Ужгородському музичному коледжу подарували рояль за 40 тис дол (ФОТО)

У переддень дня Святого Миколая відбулася урочиста передача музичного інструменту Ужгородському музичному коледжу імені Д.Є.Задора, що в Ужгороді.

Ужгородському музичному коледжу подарували рояль за 40 тис дол (ФОТО)

Від теперновенький концертний рояль «Kawai», вартість якого майже 40 тисяч доларів, слугуватиме музикантам навчального закладу та радуватиме слухачів.

Серед гостей, які організовували придбання та передачу цінного музичного подарунку, уповноважений міністра, відповідального за розвиток співпраці Сабольч-Сатмар-Березької області та Закарпатської області, а також координацію програми розвитку дитячих навчальних закладів Карпатського басейну Іштван Грежа, представник держсекретаріату у справах культури Міністерства людських ресурсів Угорщини д-р Фюлоп Петер, генеральний консул Угорщини в м.Ужгород Йожеф Бугайла, а також представники дипломатичних установ та голова угорського Благодійного фонду «Разом за нас усіх» Борсекі-Молнар Долмо.

Виступаючі наголошували, що навчальний заклад носить ім’я талановитого композитора, піаніста, педагога, диригента і фольклориста Дезидерія Євгеновича Задора, який вважається символом професійної музичної культури Закарпаття, яскравим прикладом відданого служіння музичному мистецтву.

Цей навчальний заклад, який виховав понад шість тисяч талановитих музикантів, співаків, диригентів, значна частина яких продовжили свою музичну освіту в університетах і академіях України, Іспанії, Словаччини, Угорщини, Німеччини, Італії, Франції, Польщі, Румунії. Багато випускників музичного коледжу стали музикантами-педагогами, артистами та концертмейстерами оркестрів, солістами, композиторами, диригентами, працюють у провідних творчих колективах та навчальних закладах України та за її межами.

Директор коледжу Світлана Стегней подякувала за цінний подарунок та звертаючись до поважних гостей зазначила, що якісні інструменти тільки сприяють розвитку талановитих музикантів. Наголосила, що Закарпатська область - багатонаціональна, відома не тільки унікальними природними ресурсами, але й високою духовною і мистецькою культурою та особливою толерантністю один до одного. «Багато музикантів, які вийшли зі стін цього навчального закладу – народні та заслужені артисти, діячі мистецтв, працівники культури України, які своєю творчістю додають нові славні сторінки в історію музичного мистецтва Закарпаття» - наголосила керівник коледжу.

Насамкінець найкращі піаністи-віртуози продемонстрували гостям гарно підготовлену концертну програму з класичних творів, повідомили Закарпаття онлайн у прес-службі Закарпатської облради.

19 грудня 2018р.

Теги: рояль, коледж

НОВИНИ: Культура

11:34
У Мукачеві стартував фестиваль дитячих театрів "Імпреза над Латорицею" (ПРОГРАМА)
16:06
Хор "Cantus" розпочинає концертний тур "Звуки небес, голоси землі"
06:47
Алло
15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
» Всі новини