Україна, Польща і США підписали газову угоду з метою знизити залежність від РФ

Представники України, Польщі та США підписали угоду про співпрацю з метою посилення регіональної безпеки газопостачання.

Про це повідомляє Польське радіо.

Уповноважений уряду Польщі у справі стратегічної енергетичної інфраструктури Пйотр Наїмський заявив, що метою угоди є диверсифікація постачання газу в Україну, яка в цьому є залежною від Росії. Така можливість відкриється в момент розбудови терміналу зрідженого газу в Свіноусті та будівництва газопроводу Baltic Pipe, що з’єднає Польщу з Норвегією. 

Відповідно до угоди, що у 2021 році Польща зможе постачати Україні 6 млрд кубометрів газу. За словами Наїмського, зараз Польща може постачати в Україну приблизно 1,5 млрд кубометрів газу.

"За два роки потужність газопорту в Свіноусті збільшиться на 50% – до 7,5 млрд. кубометрів. Завдяки цьому буде можливість приймати зріджений газ зі США, який придбає українська сторона, або Україна може купити газ у польської Нафтогазової компанії", - зазначив він. 

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Данилюкзазначив, що залежність від Росії має не лише економічні, але й політичні наслідки.

"Єдиний вихід - диверсифікувати постачання. Тому наступним кроком є можливість доступу до зрідженого газу з інших країн, перш за все зі США", - заявив він. 

У свою чергу міністр енергетики США Рік Перрі підкреслив, що США допомагають Польщі зменшити залежність від російського газу і гарантувати постачання сировини. За його словами, за посередництвом Польщі зріджений газ може допомогти Україні уникнути загрози обмеження постачання російського газу.

31 серпня 2019р.

Теги: газопостачання, газ, диверсифікація

Коментарі

Степан Крук 2019-09-03 / 14:42:25
Нова інфа: Верховна Рада обмежила депутатську недоторканість, але не зняла її повністю! Такі хитрять, такі да!

Volodymyr Krasnoholovets 2019-09-03 / 11:27:20
В тему до ниш дискусій - повчальне відео:
https://www.youtube.com/watch?v=iqLBiq7zUd4

Volodymyr Krasnoholovets 2019-09-03 / 11:09:10
до Степана Крука
1) тяготіння до "сильної руки", до "сильної особистості" із диктаторськими замашками;
-- Жодна країна в світі не вийшла ще з хаосу і занепаду без диктатури. ЖОДНА!!! Диктатура може бути різною, зокрема, як то було в Сінґапурі - економічною. Але й там все буксувало аж до 1970 р. Того року одного ранку в місті-країні раптом десь поділися декілька десятків місцевих мафіозі. По документах і офіціальних справах - немає ніякої інформації де зникли ті люди... У Саакашвілі, коли він взяв до рук Грузію, порядок встановився лише за згодою з США - їхні спецслужби почали вивозити сім'ями певних осіб в літаках в пустелю Сахару десь в Алжирі і ставили там умови: або живеш за писаними правилами, або зараз звільняємо і йдеш тут на всі 4 сторони. Вже в Києві рік назад Саакашвілі визнавав, що був таки надто м'який і не довів справи в Грузії до повної народної демократії.
2) Стосовно Уінстона Черчиля: його батько вважав його розумово-недоумкуватим, бо таким він був в дитинстві, зокрема. Нам весь час нав'язують чужі думки і ідеї. А єдина сила - це досконале знання власної історії, укладу життя, філософії свого народу. А у нас основа риса - ми дали світу світову цивілізацію. Тут вона почалась з часів Аратти, 8000 років тому, відома, як трипільска археологічна культура. Основа всьому - це самоврядування, в Україні є її типових 15 земель. Кожна повинна розвиватись за своїми традиціями, обирати свою власну владу і чути голос народу - для йього має бути встановлена проста процедура відкликання. Всі ці речі є вже у західного світу, це все колишнє наше, яке ми втратили від нвали диких тоді сусідських держав. Захід нині не надто переймається нашими проблемами, тому єдина надія на сами себе. Є ціла низка проривних технолгій і ми за 10 років могли б вже наздоганяти Німеччину. Але все гальмує феодальний устрій країни - відсутність самоврядування. І відновідно, низький рівень загальної культури народу. А головна риса уряду - це виховання народу. Може так не є в Західній Європі, але так є в Східній Азії і в тому їх велика сила. І це було притаманнє нам також. Але розгубили.
Треба все надоложувати. На мою думку, потрібні сильні громадські оргнізації і люди з статками повинні розуміти, що такі організації потребують пожертв...
3) Так, Pt трохи розумово-недорозвинутий і тому контроьований. У них головне - почати продавати землю поки свого привели до влади. План з Палестиною був вдалий - за безцінь скупили землю у місцевих арабів і араби лишились сіроманцями. Так планують вчинити в Україні. Потрібні якісь українські сили, які на громадських засдах почнуть захищати цей почин від Pt. Але москалі можуть вдарити з новою силою, аби ті сили загомоніли про воєнну загрозу. Між іншим основні військові керівники нині теж всі того ж роду-племені (Руслан Хочкак, Александр Сирский та ін.) ненавидять бандерівців і підносять маршала Жукова. А місцеві феодальні влади хоч деякі і українського етносу, та безвольні і падкі на тіньові долари...

Степан Крук - на додаток 2019-09-03 / 10:49:09
Зеленський зараз форсує підготовчий процес до впровадження того сценарію, котрий я описав нижче: це відміна мораторію на продаж землі ( це робиться під потреби іноземних інвесторів), паралізує демократичні засади та сковує свободу слова, щоб громадськість не втручалася у той сценарій. Наразі добився головного - через інтернет зумисно набрав тупих, але слухняних парламентаріїв, котрі проголосують за навіть абсурдні закони. Загалом площадка для іноземного плану готова! І що найбільше вражає, та це те, що клоун таки стане героєм для українців та увійде в історію, як великий реформатор...

Степан Крук-Volodymyr 2019-09-03 / 10:37:03
Багато у чому я з Вами згідний! Безумовно, потрібна чітка концепція розвитку, але не планова економіка із пятирічками! Та й неможлива планова економіка, коли панує на ринку приватний капітал. Дозволю собі в іншому Вам заперечити- всі країни розвивалися завдяки тому, що на першому місці, як рушій, була їхня ідеологія. Той же СРСР на перше місце поставив комуністичну ідеологію і конституційно це утвердив у ст. 6 Конституції СРСР. Рушієм гітлерівської Німеччини також була фашистська ідеологія, котра підняла Німеччину із руїн після Першої Світової війни. Америкою рухали демократичні засади і так далі... Україна не є виключенням - мова, самоідентифікація, українська культура та духовність, незалежність, соборність - можуть стати тим ідеологічним рушієм для розвитку держави... Нижче я описав сцинарій розвитку України із планом Маршалла. Це може спрацювати, Україна може отримати поштовх до розвитку, матеріальне благополуччя населення може значно покращитися. Питання в іншому: для кого буде ця Україна? Чи будуть, хоч і ситі, укрїнці господарями своєї землі! У ваших коментарях відчувається тяготіння до "сильної руки", до "сильної особистості" із диктаторськими замашками. Нагадаю Вам, по - памяті, слова Уінстона Черчиля: "Демократія не є ідеальною формою організації суспільства, але кращого людство ще не придумало!". Українці, хоч у великих негараздах, відчули свободу, волю і вже ніколи не будуть терпіти жодного диктатора...

Volodymyr 2019-09-03 / 09:09:51
до Степан Крук
Я навів приклад осіб викого державного рангу, які переймалися розвитком держави. Останнім таким в Україні був Петро Шелест. Після нього спостерігаємо лише занепад. Тобто, Україна занепадає вже майже 50 років, причому з кожним роком занепад лише поглиблюється. А суто ринкові умови без планування - то є балаган. Сінґапур не є демократичним, але це найкраща країна для проживання і ведення бізнесу в світі. Сучасний Китай багато в чому його копіює, там поступово комуністична партія перетворюється на народну партію. Для Сінґапуру була написана пограма розвитку на 40 років і її почалв втілювати Лі Куанґ Ю з кінця 1950 років. Програму написав видатний голландський економіст д-р Альберт Вімсеміус; його син був також економістом і був 10 років міністром економіки Нідерландів. Програма - це є плановість, диктатура; а ринок вже прикладається. Де українська програма розвитку держави? Немає ні такої програми, ні малих підпрограм - від з'їзду до з'їзду. Не відновлене звичаєве українське / козацьке право також, - а це і є перевага в сторону суспільтва. Тобто, ми живемо в повному хаосі і в цій каламуті правлять сторонні народи, які контролюють в світі капітал.
Я скрізь де тільки можна пропагую ідею необхідності вивчення політиками і посадовцями українознавства аби вони розуміли, що треба будувати і куди йти -- що є первинним і що є вторинним. Ідеологія має стояти перед усім іншим. Не стало комуністичної, то треба бігом повертатись до своєї одвічної системи цінностей. Обов'язково мають бути курси з українознавства для політиків і чиновників всіх рангів. Бо без цього у них переважає філософія: хто є первинний (тобто, чиновник є первинним) і що вторинне.
Тому поки у нас не постане диктатура з вправленням мізків в правильному напрямку, ми з кризи не вийдемо. Але для диктатури повинна бути особистість. Та чи вже маємо такого лідера? В іншому випадку - то буде лише подальший занепад і розмазування українців, як народу - якщо не в одному напрямку то в іншому.

Степан Крук -Volodymyr Krolovets 2019-09-03 / 08:50:24
Спочатку український прапор, українська гідність, українська самоідентифікація, сувернітет, незалежність! А слідом за цим все інше: реформи, економіка, боротьба із корупцією, соціальна сфера. У противному разі все втратить зміст. А на ТБ я б із вами подискутував залюбки

Степан Крук-Volodymyr Krolovets 2019-09-03 / 08:39:30
Не є доречним посилання на "успішних" державників-господарників часів СРСР, бо там спрацьовував механізм примусу, авторитаризму та ручного керування. Так, та система реально могла повернути північні ріки на південь, але чи було це благом для людей? У сучасних ринкових умовах такий механізм не спрацює... Є суспільство, а є держава - інструмент примусу між котрими повинен бути баланс, але із суттєвою перевагою у сторону суспільства. Щодо "із сусідами потрібно жити дружно" - так і буде, коли сусіди це зрозуміють!

Volodymyr Krasnoholovets 2019-09-03 / 08:24:05
Вуву, ми живемо в відстойнику з величним ім'ям "Україна". Я вже був в Ужгороді минулого року в травні, обіцяли виступ на мсіцевому телеканалі (наче Тиса) - але як приїхав до Ужгорода, то на контакт зі мною вони так і не вийшли...; листувався з А. Андреєвим, писав Едуарду Маляру ще в квітні-травні 2017 р. Двічі писав новітній владі в особі Ігоря Бондаренка і його заступників (як вже з'ясовано, принаймні один з них задіяний в глибокому криміналі).
Вступав в Києві, навколо Києва, у Львові і Дрогобичі, в Луцьку. В Луцьку десь 2-3 роки тому одна молода жіночка пішла з посади головного рахівника ОДА, бо казала моєму родичеві, що вже надалі не хоче вести подвійну бухгалтерію - ті кошти, які приходили з Києва, вона красиво переполовинювала і 50% тихо йшли в руки місцевих чиновників. І так воно ж скрізь по Україні! У нас немає ніде реальної влади. А влада має бути обраною місцевим людом і повинна бути тому ж люду підконтрольна - має звітувати перед народом. Та поки що маємо лише якихось чиновників-танцюристів. І тепер ще й на додачу народ обрав президента-сміхотворця.
Слава Україні!

Вуву 2019-09-03 / 01:51:54
Тому я і виказав був думку щоб ви самі прийіхали в ужгорд на ческі дні.
МОЖЛИВО ... знайдеться якийсь підприємець з яким вдасться зрушити спарву з мертвойі точки.
Найважче це початок.
Якщо вдасться запустити хочаб одну установку і люди переконаються в йійі ефективності ... Тоді ...
... Тоді шукати інвесторів не треба буде шукати.
Вони самі шукатимуть вас.

Ми вже стойімо на межі коли політикане буде такою "класичною" в сеснсі в якому вона була.
Тепер політика це боротьба за ресурси.
А ресурси як відомо ... Це і екологія.
Тому найближчим часом екологічна тема в політиці буде набирати все більшу вагу і значення.
Тому що вирішення екологічних проблем є нагальним. Вже.
А от бінес інтереси старих фінансових кланів дуже сильно тримаються за ресурси ... З яких вони власне і збагачуються.
Звідси зіткнення глобальних інтересів
Між поняттями ... хочу і потрібно.

Volodymyr Krasnoholovets 2019-09-03 / 00:47:55
Вуву згадав замулений канал в Берегові. Про такі ж речі мені казали в Дрогобичі - в них там чи не сотні тисяч тонн мулу і звісно, що то енергії для всього міста на багато-багато років вперед. В Києві - мільйони тонн. Отже, вочевидь, Україні ніякий завезений газ не потрібний, природу треба берегти, бо викопне паливо дуже шкодить атмосфері.
У нас господарювати не вміють, брежнівське розгильдяйство вбило в людях особистість і волю, тепер з тим і живемо. На днях я завантажив програму Гройсмана по роботі з відходами до 2030 року, затверджена в лютому цього року. Я показав її одному колезі то він переглянувши сказав, що писали оце люди з освітою нище 8 класів і що Гройсман заслужив за таке на розстріл без будь-якого суда.
Шукаємо інвесторів, до уряду звертались, до Pt команди також. Але тонкі науково-технічні речі особам без належної освіти не збагнути.
Попри всі негативи сталінізму, я якось все з більшою шаною починаю ставитися до таких одіозних фігур минулого, як Берія, Малінков, Хрущов - ті особи могли вирішити будь-яку господарську, технічну чи технологічну проблему і притому жили вони скромно.
Прикро, що в Україні таке лихо з кадрами, наче ото навмисно країні пороблено...

Volodymyr Krasnoholovets 2019-09-03 / 00:10:24
Степане, на Україну світові сіоністи та їхні масонські ложі з сектами типу хабад поклали око одразу по смерті Андропова. Спочатку зробили диверсію на Чорнобилі аби розвалити СРСР, потім наставили нам Кравчука (по батькові Блюм, а по матері Сінкер) і всі президенти й по сьогодні ось такі (навіть батько Ющенка до 18 років мав прізвище Адельгейм). Хочуть повернути собі Хазарський Каганат. Столицю планують цього разу в нашому Січеславі (вже його перекроїли в люмпенський Днєпр) і вона матиме назву Новий Єрусалим. Правда, вони чомусь не знають, що Єрусалим то наше Русів Село. А міняти назви з Січеслава на Русів Село, воно якось начебето як оте яблучко, що від яблуньки недалеко падає...
До влади треба обирати лише слов'ян, але таких, котрі мають вже якісь здобутки. Бо інакше таки скінчимо Каганатом на сході та з розтягуванням залишків країни між сусідськими дуже братніми народами.

Вуву 2019-09-02 / 23:56:45
Доктор стьопа все шо ти написав цікаво ...
Але не в тему.

Степан Крук 2019-09-02 / 23:27:21
Тут ось яку замутку Світове еврейство замутило. Приводиться в дію наступний план вирішення проблеми України: Україна відмовляється від Криму і вступу в НАТО, але отримує Донбас.Україна бере на себе зобов’язання не вступати в НАТО. Під егідою американців і німців для України виділяються величезні гроші в рамках своєрідного “плану Маршалла” (програма відновлення Європи після Другої світової війни, запропонована держсекретарем США Джорджем Маршаллом в 1947 році) і величезна кількість західних бізнесменів заводять сюди гроші і йдуть потоками інвестиції. Зараз зрозуміло висловлювання держсекретаря США Рекса Тіллерсона про те, що конфлікт на Донбасі може бути врегульовано і поза рамками мінського формату. Україні доведеться вибирати між втратою Криму, поверненням Донбасу, позаблоковим статусом України і “величезними грошима"! Виходячи із цього стає зрозумілою роль Зеленського, не є вже такими примарними і його обіцянки. Зрозумілою є і його байдужість до обороноздатності держави та сувернітету. Уже все вирішили! На фініші -Зеленський молодець! Хоч він лише пішка у великій грі сильних світу цього...

Вуву 2019-09-02 / 23:17:34
Доктор стьопа ....
Тут виглядає зіткнення інтересів .
Якщо сам зЄ і його команда дійсно хочуть підняти нашу економіку і рівень життя ... то певною передумовою цього є зменшення закупівель закордонного газу ... щоб зменшити зовнішній борг ... Який бє по хлипкому бюджету.
То звичайно що винахід генераторних установок можуть суттєво допомогти в цій справі.
І друга неменш важлива справа це боротьба за наше навколишнє середовище.
Якщо це економічно вигідно і вже є зроблені фахові розрахунки ...
То як кажуть ... "сам господь велів".
А от ....
З другойі сторони .
Така концепція йде в розріз ... бізнесових кіл які той газ качають і нам продають.
Бо вони зацікавлені в надприбутках.
А тому будуть тиснути на самого зЄ ...
І протискати свойі інтереси всіма можливими шляхами і методами.
Тому зЄ буде не просто в цій ситуаційі керуватись виключно інтересами Украйіни.
Як не гірко ... але це треба визнати.
Попри те що він буде робити патетичні заяви для змі і широкого загалу.

Ps.
Такі дійі це прямий шлях до підриву власного авторитету і зменшенню довіри
З боку простих громадян.
Ну і відповідно буде понижуватись рейтинг його популярності.

АЛЕ ПРИЙМАТИ РІШЕННЯ (і відповідно відповідальність) ...
ЙОМУ ПРИЙДЕТЬСЯ САМОМУ .
Як кажуть ...ГОСПОДЬ В ПОМІЧ !!!

Вуву 2019-09-02 / 22:31:47
Диверсифікація потрібна однозначно.
Але і свій термінал для перекачування газу і енергетичнойі безпеки ... Теж потрібно мати
.

Степан Крук -Вуву 2019-09-02 / 22:24:48
Ти по темі обговорюй: ти за диверсифікацію газової галузі, чи проти?

Вуву 2019-09-02 / 22:00:18
Перебачте ня ... Пене доктор наук. Незнавим.
(Но вот подозрєніє якето було).

Степан Крук -Вуву 2019-09-02 / 21:48:18
Не доктор, а доктор наук, пене члене спілки журналістів!

Вуву 2019-09-02 / 21:25:19
Вже ближче ... Але знову наплутав.
А я потім читаю такі "новості" ...
І думаю хто це пише такі дези ...
на зЄ ?
... А це наш доктор стьопа. :-))
Ну ти і дядя.!

НОВИНИ: Різне

11:47
Чому так важливо підтримувати чистоту в офісному приміщенні?
14:39
Що таке PPC (Pay per Click)
21:28
ДЦВ — додатковий захист для автовласників: чи варте воно того?
14:38
Як правильно вибрати упаковку для різних видів квітів - троянди, лілії, тюльпани
13:47
Переваги та особливості сучасних воріт
00:13
Яким має бути універсальний похідний ніж пішого мисливця та туриста?
23:49
Палата представників підтримала конфіскацію заморожених активів рф для України
21:58
У Конгресі США підтримали допомогу Україні
14:51
Правила підбору одягу для тривалих велопрогулянок
15:36
Гербіциди: основні типи, принцип дії та застосування в аграрній практиці
16:17
Холодильник Samsung No Frost — ідеальний варіант для кухні
22:13
Щоби "промивати мізки" угорцям, росіяни створили спеціальний сайт і Telegram-канал
20:18
Весілля мрії у Німеччині з агентством AlexShow
17:19
Чи можна використовувати паронітові прокладки для води
15:37
Покупка військового спорядження: важливі поради від експерта
10:43
Дизельний та бензиновий генератор: який обрати?
19:42
Гідравлічні насоси: їх види та основні характеристики
15:06
44 держави у Гаазі підтримали створення спецтрибуналу та використання заморожених активів рф
21:23
П'ять аргументів на користь купівлі планшета
20:55
Оновлені можливості: Що робить DJI Mavic 3T найкращим вибором
19:29
Як змінились ціни на будівельні матеріали?
17:13
Чим може бути корисний штучний інтелект PPC-шникам?
22:46
"Заповіт" Тараса Шевченка прозвучав в угорському парламенті
17:13
Переваги вертикальних пресів для макулатури
22:19
Пневматичний пістолет для спорту та тренувань
» Всі новини