Опубліковано скандальне рішення суду у справі школярки, смертельно травмованої ізраїльтянином на Ужгородщині (ДОКУМЕНТИ)

У Єдиному реєстрі судових рішень 25 жовтня нарешті оприлюднено текст скандальної ухвали Закарпатського апеляційного суду від 22 жовтня 2018 року про пом'якшення запобіжного заходу ізраїльтянину, що смертельно травмував 15-річну дівчинку і втік.

Опубліковано скандальне рішення суду у справі школярки, смертельно травмованої ізраїльтянином на Ужгородщині (ДОКУМЕНТИ)

Про це інформує правозахисник Віталій Грегор.

З його слів, прізвища суддів, які прийняли це рішення, намагалися сховати від громадськості за вказівкою скандальної голови суду Ганни Фазикош, яка за висновком Громадської ради доброчесності не відповідає критеріям доброчесності. А саме, за її вказівкою із вступної частини рішення приховано прізвище її та колеги під замаскованою назвою «ОСОБА_1, ОСОБА_2», з єдиною метою – щоб уникнути громадського осуду, адже голова суду Г.Фазикош також прийняла колегіально це ганебне рішення.

 

В інших випадках інші колегії суддів не приховують свої прізвища:

Завдяки власним джерелам в суді та правоохоронних органах, В.Грегор з'ясував прізвища суддів, які прийняли рішення, яке збурило громадськість, - Георгій Гошовський, Наталія Мишинчук, Ганна Фазикош. 

Як раніше інформувало Закарпаття онлайн, йдеться про рішення змінити запобіжний захід, відпустивши з-під варти під домашній арешт громадянина Ізраїлю КОХЕНА ШМУЕЛА НАКХУМА, котрий 17 вересня біля села Нижнє Солотвино Ужгородського району за кермом авто Volkswagen Passat CC смертельно травмував на пішохідному переході 15-річну дівчинку Олександру та втік з місця події. Згодом його з супутницею Feiga Burstein (громадянкою Німеччини) було затримано в пункті пропуску «Тиса» під час спроби покинути територію України. При цьому він кинув автомобіль, на якому збив дитину, та попросився до іншого авто, аби в такий спосіб виїхати до Угорщини.

Суд першої інстанції врахував це свідченням того, що підозрюваний може намагатися уникнути кримінальної відповідальності за скоєне, а тому застосував до підозрюваного найсуворіший запобіжний захід - тримання під вартою. А з огляду на те, що вчинення даного злочину спричинило загибель людини, слідчим суддею не було визначено можливість внесення застави.

Однак, 22 жовтня  Закарпатський апеляційний суд, "несподівано" вирішив змінити запобіжний захід і випустив ізраїльтянина під домашній арешт. На захист цього вердикту стала сама голова Закарпатського апеляційного суду Ганна Фазикош, відповідність якої займаній посаді судді 3 серпня визнала колегія Вищої кваліфікаційної комісії суддів України попри те, що Громадська рада доброчесності визнала її такою, що не відповідає критеріям доброчесності та професійної етики.

 

Мотиви такого резонансного рішення наведенні в мотиваційній частині опублікованого рішення і зводяться до такого, дослівно:

«Шмуел Накхум є іноземцем, ні української ні російської мови не розуміє, співпрацює з органом досудового розслідування через перекладача, своїх процесуальних обовязків до цього часу не порушував, не судимий, має сім'ю, в якій двоє малолітніх дітей, за висновком лікаря-психіатра проявляє ознаки психічного захворювання, від якого потребує інтенсивного лікування, забезпечений визначеним, відомим органу досудового розслідування і прокурору місцем проживання у м. Ужгороді, за особистісними даними суспільної небезпеки не представляє.

Прокурор в судовому засіданні цих обставин не заперечила і не вказала, у який спосіб, на її думку, в разі застосування менш суворого запобіжного заходу, підозрюваний зможе незаконно впливати на потерпілих, свідків, не знаючи мови, переховуватися від органу досудового розслідування, не маючи паспорту, транспортного засобу і посвідчення водія, ухилятися від виконання процесуальних обов'язків, вчинити інше кримінальне правопорушення, і чому менш суворий запобіжний захід, зокрема, про який йдеться в апеляційній скарзі, таким ризикам запобігти не зможе.»

Тому вказана колегія суддів прийшла до висновку, що «достатніх підстав для застосування щодо Шмуела Накхума запобіжного заходу саме у виді тримання під вартою немає, і вважає, що забезпечити дотримання ним своїх процесуальних обов’язків спроможний і менш суворий запобіжний захід.»

"Тобто, згідно з логікою суду, а точніше її відсутністю, людина, яка «за висновком лікаря-психіатра проявляє ознаки психічного захворювання, від якого потребує інтенсивного лікування», суспільної небезпеки не представляє. А цілодобовий домашній арешт, виходить, забезпечить йому краще лікування, ніж охоронювана спеціалізована лікарняна палата для затриманих. Тому, на моє глибоке переконання, все це було зроблено умисно, з корисливих мотивів, щоб дати можливість водію-вбивці знову втекти і уникнути реальної відповідальності. 

Тому реальні мотиви рішення суду, як зазначала громадськість раніше в своїх публічних оцінках, та навіть виходила 23 жовтня на протестну акцію під стіни суду,  є дійсно більш ніж корупційними – вони є злочинними та антилюдськими. Обласна прокуратура, яка вела справу із самого початку, також схоже «в темі і долі», адже суд чітко констатував «прокурор Клименко І.С. не заперечила..». 

"Більше того, з числа правоохоронців зацікавленою особою може бути також і особисто прокурор Закарпаття Володимир Гаврилюк, на контролі якого перебувала дана справа. Спростувати ці мої звинувачення він може лише в єдиний спосіб – до понеділка подати до Вищої ради правосуддя дисциплінарну скаргу на аморальні дії апеляційних горе-суддів Г.Гошовського, Н.Мишинчук, Г.Фазикош, відкрити щодо них кримінальну справу через завідомо неправосудне рішення суду та провести службову перевірку із подальшим звільненням прокурора, який представляв в апеляції державне обвинувачення.

В протилежному випадку я буду клопотати перед народними депутатами про порушення кримінальної справи проти суддів через  ГПУ та питання щодо звільнення із займаної посади обласного прокурора. Адже ні цим криво-суддям, ні прокурору, не місце як у судово-правоохоронній системі, так і на Закарпатті взагалі", - наполягає В.Грегор.

 

27 жовтня 2018р.

Теги: Ізраїль, ДТП, смерть

Коментарі

ЙОЙО 2018-11-02 / 11:10:10
Судді то єдно,а де була прокурватура????

Микола Уж 2018-10-31 / 21:04:58
то шо ховають судді свої імена то вже кунець - якщо прийняли незаконе рішення то несіть за нього і публічну відповідальність, а не ховайтесь за надпсиами ОСОБА-1, ОСОБА-2. Хоча дійсно цих суддів назвати людьми важко, тому особа то якраз саме те по суті.

штик Закарпаття 2018-10-29 / 18:20:20
Скотобаза!!!!!!! Як оту пархату наволоч щеносить Земля? Дочекаються.... Досудяться.... хай потім не плачуть... не відмолять гріхи й сльози вбитих, скалічених, проданих, беззахисних... Слава Україні? А кому паля (кіл)?...

Вуйко 2018-10-28 / 07:39:08
Треба його поглядати! Може Ганя втёкла вiд гнiву народу разом з ним!

Ксю 2018-10-28 / 00:11:20
А тот жид ще не втік? Ще тут є?

До Шоні 2018-10-27 / 22:51:52
Та яка там граматика? Спішили гроші відробити, та і яка різниця у назві прізвища? Гроші не за прізвище платили, а за результат.

шоні 2018-10-27 / 22:17:24
до речі, вельми безграмотна транскрибування імені обвинуваченого у судовому акті, правильно буде - Нахум Коен.
взагалі, ганьба не знати суддям, людям із вищою освітою одне із найпоширеніших єврейських прізвищ - Коен і писати його як Кохен.

генерал Гаврилюк 2018-10-27 / 21:28:42
Служу народу України! Слава нації! Смерть ворогам!

До вуву 2018-10-27 / 21:10:34
Киів мовчатиме поки Морда гаврилюк буде завозити ім долари

Вуву 2018-10-27 / 20:14:08
І знову ... А ЧОГО МОВЧИТЬ КИЙІВ.?
НАПЕВНО ВЕРХОВНИЙ СУД закидали скаргами на суддів ... Чи гас знову "привчають" до йіхнього злодійського безпредела. ???

Віталій Грегор 2018-10-27 / 18:19:29
до слова, апеляційний суд опублікував в цій же скандальній ухвалі тимчасову адресу проживання іноземного водія-вбивці: "м. Ужгород, вул. Далека, 56".
Сподіваюсь найближчим часом з’явиться і адреси цих горе-судів з прокурорами, а патріотична налаштована громадськість Закарпаття думаю поставить крапку цьому суддівсько-прокурорському свавіллю, яке перейшло межу моралі та людяності.
Має відбутись народний суд над всіма причетними!

1234 2018-10-27 / 13:06:58
Хтось питав наявність медичної довідки у Шмуела Накхума, далі, дана ділянка шляху є дуже небезпечна, водіям, які їдуть по ній вперше , напевно, мало знака про пішохідний перехід, тому терміново треба встановити мигаючий жовтим світлофор, аби убезпечити аварії в майбутньому !

Stik 2018-10-27 / 11:31:49
Сучара продажна

Гоша 2018-10-27 / 11:22:55
Обласний прокурор Морда в темі і в долі, трму жодноі реакціі і коментаря від прокуратури немає

Георгий 2018-10-27 / 11:13:50
Позор той стране которая не может защитить своих граждан. Пусть даже умерших.

Леонід 2018-10-27 / 11:07:34
З яким цинізмом пані Фазикош пояснює своє рішення. Як на Ужгородському коньчному заводі займалась беспредєлом з Гісемом, так і продовжує, але вже в судовій системі.

Вуйко 2018-10-27 / 09:15:17
Может Ганя мае iзраiльский паспорт! Треба СБУ пошуршати!!!

Вуву 2018-10-27 / 05:18:42
Дико. Така резонансна справа ... І повна тиша з верховного суду . Реакційі ноль.
В якій крайіні ми живем?
Чи "кабінетні сволочі" вже забули що таке майдан ?

НОВИНИ: Кримінал

21:18
$6500 за "квиток" на човен: на Закарпатті затримали двох військових, що "підробляли" переправленням "ухилянтів"
13:36
/ 2
У Міжгір'ї за пів години знайшли зловмисника, що вкрав авто Renault Kangoo
13:04
У затриманого в Мукачеві наркоторговця вилучили понад 200 розфасованих доз "товару"
22:23
/ 2
Депутат Тячівської райради уник тюрми за вчинення важкої ДТП, бо уклав угоду з прокурором
18:35
У ПП "Ужгород" українець хотів виїхати за кордон за підробленими документами "багатодітного" і "багатодружинного" "таджика"
15:53
/ 3
Ужгородець до смерті забив співмешканця матері, з яким пиячив
22:38
/ 2
Заступника керівника Закарпатської спецпрокуратури звільнили за корупцію
11:18
На Закарпатті "ухилянти" з Дніпропетровщини прямували на "штурм" Тиси з дитячими рятувальними жилетами патріотичних кольорів
23:20
/ 1
В Ужгороді двоє неповнолітніх хлопців пограбували жінку
19:17
Раніше судимий житель Ключарок "підробляв" торгівлею метамфетаміном
18:52
Закарпатця затримали на продажі гранатомета, гранат і набоїв
16:50
Справу ОЗУ наркоторговців зі Станова Верхньокоропецької громади передали до суду
14:53
/ 2
В Ужгороді на "транші" хабаря в $1500 затримали високопоставленого співробітника ГУ ДСНС
18:31
СБУ розповіла про затримання на хабарі посадовця Синевирської сільради
15:44
/ 1
На Закарпатті очільниці сільради повідомили про підозру в розтраті майже 680 тис. грн із бюджету громади
15:05
/ 12
У Тячеві після допиту у слідчого поліції затримали секретаря Хустської єпархії УПЦ МП Розмана
11:56
Затримали наркоторговців з Виноградова і Мукачева, які збували метамфетамін
11:31
/ 17
У Міжгір'ї на хабарі затримали начальника відділу земельних ресурсів Синевирської ОТГ. У справі фігурує голова ОТГ Іван Чуп
11:09
/ 21
У Хусті затримали пʼяним за кермом суддю Сергія Савицького
10:26
/ 3
На Закарпатті справу щодо підроблення фітосертифікатів на продукцію, яку експортували до ЄС, спрямували до суду
18:12
На посту у Нижніх Воротах "безправний" водій намагався дати патрульним 600 грн хабаря
14:47
В Ужгороді переправника "ухилянтів" взяли під варту з можливістю внести близько 1 млн грн застави
14:05
/ 5
У Мукачеві раніше судимий наркоторговець під час затримання наїжджав автомобілем на поліцейських
11:37
У Воловці неповнолітній пограбував чоловіка з інвалідністю
11:29
В Ужгороді чоловік удома вбив приятеля по чарці
» Всі новини