційних справ проти керівництва міста або ж приймає явно неправосудні рішення.

Наша родина, родина лікарів, науковців, педагогів, патріотів України ніколи не прагнула до зайняття керівних посад. Але, коли колектив пологового будинку під впливом патріотичних звернень новообраного президента про зміну орієнтиру із корупційних взаємовідносин на законність та людяність довірив моїй дружині Пантьо Вікторії свою долю, вона не могла знехтувати цією високою довірою.

Ми навіть не могли уявити, що після перемоги нової команди і на президентських і на парламентських виборах кадрові питання і надалі будуть вирішуватися виключно корупційними методами та залякуванням! Адже, під час промови на інавгурації новообраний президент закликав повернутися в країну науковців, лікарів, педагогів, які десятиліттями змушені були шукати самореалізації за кордоном. В той же час нова команда не робить нічого для того, щоб зберегти в країні тих, хто десятиліттями вірив у її відродження, не втратив надію на щасливе життя для себе й своїх дітей у рідній Україні – квітучій, щасливій, успішній!

Жодні наші звернення до Генеральної прокуратури, Національної поліції, Державного Бюро Розслідувань, Служби Безпеки України, Національного Антикорупційного Бюро на протиправні дії керівництва міста, у тому числі на примус до дачі хабара за призначення на посаду не знайшли розуміння у цих структурах, а відкриті кримінальні провадження (кримінальні провадження № 12019071030000139, № 120190700300002824 та № 12019070030002948) на протиправні дії державних посадовців просто не розслідуються.

Або ж ми живемо не в державі Україна, а в якомусь окремому князівстві, або ж правоохоронні органи отримали чітку вказівку не реагувати на наші звернення, або ж вони зайняті не захистом законності та життя громадян України, а тільки політично вмотивованими розслідуваннями.

У будь-якому випадку місяці безсонних ночей в очікуванні чергового замаху на наше життя виснажили мене та членів моєї родини і фізично, і морально! Зневіра у щирості заяв керівництва країни про боротьбу з корупцією, висока вірогідність покриття, а, можливо, й безпосередньої участі у створенні нових бандитсько-корупційних схем перших осіб держави заставили мене прийняти рішення про прохання політичного притулку.

Розумію, що прийняття рішення про надання політичного притулку є відповідальним та тривалим. Тому прошу розглянути дане питання перш за все по відношенню до членів моєї родини, за здоровʼя та життя яких я турбуюсь найбільше. Запевняю, що ми не намагаємось стати додатковим тягарем для платників податків Вашої країни. Члени нашої родини завжди відповідально відносились до праці. Запевняю, що всі наші знання, наш досвід, науковий потенціал ми віддамо тій країні, яка зможе надати нам захист від державного бандитизму у рідній країні.

Розраховуємо на Ваше розуміння та допомогу, адже для нас це крок відчаю задля безпеки нашої родини".

Валерій Пантьо, кандидат медичних наук, доцент кафедри загальної хірургії Ужгородського національного університету, автор 384 наукових праць, у тому числі 63 патентів, переможець Всеукраїнського конкурсу «Кращий винахід України» (Патент на винахід № 94335 „Сапфіровий скальпель для виконання лазерних операцій”) у галузі медицини та біотехнологій, автор 28 навчальних посібників та підручника «Загальна хірургія» для студентів медичних та стоматологічних факультетів, патріот України.

Серед шукачів політичного притулку з родини Пантьо:

Вікторія Пантьо (дружина), заступник директора КМП «УМПБ» УМР, лікар акушер-гінеколог вищої категорії, магістр економіки, автор 62 наукових праць, у тому числі 11 патентів, переможець Всеукраїнського конкурсу «Кращий винахід України» (Патент на винахід № 94336 „Пристрій для лікування патології шийки матки”) у галузі медицини та біотехнологій, патріот України.

Валерій Пантьо (син), кандидат біологічних наук, доцент кафедри мікробіології, вірусології, епідеміології з курсом інфекційних хвороб Ужгородського національного університету, автор понад 115 наукових праць, серед яких 47 патентів України, патріот України.

Ельвіра Данко (невістка), лікар-стоматолог, асистент та здобувач кафедри терапевтичної стоматології стоматологічного факультету Ужгородського національного університету. Автор понад 25 наукових публікацій, 9 патентів України, патріот України.

Анна Пантьо (донька), студентка медичного факультету, учасник програми обміну студентів ERASMUS + в Італії та IFMSA в Греції, учасник та переможець численних студентських конференцій та олімпіад, автор понад 10 наукових публікацій , співавтор 5 патентів, патріот України.

16 грудня 2019р.

Теги: притулок, родина

Коментарі

Екка 2020-02-16 / 16:45:37
У Пантьо Валерія Валерійовича неправильно вказано номер патенту(має бути 53332, а не 94335, на одну цифру менше ніж у його дружини). А ще - подивіться на сайті бази патентів України - складається враження, що тільки він патенти робить, а всі інші члени сім'ї просто записані в перелік авторів, щоб можна було похвастатися наявністю патента.
І ще: ну що, наголосували собі? І наукові ступені не допомогли зрозуміти, що Зе і його кАманда прийшли до влади, щоб Україну зруйнувати, а потім розвернути на 180 градусів і кинути в пекельні обійми Московії.....Соромно за 75%

*** 2019-12-26 / 12:23:19
До НИК: бо медики ще з 90-х мали мати зарплату 15-20 тис. гривень,а пенсію мінімум 3тис. Гроші були все. Що ,важливіше за здоров'я?Медицина,освіта,культура і хворих не буде.До прикладу культура харчування,культура переїздів(транспорт). Практичні лабораторні у дітей і студентів!

Ник 2019-12-24 / 18:47:57
Тілько кругом хворих! Коби они чесні лікарі ..

*** 2019-12-23 / 14:38:44
Куди тікають німці: запитайте у відомих,професіоналів -журналістів із столиці,вони точно знають.

Volodymyr Krasnoholovets 2019-12-22 / 08:47:50
Вуву запитує - І куди тікають німці ?
Німці тікають до Швейцарії (але там їх не дуже беруть бо вважають недостатньо культурно розвинутими), а також до СЩА (бо там менші податки).

Довбуш 2019-12-21 / 17:38:49
Майже ця парочка вважає себе за новітніх Олену Боннер та Андрія Сахарова...
Смішно з цього всього!

Вуву 2019-12-21 / 08:27:05
І куди тікають німці ?

Дима 2019-12-20 / 20:04:34
Такі талановиті люди в першу чергу повинні буди захищені від від різних мерзотників бандитів, продажних ментів та корубціонерів.Хто ж зна можливо саме ці люди при хорошому фінансуванні можуть врятувати планету від раку та сніду знайшовши по справжньому ефективні ліки від цих та можливо і іньших невиліковних хвороб.

точно 2019-12-20 / 19:19:41
Адмін, Ви своїми коментарями до видалених коментарів лише розпалюєте цікавість. Аж хочеться почитати, що там таке було.

До того *** 2019-12-20 / 12:28:05
А ще українці глибоко винні, що тупо не дотримуються "Морального кодексу будівника комунізму", не бажають і вже не мають сил терпіти злодійсько-бантитську владу на своїй шиї.

*** 2019-12-20 / 11:59:35
Німці тікають з Німеччини,поляки з Польщі а слабодухі українці з України,бо не хочуть дотримуватись Біблії і Конституції!Кодекс охорони праці!Кодекс оплати праці,Кодекс пенсійного забезпечення. Наука.Культура.Медицина. Попробувало би цього не бути у Європі,Сході або Америці!Діти повинні вивчати ПРАВО!(У ЛЮБІЙ ПРОФЕСІЇ)!

Степан Крук -До того 2019-12-20 / 11:54:23
Саме так! Питання навіть не в тому, що зараз важко, біда в тому, що ніяких перспектив на найближче десятиліття нема. Зараз часи втрачених надій...

До того 2019-12-20 / 11:00:45
Одним словом - куди не повернись всюди править злодійська банда під прикриттям "влада". Тому порядній, чесній людині-фахівцю любої професії важко жити під цим гнітом, не маючи ніякої перспективи. Тому й тікають. Скажете відсутній патріотизм ? Голий патріотизм при відсутності держави в цілому, а конкретно правоохоронної та судової системи - до одного місця : побють, спалять відіжмуть все, що захочуть. От чому люди тікають з України.

Степан Крук-Вуву 2019-12-20 / 10:07:31
Вуву, ти неправий! Наші лікарі успішно працюють закордоном і повертаються. Головна причина чому вони масово не виїжджають - мовний бар'єр! Але хто поставив твердо собі таку мети - вивчить хоч китайську мову. Мені дуже шкода, що прекрасна мовна школа "ЛІК" зазнала бандитського нападу рейдерів. Тут можна було швидко вивчити іноземну мову хоч на початковому рівні і вже потім вирушати за кордон. А там швидко оволодієш мовою у повному обсязі!

Вуву 2019-12-20 / 09:41:24
Я розумію що жартувати через компютер важко ... Треба бачити людину.
Тому я знизу ставлю :-))
А якщо серйозно то і не дуже всяка крайіна хоче приймати навіть аж таких спеціалістів.
Чому ?
Тому.
Свойіх кадрів вистачає і ще і не всіх можуть влаштувати за фахом.
Тому прийзджим ... навіть в США ЧИ КАНАДУ ... створювати тепличні місця чи умови ніхто не буде.
А щоб вйіхати в йіх систему ...
Процес адаптаційі це мінімум три роки.
"Завжди добре там де нас нема."

До Вуву 2019-12-20 / 08:52:35
Не переживайте,з таким потенціалом лікарів запросить кожна європейська країна,ще ні один лікар чи медсестра не повернулися в Україну, попрацювавши там.
Перечислені вами країни залишіть для прихистку корупціонерам від влади коли примйде кінець народному терпінню.

Коментар 2019-12-20 / 00:17:33


Якщо є підстави, напишіть заяву в правоохоронні органи, а не вправляйтеся тут в анонімних "доносах". Коментар видалено. Адмін


Вуву 2019-12-19 / 21:57:50
Ефіопія
Буркі на Фасо
Мадагаскар і
Гондурас ... Ну іще може
Гваделуапа
Ці відкриють двері нашим
"біжинцям" в першу чергу.
А всі решта як Еретрея
Півічна Корея
Фу на футі трохи пізніше .
А таджикістан
Киргизстан
Афганістан і
Монолія разом з
Бурунді в розрахунок навіть не приймаються.
Так що втікати є куди .
Втікати нема до ко(н)го.
Є запасний варіант
Лапландія
Гренладія
І Ісландія
Но вот там дуже холодно
Много пінГвінів а на паркінгах рогатих оленів.
Вот і думайте і вибирайте.
:-))

Дохтор 2019-12-19 / 21:52:00
Притулок для немічних, дорога для здорових. І на сьому крапка.

Степан Крук-А де головне 2019-12-19 / 21:44:56
Жодна країна не надасть цим лікарям політичного притулку через те, що в Україні стосовно них нема політичного переслідування. Крапка!

НОВИНИ: Політика

20:41
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини