Михайло – постійний учасник конкурсу. Виконав свою роботу у мінімалістичному стилі. Зобразив сад для медитації з японськими вишнями.

Михайло БАРЕНБЛАТ, учасник виставки-конкурсу:

– Цього року я вирішив зробити сакуру, яка вже одцвіла. Вже з’явилися зелені листя на дереві, але пелюстки все ще знаходяться під деревом і прикрашають вже тротуари нашого міста. Я використовув лузки від шишок мудрини, пофарбовані в рожевий колір. Потім я їх повідрізав і присипав галявину.

У своїх роботах акваріумісти використали живі та штучні рослини, каміння, пісок, галузки дерев тощо. Жодних обмежень у виборі  матеріалів немає.

Роботи оцінили члени журі – професійні акваріумісти міжнародного рівня. Брали до уваги композицію, загальне враження, оригінальність та техніку виконання. Перше і третє місце дісталося ужгородським акваріумістам  Роману Бужину та Наталії Лелекач, срібло за рішенням суддів отримав киянин Дмитро Пилипенко.

Тереза ЛАЗАР, організатор виставки-конкурсу:

– Не обов’язково було відтворювати сакуру в акваріумі. Можна це було підкреслити якимись акцентами. Десь деревце, десь рожеві рослинки, червоні, рибка. Тобто, якихось рамок ми не ставили конкурсантів. На свій вибір, яка в кого фантазія. Цього року у виставці приймали також участь і діти. На рівні з дорослими. І якщо чесно подивитися, роботи дітей нічим не є слабшими, ніж у дорослих.

Виставка нано акваріумів триматиме в кафе-барі "Акваріум" до 1-го травня. Вхід вільний. Відвідувачі можуть також обрати переможця глядацьких симпатій.