Серед претендентів на посаду керівника Ужгородського міського пологового будинку є фігуранти корупційних скандалів

На це вказує у відповідній заяві для громадськості народний депутат Роберт Горват і писало ще в 2013 році "Закарпаття онлайн"

Серед претендентів на посаду керівника Ужгородського міського пологового будинку є фігуранти корупційних скандалів

Як уже інформувало Закарпаття онлайн, 20 червня в Ужгородській міській раді відбулося засідання комісії з підготовки проведення конкурсу на зайняття посади директора комунального некомерційного підприємства «Ужгородський міський пологовий будинок» Ужгородської міської ради.

Голова комісії, заступник міського голови Олександр Білак поінформував, що на участь у конкурсі надійшло три заяви – від кандидатів Руслана Михайловича Федька, Вікторії Андріївни Пантьо, Юрія Юрійовича Ломаги. Псля розпечатування конвертів з документами претендентів було прийнято рішення допустити вказаних кандидатів до участі в конкурсі на зайняття вакантної посади керівника міського пологового будинку.

Власне конкурс призначено на 12.00 24 червня 2019 р.

Тим часом учора, в неділю, в ЗМІ було поширено заяву народного депутата України Роберта Горвата, в якій той "закликав громадськість завадити призначенню лікаря-корупціонера на посаду керівника Ужгородського пологового будинку"

Як йдеться в тексті, "за наявної інформації, результати конкурсу відомі наперед і міська влада лобіює на цю посаду медика, який був причетний до корупційних діянь.

Також проти призначення вищезгаданої особи виступає колектив медичного закладу. Після зустрічі із працівниками пологового будинку, народний депутат України Роберт Горват взяв ситуацію на особистий контроль і буде присутнім на конкурсі."

"Я закликаю учасників цієї схеми повернутися у правове русло, врахувати думку медиків і обрати на посаду директора справді достойного спеціаліста. Я буду звертатися до Міністерство охорони здоров’я щодо ситуації, що склалася навколо Ужгородського пологового будинку, і особисто буду присутній на конкурсі», - заявив напередодні Роберт Горват.

У заяві не називається ім'я лобійованого чинною владою на цю посаду медика, "який був причетний до корупційних діянь". Однак, ще в лютому 2013 року, в аналогічній ситуації, коли тодішній міський голова Ужгорода Віктор Погорєлов намагався організувати контроль за "фінансовими потоками" з тодішнього Ужгородського міського перинатального центру, Закарпаття онлайн опублікувало матеріал під заголовком "Народжені для корупції", де йшлося про двох із трьох нинішніх претендентів на посаду очільника УМПБ.

Як вказувала тоді редакція, "Ю.Ломага і Р.Федько відомі схильністю до розбудови тіньових фінансових схем медичного бізнесу. Та якщо про Ю.Ломагу більше відомо в Іршаві (він – колишній головний лікар Іршавської центральної районної лікарні та очільник відділу охорони здоров’я Іршавської райдержадміністрації - ред.), то прізвище Р.Федька стало відомим в Ужгороді саме в контексті корупційних скандалів в УМПЦ.

Насамперед, Р.Федько був в числі ініціаторів відомої прес-конференції лікарів міського пологового будинку, що звинуватили тодішнього, призначеного С.Ратушняком головного лікаря УМПЦ Володимира Симулика у налагодженні в закладі корупційних схем. У кабінетах закарпатських «силовиків» саме Р.Федька називають ключовим чинником історії, коли В.Симулика було затримано на хабарі, а згодом засуджено аж до 5 років тюремного ув’язнення (на Р.Федька як організатора тієї кримінальної оборудки навіть прямо вказується в одному з коментарів під тогочасною публікацією на цю тему на сайті Закарпаття онлайн, на яку наведено гіперпосилання).

Тоді Р.Федько таки добився поставленої мети і, в її підсумку, зміг отримати з рук все того ж С.Ратушняка посаду головлікаря УМПЦ. Однак уже через 9 місяців, у листопаді 2010 року, потрапив у аналогічний корупційний скандал – колектив УМПЦ підписав листа на ім’я щойно обраного міського голови Ужгорода В.Погорєлова, в якому висловив недовіру Р.Федьку, котрий, за їх словами, «за час перебування на посаді головного лікаря створив нестерпну атмосферу в колективі, грубо порушуючи норми корпоративної культури, впроваджуючи корупційні схеми здирництва».

У відповідь Р.Федько заявив, що перебуває у відпустці, нічого не знає, піддав сумніву сам факт існування листа колективу і назвав інтернет "общественным туалетом", куди «можна злити усе, що завгодно».

На підтвердження вказаних характеристик, Закарпаття онлайн тоді опублікувало зазначений документ, під яким поставили тоді свої підписи провідні лікарі УМПЦ. Виключно для того, аби нагадати міському голові Ужгорода Віктору Погорєлову, що призначення Р.Федька на будь-яку з керівних посад в УМПЦ означало б його, В.Погорєлова, пряму зацікавленість у відновленні в пологовому будинку кримінальних, корупційних схем.

Нині аналогічну зацікавленість, як вказує народний депутат Р.Горват, демонструє влада, яку уособлює міський голова Ужгорода Богдан Андріїв.

24 червня 2019р.

Теги: пологовий, Федьо, Ломага

Коментарі

Анонім 2019-10-03 / 12:58:41
Чому ніхто не говорить що в обласному морзі за видачу покійника Кобаль М. Бере 2000 -3000 грн. В день не мало видач. Яцина прикриває це

Ксю 2019-06-25 / 07:43:13
Всі лікарі хабарники

Еган 2019-06-24 / 08:00:06
На рахунок третьої кандидатки пані Інна кпде чисту правду.Самі давали згідно такси 300 доларів за неускладнені пологи.А на разунок, що там є ще ті, хто не бере, то дуже сумніваюсь.Проаналізуйте їхні статки і зарплати і навіть невеликі подяки- арифметика не зійдеться і на 10 %.

Олександр 2019-06-24 / 07:54:48
Пантьо це сама велика хабарниця у цьому закладі. Вона є начмедом роддому і сама накриває всі корупційні схеми. Саме за це вона і боїться приходу нового незалежного керівника що поламає ці схеми і відкати.

Инна 2019-06-24 / 07:51:51
А що третій кандидат на посаду гол.лікаря пологового будинку не бере хіба хабарі?Там в них вже практично всі у корупційній схемі пов'язані(є звичайно і вийнятки,є лікарі які дійсно не беруть ні під яким приводом навіть символічну вдячність)

НОВИНИ: Соціо

22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
» Всі новини