Ужгородська міськрада Андріїва отримує зарплату в російському банку, а його брат здає цьому банку приміщення (ДОКУМЕНТИ)

На шостому році війни з Росією, після анексії Криму і частини території українського Донбасу, після тисяч полеглих на Сході захисників Вітчизни влада Ужгорода в особі міського голови Богдана Андріїва співпрацює з провідним приватним банком країни-агресора.

Ужгородська міськрада Андріїва отримує зарплату в російському банку, а його брат здає цьому банку приміщення (ДОКУМЕНТИ)

Про це йдеться у відповіді на запит громадського правника Віталія Грегора та інформації з офіційного Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, що її отримало Закарпаття онлайн.

Як йдеться у відповіді на інформаційний запит до міського голови обласного центру Закарпаття, що її підписав його заступник Ігор Фартушок, «договір на комплексне банківське обслуговування у межах зарплатного проекту для здійснення виплати заробітної плати працівникам Ужгородської міської ради та виконавчого комітету Ужгородської міської ради заключений з ПАТ «АЛЬФА-БАНК».

Тобто, за вказівкою Б.Андріїва, він сам і його  підлеглі, фінансово підтримуючи банк ворога, опосередковано підтримують відсотками зі своїх зарплат військову потугу ворога.

Про те, що ця співпраця Б.Андріїва з економічним форпостом країни-агресора в Україні є не випадковою, а, навпаки, системною, переконує і інша інформація, яку відшукали журналісти Закарпаття онлайн.

Як свідчить інформація з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, вбудовані нежитлові приміщення загальною площею 757.5 м2 на двох поверхах колишнього Будинку легіонерів, розташованого в самісінькому серці історичного Ужгорода, на перехресті вулиць Духновича і Корзо (формальна адреса – вул. Духновича,2), де нещодавно відкрився офіс того ж таки російського «АЛЬФА-БАНКУ», також належать родині Андріївих.  А точніше, оформлені на Андріїв Наталію Миколаївну – дружину брата міського голови обласного центру Закарпаття Андрія Андріїва, кандидата в народні депутати по виборчому округу №68 з центром в Ужгороді.

Державна реєстрація права власності на вказане майно була здійснена 26 грудня 2014 року, тобто в розпал війни з Росією на Донбасі. Тобто, поки на Сході України гинули наші вояки, родина мера Ужгорода справно бізнесувала і обростала елітною нерухомістю.

Приміщення було викуплено у Акціонерного товариства "Кредит Банк (Україна)" за тодішні 2 млн 289 тис. 001 грн і 31 копійку. Оскільки курс долара в Нацбанку тоді був 16,32 грн, то йдеться всього про 140 тис. 257 доларів. Якщо ж взяти середній курс долара в усіх банках України, який того дня коливався між 16.30 грн купівлі і 16,53 грн продажу, то це рівно 140 тис. грн.

Верхній поверх вказаних приміщень здається в оренду під ресторан за суму, за інформацією Закарпаття онлайн, в кілька тисяч доларів на місяць.

Утім, акцент всієї цієї ситуації зовсім інший. Ужгородці добре пам’ятають, як патріоти в Ужгороді і по всій Україні розфарбовували будівлі російських Сбербанка і ВТБ червоною фарбою – символом пролитої крові. Логіка тих дій абсолютно проста і зрозуміла – кожна копійка, зароблена російськими структурами в Україні, працює на посилення окупантів. В буквальному розумінні, з цих грошей виливаються кулі і снаряди, що вбивають захисників України.

Братів Андріївих, мера Ужгорода і депутата облради, кандидатів у нардепи, вихідців з патріотичної Львівщини, це, вочевидь, не турбує. І «відкати» від оборудок з кривавим бізнесом з Росії долоні не печуть.

Ще б пак, новим політичним притулком мера Ужгорода віднедавна є проросійська партія «Довіряй справам» мерів-українофобів Кернеса і Труханова.

Більше того, Б.Андріїв балотується в нардепи у першій десятці "Опозиційного блоку". Тоді як його брат Андрій кандидує в нардепи мажоритарником-самовисуванцем.

Довідка

Альфа-банк – найбільший приватний банк в Росії. За даними рейтингів РБК і Forbes – шостий (джерело: Банки.ру згідно з рейтингом, актуальним на 06.07.2019) в Росії банк за обсягом активів (серед приватних банків – перший). За даними рейтингу КоммерсантЪ, п'ятий в Росії банк за обсягом активів (серед приватних банків – перший). Головний офіс банку розташований в Москві.

Станом на січень 2017 року мажоритарним акціонером є АТ «АБ Холдинг». Материнською компанією є ABH Financial Ltd., зареєстрована на Кіпрі.

Більше 75% акцій банку належить «Альфа-Груп»: фактично цим пакетом ненапряму володіють або контролюють Михайло Фрідман (32,86%), Герман Хан (20,97%) і Олексій Кузьмічов (16,32%); решта акцій належить фізичним особам, в тому числі – президенту банку Петру Авену (12,40%) і Андрію Косогову (3,67%)

М.Фрідман є близьким соратником президента Росії В.Путіна. Інші вказані особи також входять до заснованої ним політичної верхівки влади Росії.

 

17 липня 2019р.

Теги: Андріїв, Альфа-банк, війна, Росія

Коментарі

соціо 2019-07-30 / 11:32:56
Прізвища Мерів,які їздять на громадському транспорті.Вони захисники громади,то треба їздити ,так,як громада.

сорри 2019-07-28 / 15:14:17
Петро, ти **анувся на всю голову?
Як, яка різниця?
Крим - чий? На Донбасі війни вже нема?
Українські військові вже там не гинуть від російських куль і снарядів?
*ля, через таких, як ти, з ватою замість мізків, і живемо в гівні. :( Бо вам всерівно, що влада Ужгорода фінансово підтримує російський банк, а потім з тих кривавих грошей ви отримуєте свої юдині 500 срібляників на виборах, щоби тих самих злодіїв залишити при владі.
Ушльопки, блін!.. :(

Петро 2019-07-28 / 14:56:07
Яка різниця в якому банку отримувати і кому здавати. Головне щоб платили за оренду і зарплату видавали. Маємо приклад українських банків, які полопали в місті з Гонтаревою. І де вони і вона зараз? А людських грошей нема.

Адмін 2019-07-26 / 16:41:53


З темою "Альфа-Банку" пов'язана чергова корупційна оборудка мера Ужгорода під назвою "електронний квиток" (ДОКУМЕНТ)


2222 2019-07-25 / 20:42:00
Хтось користується російськими банками, хтось американськими. Чи існують українські банки?

Читатель 2019-07-25 / 12:23:13
А во-вторых, что там Украина? США не может справиться с этим явлением - где в Америке повальные аресты, "конвейерные" суды? Где это????

Мало того, так Россия еще и умудряется вмешиваться (!) в дела США, и за это получает лишь "дружеское" предупреждение! А вы тут трындите о каком-то Альфа-Банке....

Читатель 2019-07-25 / 12:20:39
В предыдущей статье я уже писал - проблема не местная, а всеукраинская. Куда СБУ смотрит? А во-вторых, в РФ, которую мы ненавидим, ТАКОГО ИДИОТИЗМА НЕТ.

Мораль - на себя нужно пенять! А не на Андреева, или еще кого.

Мигаль 2019-07-22 / 07:04:17
Маса "патріотів" туй строго возмущаєся шо Андріїв гад і не патріот )) Минуточку, а ко його убрав у мери? Ко і типирь голосує за всяку шваль?

Відвідувач сайту 2019-07-21 / 18:43:01
Прокурори теж отримують зарплату в цьому банку

Українець 2019-07-21 / 09:24:04
І де "Карпатська Січ"? Це не стіни розмальовувати дурацьку ми значка ми містом. Курта, ця москалька контора вже давно мала горіти або бути закритою

пенсіонер 2019-07-20 / 21:45:53
Ти дійсно цікавий, якщо віриш нинішній прокуратурі.

Цікавий 2019-07-20 / 18:53:24
Це просто корупція.
Справа за прокуратурою...

Вуву 2019-07-18 / 22:13:25
Купи лопату і закопайся.

Москаль 2019-07-18 / 21:45:53
Та ніяк не живете, а тільки існуєте, я взагалі думаю як ви дихаєте без мене, без моїх вирубаних лісів, навіть від моїх вітряків повідмовлялися, але нічого в мене ще залишилася армія голів РДА і я думаю, що президент їх нескоро позвільняє.

Вуву 2019-07-18 / 21:13:52
Маскаль ... А як ми зараз живем без тебе ?

Москаль до горожанина 2019-07-18 / 20:34:35
Які люди попереджали і кого? Коли Порошенка вибрали зразу в першому турі, і якщо би не Порошенко то і мене б не було в Закарпатті і дороги небули би відремонтовані і фестивалів би не було, як би ви тоді жили?

Горожанин 2019-07-18 / 17:07:53
Як много гівна Порошенко лишив після себе ...а команда Зеленського аж і рада в тому гівні купатися , і не лиш вони .. .
В Порошенка був ТААААААКИИИИЙ ШАНС , РЕФОРМУВАТИ КРАЇНУ ...а люди в 2014 році попереджали , що Порошенко як був гнидло , таким і лишився ...

Вуву 2019-07-18 / 16:58:49
Такі подвійні стандарти і живлять хунський сепаратиз.
Бож вони все це бачать.
Ну раз можна тим ... то значить можна і цим.
Геращенко і климпуш і решта наших представників які відстоюють інтереси Украйіни на міжнародній арені ...
ПОСТІЙНО НАГОЛОШУЮТЬ І ВИМАГАЮТЬ ПРОДОВЖЕННЯ МІЖНАРОДНИХ САНКЦІЙ.
А ТУТ НА МАЄШ.
МЕДВЕДЧУК ... Яий не тільки веде антиукрайінську діяльність ... А ще й у вибори з опоблоком пхається.
І НІХТО НІЧОГО.
Тепер звичайно можнаб і за альфу взятися ... Так ПГОКУГОГ ЮГА ... далі ПГОКУГОГИТЬ.
Ну може якось МВС би відрегувало .
АННН НЄТ. Бо там АВАКЯН ... І його знімати ніхто не буде .
БО ТАК ЗАХОТІВ КАЛАМОЙСЬКИЙ.
ТОМУ ЩО ВІН на його думку "НАЙКРАЩИЙ МІНІСТР".
Ну і звичпйно своя людина ЛЮЛІ КАПІТЕЛЬМАНШИ.
А ШОБ ЗНОВУ ОБКРАДАТИ УКРАЙІНУ. МУСИТЬ БУТИ КОМАНДА (бандитів).
Бо інакше без круговойі поруки і прикриття ніяк.
Мабуть тому бариги андрійіви і не тільки ... чуються комфортно ...
БО В ПОЛІТИЦІ ЗМІНЮЮТЬСЯ ПАРТІЙІ ЙІХ НАЗВИ ... ВИВІСКИ ... ЛОЗУНГИ ...
АЛЕ САМА КОРУПЦІЙНА НАКАТАНА СИСТЕМА ЛИШАЄТЬСЯ НЕЗМІННОЮ.

P.S.
Далі буде 100 днів президентства зЄ.
Всі сподівались що на 2 (ну може 3) зЄ дасть президентський наказ про арешт вальцмана . і шо ....
А нічог ... бігає просуває свойіх бандитів у парламент і ще вчить зЄлю як треба керувати.
зЄля замість того щоб вже почати робити "очищення" йіздить по крайіні "з гастролями" і носиться з ідеєю "фікс"... Як перенести адміністрацію преза в украйінський дім.
Тоді як навіть богата англія і не думає робити за кошт свого бюджету і платників податків преференцію своєму премєр міністру.
Хоча звичайно моглаб.
Тільки там політістеблішмент добре тримає свойіх коней під жорстким контролем і за вуздечку.
А НАШІ БАРИГИ ...
"ШО ХАЧУ ТО І ВАРАЧУ".

Адмін 2019-07-18 / 16:58:09


Ужгородська міськрада, заперечуючи, підтвердила, що обслуговується в російській "Альфа-груп"


О.Д. 2019-07-18 / 11:27:46
В курсі)

Це просто ремарка на "не з Андріїва потрібно починати, а з тих хто"...

НОВИНИ: Політика

19:33
/ 15
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 28
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 6
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
22:16
/ 31
В Ужгороді "слуги" "протиснули" призначення керівником комунального парку "ріднозакарпатського" "опоблоківця" Молнара
15:21
/ 5
"Ужгородець" Шуфрич отримав нову підозру – за фінансування Росгвардії у Криму
16:11
/ 1
У Мукачеві водій Audi смертельно травмував чоловіка, що переходив дорогу у невстановленому місці
19:30
/ 12
угорщина хоче, щоб угорцям Закарпаття "повернули" те, завдяки чому вони перестали говорити українською та відчувати себе громадянами України
19:14
Кулеба на пресконференції в Ужгороді розповів, як вирішуватимуть суперечку з угорщиною щодо нацменшин
12:28
/ 6
Кулеба і Єрмак зустрілись з сійярто в Ужгороді
20:11
/ 14
В Ужгороді затримали мукачівця, підозрюваного в киданні гранати на подвір'я депутата облради Горвата в Мукачеві
» Всі новини