У другий день "Монологів над Ужем" актор з Грузії представив виставу "Я – Микола Гумільов" (ФОТО)

У неділю, в другий день першого Міжнародного фестивалю моновистав "Монологи над Ужем", в Ужгороді, на сцені Закарпатського академічного обласного театру ляльок “Бавка” пройшов спектакль грузинського театру.

У другий день "Монологів над Ужем" актор з Грузії представив виставу "Я – Микола Гумільов" (ФОТО)

Нагадаємо, фестиваль, приурочений до 1125-річчя нашого міста, стартував напередодні з вистави "Жертва" у виконанні польського актора Матеуша Новака. А тепер виставу "Я – Микола Гумільов" представив Іване Курасбедіані із Тбіліського державного академічного російського драматичного театру ім. О.С. Грибоєдова. Автор сценічної версії та режисер-постановник – вірменин Левон Узунян.

У виставі світла, але водночас – відчайдушно-трагічна особистість поета розкривається через загадковий образ невідомого. Перед глядачами виникало питання: хто ж він? Вірний друг, вічний суперник, лютий шанувальник чи підступний ворог Гумільова? Інтрига зберігалася до самого фіналу. На сцені пройшло все коротке і яскраве життя поета, факти біографії експресивно перепліталися з його віршами.

Глядачі емоційно реагували на гру актора і щедрими оваціями ще довго й після завершення постановки не відпускали зі сцени. До Іване Курасбедіані піднявся і Микола Свентицький, директор Тбіліського державного академічного російського драматичного театру ім. О.С. Грибоєдова. Привітав поважних гостей із Грузії "двигун" проведення фестивалю Михайло Носа. Також до слова запросили секретаря Ужгородської міської ради Андріану Габор, яка подякувала за гру та надзвичайні враження і вручила актору з Грузії диплом лауреата фестивалю “Монологи над Ужем”. Отримав він на згадку і статуетку-символ заходу.

Заступник директора Закарпатського облмуздрамтеатру Олег Зайцев від творчого колективу в Ужгороді всій грузинській делегації, а гостей приїхало четверо, подарував вишиванки. Микола Свентицький та Іване Курасбедіані одразу ж одягли подарунки-символи просто на сцені. Керівник театру наголосив, що Україна – держава, яка дуже близька і дружня Грузії, подякував за те, що останнім часом щороку до них приїздять уже більше мільйона українців. Актор відзначив емоції, які щедро дарував йому глядацький зал, назвав такий відгук найбільш важливим для себе і щиро подякував за гостинність.

Уже завтра – одразу 2 вистави: театр зі Словаччини о 17.00 на малій сцені облмуздрамтеатру презентує постановку-погляд на відому історію Шекспіра «Макбет», в якій зіграє актор Петер Чижмар, а о 19.00 у ляльковому театрі "Бавка" українська акторка Олена Дудич розповідатиме про відому постать - співачку Едіт Піаф.

Організаторами мистецького подарунка мешканцям і гостям обласного центру Закарпаття – газета «Неділя. Закарпатські новини» та Ужгородська міська рада за підтримки департаменту культури Закарпатської ОДА, повідомили Закарпаття онлайн у прес-службі Ужгородської міськради.

24 вересня 2018р.

Теги: моновистава, спектакль, Грузія, Тбілісі, Булгаков

НОВИНИ: Культура

15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
10:12
/ 1
У четвер відбудеться концерт Закарпатського народного хору "Загуди ми, гудаченьку"
11:08
Закарпатська філармонія запрошує на концерт "Музичне мереживо бароко"
05:09
У коледжі мистецтв ім.А.Ерделі провели конкурс дитячого малюнку
» Всі новини