Усі кандидати офіційного Будапешта програли вибори на Закарпатті

Певною мірою це сталося тому, що жодна з політичних сил, навіть з числа найбільш антиукраїнських, не ризикнула брати з собою у виборчі перегони негатив, що його створив офіційний Будапешт блокуванням України в НАТО і загалом своєю політикою постійних конфліктів з Україною

Усі кандидати офіційного Будапешта програли вибори на Закарпатті

Усі кандидати в депутати Верховної Ради України від угорської громади Закарпаття, що їх підтримував офіційний Будапешт, програли змагання у своїх виборчих округах.

Найбільшу ставку в уряді сусідньої країни робили на очільника Товариства угорської культури Закарпаття (KMKSZ), чинного народного депутата від "Блоку Петра Порошенка", самовисуванця Василя Брензовича, котрий кандидував у "найбільш угорському" в.о. №73, куди входили місто Берегово, Берегівський та Виноградівський райони й частина Іршавщини.

Заради його перемоги офіційний Будапешт не тільки буквально силою змусив дві розрізнені політичні сили закарпатських угорців до об'єднання, організував зустріч Орбана і Брензовича, але й навіть пішов на конфлікт з Києвом, реалізувавши, попри засторогу МЗС України, несанкціоновані агітаційні візити угорських урядовців на українське Закарпаття.

В.Брензович сподівань своїх партайґеноссе не виправдав.

За результатом опрацювання Центральною виборчою комісією 100% протоколів з виборчих дільниць 73-го округу, В.Брензович зміг заручитися підтримкою всього 26,21% тих, хто взяв участь у голосуванні (16 644) і посісти лише друге місце.

Переможець виборів у цьому окрузі Владіслав Поляк отримав 39,72% голосів, тобто підтримку 25 223 виборців.

Другий кандидат-угорець, перший заступник голови Закарпатської облради Йосип Борто, що балотувався у виборчому окрузі №68 з центром в Ужгороді, у підсумку посів лише четверте місце, отримавши всього 12,37% підтримки виборців, тоді як три інші його суперники набрали майже 18-20 відсотків кожен.

Не було шансів і в самовисуванця Мікловша Товта, який по суті лише робив вигляд, що робить конкуренцію в "мукачівському" в.о. №69 Віктору Балозі. У підсумку він хоча і став третім, але набрав лише 11,70% голосів, тоді як В.Балога - 35,81%, а молодий кандидат від партії "Слуга народу" Едгар Токар - 34,47%.

В інших трьох округах - №№70, 71 та 72, де частка угорського населення є дуже малою, офіційний Будапешт вирішив кандидатури в нардепи навіть не виставляти.

Так чи інакше, за підсумком цих виборів угорська громада Закарпаття залишилася без свого предтавника у вищому законодавчому органі України, а офіційний Будапешт - без свого інформатора і провідника своїх інтересів в українському парламенті.

Певною мірою це сталося тому, що жодна з політичних сил, навіть з числа найбільш антиукраїнських, не ризикнула брати з собою у виборчі перегони негатив, що його створив офіційний Будапешт блокуванням України в НАТО і загалом своєю політикою постійних конфліктів з Україною, включивши В.Брензовича у свій партійний список.

23 липня 2019р.

Теги: Брензович, Борто, Товтин, Угорщина, Будапешт

Коментарі

Вуву 2019-07-26 / 14:22:06
Ну типирьки треба так думати ...хуни мало май успокояться.
Памятників мають доста ... Турулів наставили ... Вйізд - вийізд мають спрощений.
Чого ще хотіти ?

максу 2019-07-25 / 18:48:52
600 голосів за лютьнянського брензовича при тисячах програних це нуль як ви кажете брудна технологія не спрацювала а смс- ки всім і мертвим і живим і ненародженим приходили від пана борти йосипа чомусь про це ви мовчите угорські кандидати програли бо тупо виконують те що їм орбан з будапешта спустить вони перетворилися на простих маріонеток

ВУВУ ДО КІІСИ 2019-07-25 / 00:41:55
Рівень життя і мовне питання ... Це зовсім різні речі і поняття ... Які між собою ніяк не повязані ... і нічого спільного не мають.
Напр. В Бельгійі рівень життя високий
... а рівень мовного протистояння ще більший.
Висновок.
Не украйінці повинні вчити хунську мову ... (Бо ми в себе в дома)
... Але хуни повинні вчити украйінську ... БО ВОНА ДЕРЖАВНА ... і вони (хуни) живуть тут (в себе дома) ... а не там.

ВУВУ 2019-07-25 / 00:32:19
Якщо те шо написав воєнком Берегівський правда ...
То за це президенту "зЄ" ... треба сказати ... Дякуємо.
Нарешті хунські дівчата не будуть сумувати ... а міжетнічні "дружні стосунки" набуватимуть реальнойі конкретики ... І РЕЗУЛЬТАТИВНОСТІ.

Вуву 2019-07-25 / 00:23:09
От тут пишуть ... Створити хунський автономний округ.
Але не пишуть для чого ?
Для якойі цілі ?
В Канаді приміром чи в США ... теж є "china town" чи "mexico town" ...
Де так само всі говорять на свойій мові ... Але при потребі відразу відповідають (чи переходять) на англійську.
І ніхто не робить для цих етнічних конгломерацій ніяких преференцій чи автономій .
А в нас одна комуністична купа гавна
КРАВчук вже зробив нам кримську автономію.
Іщо ми на сьогодні маєм ... ВСІ ЗНАЮТЬ.
ТОМУ ДЛЯ МОНОЛІТНОСТІ КРАЙІНИ І ЙІЙІ ПОТУЖНОСТІ ... АВТОНОМІЙІ ПОТРІБНО
... НЕ НАДАВАТИ ... А ЛІКВІДОВУВАТИ .

І ТОМУ Я ОСОБИСТО ДУЖЕ РАДИЙ ЩО ТАКІ РЕЧІ ЯК УКРАЙІНА і "хунський автномний округ" ... ОЕЧІ НЕ СУМІСНІ.

макс 2019-07-25 / 00:12:26
А профінансував його і ковача і смс -ки які приходили з одного номеру всім хто має і хто немає відношення до угорців такі як ви і все зробили тільки щоб справжній не пройшов

макс 2019-07-24 / 23:30:18
Десь біля 600 ,а хто його профінансував на вибори можете назвати?

максу 2019-07-24 / 22:37:51
скільки людей проголосувало за земляка брензовича з лютої можете назвати

макс 2019-07-24 / 21:17:47
Так проти брензовича була застосована брудна ганебна політика

модьор гуну 2019-07-24 / 20:40:42
мадяри не є якимись особливими вони такі ж як і інші народи й люди чому вони думають що їм положені якісь преференсії більше прав окремий округ можливість не знати державну мову і так далі чомусь сільським бабкам з угорських сіл не потрібні особливі підручники тощо щоб вивчити українську вони бачать що продати товар легше знаючи українську мову то що мішає це зробити іншим молоді аа нічого окрім дурацької ірраціональної політики офіційного будапешта і його місцевих самозакоханих у свою вищість і непогрішність представників опустіться з небес на землю бо ваша представниця в європарламенті бочкор уже побігла жалітися в європу на сттрашний терор проти брензовича на виборах і неймовірні фальсифікації

Воєнком Берегівський 2019-07-24 / 18:54:35
А ви знаєте що Зеленський дав Полторакови поза вчора приказ перевести два батальйона з "Азова " та "Донбасу" загальною кількістю 400 чол в Берегівський р-н на місце старих в/ч СССР

до Magyar-Hun 2019-07-24 / 15:58:49
такого поняття, як угорський, німецький, молдавський, російський, вірменський, гагаузький, румунський циганський чи німецький, а може ще й польський та багато-багато інших не існує взагалі. На території України, кожен округ український!!!

Буркуш 2019-07-24 / 15:47:28
На сході є округ, де кількість виборців - 2000, а депутата (опоблок) вибрали 666 чоловік! Ось такі подвійні стандарти !

Кіса 2019-07-24 / 15:29:11
До читач по закону який тепер прийняли тоді ще научатся але ви порозумійте коли людина виросла в сімйі де розмовляють угорською де вчився в угорськомовній школі де у побуті угорська і де наша держава нічого не зробила щоб це виправити що тоді.От ви наприклад яку ще мову знаєте?Закарпаття жило при багатьох національностях тому корінних закарпатців важко перелаштувати.до цього треба зробити так як Литва підняти рівень життя а потім братися за мову.Но тадь думаву ош понявись про што туй нашрайбавим ци што ,ци може ти ни удцять?

Читач 2019-07-24 / 14:21:54
По закону ви би мали володіти мовою держави, в якій живете. Так само, як будь-де: в Польщі живеш, в Італії, Англії - ти можеш зі шкури виперти, що говоритимеш принципово рідною, але максимум досягнеш нерозуміння з боку соціуму і зрештою ізоляцію. Кагда рускаязичная шавка в службє таксі заявляє мені, що вона не може розмовляти українською, бо ана ні панімаєт - я це розцінюю як ознаку плебсу. Бо Саакашвілі вивчає українську попри купу російськомовних політиків, і багато інших людей, які поїздили по світу та й щось у своєму житті бачили, крім пострадянської дійсності - розуміють, що то є державна мова.
А ваш тупий опір - єдине, що нас розділяє. В іншому українці були і будуть співдружні з нашими угорськими земляками, як це є між нами і словаками, приміром.
Коротше, вчіть мову і буде діалог. Так само, як і серед нас, коментаторів, діалог відбувається виключно тому, що ми спілкуємося мовою загального вжитку в державі Україна.

Magyar-Hun 2019-07-24 / 13:46:46
По закону мав би бути "угорський" округ. Но Україна і законність "не совместимые" речі.

Степан Крук -Горожанину 2019-07-24 / 12:24:42
Ага! Таки кнесет...((( Если Вы спросите, шо я могу Вам за это сказать, так я отвечу за это Вам , шо ничего! Ничего хорошего...

Горожанин 2019-07-24 / 11:39:34
Шолом би Исраиль Степан Крук)))) : погоджуюся з вашим дописом .Представник угорців у кнесет не попав із за дурної політики Орбана - Сіярто . А пан Брензович не найшов нічого кращого як цій політиці підіграти .

Ужгород 2019-07-24 / 11:03:38
Мадяри набрали рівно стільки голосів, скільки відсотків мають своїх виборців в округах. Більше вони й не можуть набрати, доки весь час різко протиставляються українській більшості. При такій їхній політиці вони ніколи не виграють виборів до Верховної Ради

Кіса 2019-07-24 / 10:54:47
Слухайте народ може і не брензович ліпший але заняв друге місце чесним демократичним шляхом хоч як йому перешкоджали купленими двійниками і.т.д ну а в и шановні кого вибрали чесним "демократичним" шляхом абисьте пак не ревалися ош який сякий такий

НОВИНИ: Політика

23:53
/ 31
В Ужгороді представники ПЦУ відмовилися від участі в молитовному сніданку, на який влада запросила УПЦ Московського патріархату
03:04
/ 2
Що показав перепис у Румунії?
15:00
/ 12
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 2
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
» Всі новини