Закарпатська "Бавка" поповнила свій арсенал нагород на фестивалі "Світ ляльок" у Житомирі (ФОТО)

Актори Закарпатського академічного обласного театру ляльок з виставою "Чарівні слова" взяли участь у ІІІ-му відкритому Всеукраїнському фестивалі театрів ляльок "Світ ляльок", що проходив у Житомирі з 23 по 27 квітня.

Закарпатська "Бавка" поповнила свій арсенал нагород на фестивалі "Світ ляльок" у Житомирі (ФОТО)

Театральне свято об’єднало п'ятнадцять яскравих творчих колективів України з виставами для дітей і дорослих на класичні, традиційні українські та сучасні теми й сюжети. Серед учасників, окрім колективів із Ужгорода і власне Житомира, були також Запорізький, Вінницький, Херсонський, Полтавський, Миколаївський, Черкаський, Рівненський, Чернівецький, Чернігівський обласні театри ляльок і приватні театри, що теж добре знані глядачами – театр ляльок "ПараШут" із Києва та Миколаївський театр ляльок "IstArt". Ну, і звісно – що за фестиваль без театральної молоді: студенти кафедри акторського мистецтва та режисури театру ляльок Київського національного університету театру, кіно і телебачення ім.І.Карпенка-Карого представили свій творчий доробок за казками Ш.Перро, братів Грімм та О.Толстого. Репертуар фестивалю приємно вразив учасників різноманітністю драматургії, театральних засобів, цікавими знахідками у ляльководінні.

Щодня переглянуті вистави обговорювали учасники й аналізували спеціалісти – своєрідна експертна рада з визнаних авторитетів в українському та міжнародному лялькарстві, а саме: завідувач кафедри мистецтва та режисури театру ляльок, доцент, заслужений артист України Леонід Попов, викладач майстерності актора Київського національного університету театру, кіно і телебачення ім.І.Карпенка-Карого, заслужений діяч мистецтв України Руслан Неупокоєв, Президент Всеукраїнської громадської організації "УЦМСДТЛ "UNIMA-УКРАЇНА", головний режисер Хмельницького академічного обласного театру ляльок, заслужений діяч мистецтв України Сергій Брижань.

Закарпатські лялькарі представляли на фестивалі минулорічну прем'єру – "Чарівні слова" за п'єсою Вадима Довлетова в постановці режисера, заслуженої артистки України Наталії Орєшнікової, художника-сценографа Олени Бугренкової, художника по світлу Ірини Осокіної. Заслужена артистка України Елла Григор'єва, актори Микола Карпенко та Ярослава Яник зіграли виставу про маленького хлопчика Іванка, котрий несподівано потрапляє у казку та намагається повернутися, але як саме це зробити – ніхто з казкових персонажів не знає. Лісова Відьма і Триголовий Дракон не поспішають допомогти хлопчикові виплутатися з неприємної історії. Але Іванко сам зміг зрозуміти, що він вчинив не так, кого образив і що потрібно зробити, щоб повернутися до Мами – розгадкою виявились прості, але надзвичайно важливі слова... Вистава була позитивно сприйнята глядачами, колегами та критиками – творча група почула багато схвальних відгуків.

Варто нагадати, що вистава "Чарівні слова" у березні цього року вже була представлена і на Всеукраїнському огляді-конкурсі "Прем'єри сезону 2016 – 2017", що проводив Український центр Міжнародної спілки діячів театру ляльок "UNIMA-УКРАЇНА", в результаті чого диплом "За дебют" отримала молода талановита художниця Олена Бугренкова, котра вперше спробувала свої сили у сценографії.

Рішенням глядацького та професійного журі фестивалю під час церемонії закриття та відзначення переможців одну з головних нагород ІІІ-го відкритого Всеукраїнського фестивалю театрів ляльок "Світ ляльок" – диплом за перемогу в номінації "Найкраща жіноча роль" – за ролі у виставі "Чарівні слова" Закарпатського академічного обласного театру ляльок "Бавка" отримала заслужена артистка України Елла Григор'єва.

03 травня 2018р.

Теги: нагороди, ляльки, Бавка, Житомир

НОВИНИ: Культура

11:34
У Мукачеві стартував фестиваль дитячих театрів "Імпреза над Латорицею" (ПРОГРАМА)
16:06
Хор "Cantus" розпочинає концертний тур "Звуки небес, голоси землі"
06:47
Алло
15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
» Всі новини