Ректора угорського інституту в Берегові викликали в СБУ з приводу її заяв про "фашистські" утиски угорців на Закарпатті

Ректора Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ, голову комісії Закарпатської обласної ради з питань освіти, науки, культури, духовності, молодіжної політики, фізкультури і спорту, національних меншин та інформаційної політики Ілдику Орос 14 листопада було викликано до Служби безпеки України.

Ректора угорського інституту в Берегові викликали в СБУ з приводу її заяв про "фашистські" утиски угорців на Закарпатті

Предметом зацікавлення спецслужби став її виступ у Будапешті 23 жовтня, під час якого Ілдика Орос заявила, що угорців в Україні утискають фашистськими методами.

"Комуністично-фашистські сили двадцять першого століття все ще займаються переслідуваннями сьогодні, особливо в Україні. Вони хочуть зробити угорців Закарпаття винними у економічних та політичних потрясіннях, які відбуваються в країні.

В останні роки все частіше для телевізійних каналів стало звичним вводити в оману громадську думку підривними повідомленнями про угорську громаду. Наші історичні пам'ятники, меморіальні дошки руйнують, нашу історію переписують", - заявляла І.Орос.

Офіс СБУ в Ужгороді Ілдика Орос відвідала в супроводі адвоката.

Ілдика Орос пояснила, надала пояснення, що у Будапешт поїхала за запрошенням на вшанування жертв Угорської революції 1956 року, а у виступі керувалася лише своїми думками, які кожен може інтерпретувати на власний розсуд.

З її слів, розмова в СБУ проходила в спокійній атмосфері.

Відео виступу Ілдіки Орос у Будапешті

16 листопада 2018р.

Теги: Ілдика Орос, фашизм, Будапешт

Коментарі

Вуву 2018-11-16 / 22:35:10
Ну ми так і поняли што ... Ракокоцієм то називався кінь любимого хунами племінного князя муму.

Magyar-Hun 2018-11-16 / 18:43:11
Му-му: Rákóczi любимий княз русинів-

Вуву 2018-11-16 / 18:23:54
А тепер ще й памятник ... коню з ракакоцієм ... хочуть в берегові поставити.
Акурат на зиму почали роботи ... Щоб шуму було найменше. І проплачений бабак аж пукан рве так старається щоб все пройшло гладко.

Ps. А повноціннойі війсковлйі частини в місті так і нема.

сорри 2018-11-16 / 16:29:55
Magyar-Hun, вам вже відповіли з приводу того, що ви і так знаєте: українці не зацікавлені в дестабілізації ситуації в своїй державі, інтерес в цьому є виключно у Росії і її сателіта Угорщини. Там і шукайте організаторів.
Показовим було, як палили і "підривали" офіс КМКС в Ужгороді за наявності вже купленого нового.
Показовими є і самі виступи І.Орос і Ко, які експлуатують ці теми, вкинуті ворогами України в контексті "гібридної війни". Саме тому її наразі просто викликають для дачі пояснень в СБУ. А мали би зняти з посади як особу, яка прямо працює проти інтересів України.
Дуже сподіваюся, що рано чи пізно саме так і буде, а зараз просто йде формування досьє.

Август 2018-11-16 / 11:59:59
Відповідь Magyar-Hun: Підпали були організовані тими (представниками польської Фаланги та хлопцями з Придністров'я), за ким стоїть Росія; антиугорські матеріали в ЗМІ почалися тільки після того, як люди стали заради інтересу розбиратися в природі намагання керівництвом іншої держави диктувати Українцям як писати їхні закони, зокрема, про освіту та мови; провокаційні плакати і білборди вішалися в Закарпатті в кращих традиціях радянських часів провокаторами, які діяли не в інтересах України та Угорщини, а зрозуміло кого; "запрет" викладання на рідній мови - це де ви бачили таку заборона?! Вам І.Орос про це розповіла? Не пишіть брехні, поширюючи російську пропаганду. Списки на кордонах і Миротворець - хіба нормально, коли люди у владі мають громадянство іншої держави? В якій країні таке ще є? В Угорщині хіба є депутати чи чиновники з російським громадянством? виклик у СБУ - це хіба щось надзвичайне?! Людина, керівник вищого освітнього закладу в Україні, перебуваючи за кордоном, на офіційному заході каже тисячам іноземних громадян про те, що в Україні застосовуються фашистські методи - це взагалі нормально? Уявляю, що ця люди розповідає своїм студентам на парах. Так що не смішить мене про "утиски угорців в Україні"! Брехня і маніпуляція. І І.Орос цю маніпуляцію роздмухує та свідомо поширює брехню про Україну за кордоном.

Август 2018-11-16 / 11:47:13
Фашистські методи утисків угорців в Україні?... Які факти це підтверджують? Закриття вищих навчальних закладів? Може - закриття газет? Може - оголошення влади про притягнення до кримінальної відповідальності правозахисників і представників НДО, які допомагають постраждалим від цих утисків? Нічого такого немає? А про що тоді казала ця жінка - керівник угорського інституту в Закарпатті? Ах да - все, що тут перелічено - це ж зараз відбувається в самій Угорщині. Ну, тоді все ок. Єднаймося та робимо справу далі.

До Няньо 2018-11-16 / 10:53:15
Пак айно, ийпен "патріотами" ай "активістами" (У ЛАПКАХ!!!) ї треба підсилювати, "кантору", як і двох-трьох паспортними депутатами та урядниками Кийов, й тогди доукус розпадеся Ненька...)))

Magyar-Hun 2018-11-16 / 09:51:11
Підпал, анмтиугорськи матеріали б СМІ, плакати, білборди, запрет викладання на рідній мови, спискі на кордонах, Миротворец, виклик у СБУ - це майже розвітий соціалізм. Не смішить мене!

Ужгород 2018-11-16 / 09:47:54
СБУ давно мала зайнятися цією особою. А Міністерство освіти має відповідно прореагувати, аби українофобка не очолювала вищий навчальний заклад.

nem 2018-11-16 / 09:47:46
igen-ові правда в тому що найвірнішим і найпослідовнішим союзником фашистів і прихильниками їхніх методів були саме мадяри 800 тисяч євреїв стали жертвами всього цього не кажучи вже за всіх інших А тепер ті чиї діди воювали проти росії на дону є найвірнішими прихильниками сьгоднішньої росії і її методів

Няньо 2018-11-16 / 07:43:48
Мала би вийти з білетом до Будапешта та чемоданом і більше не повертатись. Ослабла "кантора" нич не кивається, може треба би "патріотами" чи "активістами" її підсилити?.

Вуву 2018-11-16 / 06:33:06
То для чого йійі тоді викликали ... Для формальності ... Щоб вона вас на дурних обернула.? Так це і так всі знають.

НОВИНИ: Політика

23:53
В Ужгороді представники ПЦУ відмовилися від участі в молитовному сніданку, на який влада запросила УПЦ Московського патріархату
03:04
/ 2
Що показав перепис у Румунії?
15:00
/ 12
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 2
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
» Всі новини