Громада "заблокованої" Холмківської ОТГ пікетуватиме саботажника децентралізації на Закарпатті Москаля

19 квітня відбудеться мирний мітинг на підтримку створення Холмківської об’єднаної територіальної громади. Про це йдеться у оголошенні на сторінці спільноти "Громада села Холмок" у соціальній мережі Фейсбук.

Громада "заблокованої" Холмківської ОТГ пікетуватиме саботажника децентралізації на Закарпатті Москаля

Мітинг заплановано на 9.30 на площі Народній в обласному центрі Закарпаття перед будівлею Закарпатської ОДА.

8 сіл Ужгородського району, а саме Минай, Холмок, Розівка, Концово, Сторожниця, Тарнівці, Шишлівці, Ботфалва, планують об’єднання, але на заваді стоїть ОДА на чолі з Геннадієм Москалем.

Майбутня Холмківська ОТГ за всіма параметрами відповідає чинній методицістворення ОТГ - і за кількістю населення, яке може скласти більш ніж 12 тис. жителів, і за площєю — 4921 га.

Згідно з розрахунками фахівців ЗРВ АМУ, в разі створення ОТГ, уже 2017 року громада могла б розпоряджатися додатково 71,8 млн. грн. ПДФО. Надходження на одного жителя зросли б більш ніж у чотири рази — з 1,8 тис. грн до 7,8 тис. грн.

Спробою шантажу обласної державної адміністрації назвав напередодні в коментарі у розсилці для ЗМІ анонсований захід особисто голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, який вважає, що "вирішити питання ОТГ мітингами, транспарантами гучномовцями чи гробами з вінками неможливо". На його думку, дата протесту "вибрана навмисне в розпал «сакурового» сезону, щоб зіпсувати свято численним туристам, які на запрошення керівництва області в ці дні приїжджають до Ужгорода".

Г.Москаль змушує громади вказаних сіл приєднатися до корумпованого Ужгорода, який вже втратив у корупційний спосіб всі свої землі: "Нагадую також потенційним мітингувальникам, що Верховна Рада ухвалила зміни до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», яким дозволила створювати ОТГ навколо міст обласного значення. Села Холмківської, Сторожинецької і Тарновецької сільрад де-факто є передмістям Ужгорода, а по деяких позиціях злилися з обласним центром у єдине ціле. Якщо вони дійсно хочуть створення ОТГ, то по новому закону ніякої згоди облдержадміністрації для цього не потрібно, цілком достатньо згоди сіл і Ужгородської міськради. Однак, судячи з анонсованого мітингу, такий варіант ініціаторів акції не влаштовує."

При цьому Г.Москаль погодив створення Баранинської ОТГ, яку контролює його соратник по "широкій" коаліції в облраді, очільник облорганізації "Опозиційного блоку, а раніше - керівник обласної Партії регіонів та голова Закарпатської ОДА часу президентства Віктора Януковича Олександр Ледида.

Експерти вважають, що процес децентралізації на Закарпатті саботує особисто Г.Москаль.  Як наслідок, із понад 700 ОТГ в Україні на Закарпатті створено лише 6.

Тому закарпатські нардепи звернулися до Порошенка та Гройсмана через проблеми з децентралізацією на Закарпатті.

При цьому експерти наголошують, що через гальмування децентралізації Закарпаття несе не лише фінансові, але й репутаційні втрати.

18 квітня 2018р.

Теги: громада, ОТГ, децентралізація, Москаль

Коментарі

*****до знервованих 2018-04-26 / 18:25:58
По-перше,я такий медбрат,як ти гомосек,бо я лікар вищої категорії.Чи ти гомосек? По-друге,де ти бачиш перехід на особистості - все,що сказано про Романіва і його "потерпілих" щира правда. До речі,"шановний" пан зовсім недавно засвітився,як викритий урядовцями Угорщини громадянин Угорщини,що має реєстрацію із собі подібними у якійсь угорській хаті з півсотнею собі подібних в прикордонній до Україні зоні.І паралельно прийнятий на посаду завідуючого кафедри реабілітації факультету фізвиховання УжНУ.Це прерогатива СБУ в Закарпатській області,а я так просто прокоментував голі факти. А залякувати мене треба,задримбаєшся від потуг памперси міняти.Будь краще здоровий і не кіпішуй,бо казав же губернатор,що дістанеш гуй - так ся і стало.

ДЛЯ ***** 2018-04-26 / 16:56:01
нервуватися якраз є причина у вас...пане мед брат...порозмірковуйте про це...все зрозумієте!

До ***** 2018-04-26 / 11:09:45


Флуд і перехід на особистості. Коментар видалено. Адмін


***** 2018-04-25 / 14:56:03
Бути-бути...Коли рак на горі свисне!Не нервуйтеся так,бо попадете до варошських ескулапів,а там головний "дохтор" Романів,який за свої послуги залишить вас без трусів і ваша амбулаторія нічим вам не допоможе,крім неграмотного направлення у Берегсас.

До ***** 2018-04-25 / 11:50:44
вірно ви написали - у грьобаному направленні в стаціонар...адже вся ваша госптіталізація та її ескулапне уособлення грьобане! самі ж потребуєте медичної допомоги, правда в переважній більшості психіатричної та психологічної, бо як ще пояснити те, що у ваших варошських закладах з людини яка прийшла за медичною допомогою...вимагають кошти! з місця не здвинуться до поки не проведено розрахунок, а потім ще й проявляють зверхній цинізм та неадекватне відношення! Де совість???? В збудованих палацах та іномарках? Туди вклали? Почитайте тези професора Неумивакіна про те, що являє собою сучасна медицина та потім спробуйте шептати тут! Написане стосується не всіх звичайно, але переважної більшості халатів! ОТГ бути!

***** 2018-04-24 / 20:03:30
Та на здоров'я.Я лиш радий буду не випраляти помилки ваших неграмотних "медиків",що тепер робиться мною та моїми колегами на 99 відсотків.Навіть у грьобаному направленні в стаціонар в одному слові допускають 3 помилки.А гроші я свої(на дорогу)давно відбив,бо вчився у Криму і безплатно(і це щира правда).

для ****** 2018-04-23 / 16:38:06
А вищу мед освіту ви також здобули гроші? тому і вболіваєте за те щоб варош не остався у розбитого корита...ще не відбили свої капіталовкладення? у сімейних сільських амбулаторіях працюють настоящі фахівці...вони вам можуть дати фору легко, бо не затьмарені їх очі миттєвою вигодою від пацієнта, а приземлено та по людськи, з народом вони! це так, для статистики...не парьтеся занадто пане варошський ескулап...ОТГ бути!

***** 2018-04-20 / 18:07:55
Знову затупили,бо не у всіх є вища медична освіта і стаж роботи більше 30 років,як у мене,так що виставляти діагнози - це моя прерогатива.

ДЛЯ ***** 2018-04-20 / 15:39:35
Мда.у вас мабуть діагноз.no comments any more for stupid urban fanat.

***** 2018-04-20 / 12:40:34
Не хочеться з вами сперечатися,бо ви не зрозуміли,що я хотів озвучити для всіх такий факт:ніхто не проти вашого об'эднання,але ви ведете себе,як кончені егоїсти - хочете великих грошей на інфраструктуру,на дороги,на розвиток чогось там...І забуваєте,що ви ведете себе,як закарпатські цигани на Київському вокзалі по відношенню до Ужгорода - експлуатуєте варошські дороги,підприємства,організації та заклади разом з територією,що знаходяться на території міста без еквівалентної віддачі.Скажіть чи багато містян на відміну від вас їздить по вашим дорогам,затоварюється у ваших бовтах,відпочиває у ваших генделиках,експлуатує ваші стадіони і спортмайданчики,користується постугами у ваших ФАПах та амбулаторіях,хоронять рідних на цвинтарях на ваших територіях,культурно рослабляються у ваших БК і т.д.?Це зрозуміло,чи будете і далі "тупити"?

зірковому вуйку 2018-04-20 / 11:23:23
запрошуємо вас ще цього року до ОТГ (Холмківська) на відзначення обєднання. Для вас дрес код джинси та майка з написом "Persona non grata", адже окрім деструктиву ви навіть тут нічого в цю дискусію не принесли...жодного вагомого аргументу, окрім піддакування на дитячий лад обласним чинушам у їхній нікчемній позиції щодо блокування створення цієї ОТГ!

***** до Вуву 2018-04-19 / 22:33:23
Я міг би свою точку зору писати кожен раз під іншим ніком,але суть в тому,що правда комусь дуже "коле очі",й цей хтось проколовся на примітивній підставі,бо неграмотність від нього перла за кілометр.Я не придаю значення таким провокаціям,бо розумні люди звертають увагу на розумні речі,а на"фіглях" не зациклюються.Ну,банально,не може ж дебіл використовуючи мій нік сказати щось путнє.Логічно?

Вуву 2018-04-19 / 22:10:54
Значить треба перестати писатись під якимись там ****
А вибрати якийсь порядний "позовний"... І тоді ніхто не буде зловживати дурістю прикриваючись хитрістю. А то в один раз ****то я .
А другим разом **** то не я . (а попробуй кому що докажи ?)


***** 2018-04-19 / 17:53:47
дурненький - я не казав,що я похилого віку,мені лиш 50 минуло,а то як ти злишся - говорить про те,що я влучно розметав ваші дитячі казочки.

***минаю****минаю***з*****до**** 2018-04-19 / 17:44:09
Шановний пане урбаніст! Ви вже заплутались у своїх коментарях, часом дитячого змісту, а тому якщо Ви вже похилого віку людина, то краще не впутуйтеся у дискусії у яких не маєте належних аргументів. Почитайте уважно ваші коментарі.

*****до з Минаю 2018-04-19 / 15:24:52
Коментар сьогоднішній від 10.57.01 та вчорашній від 16.30.49 мені не належать.Не знаю кому це потрібно,але у мене ніколи не було,нема і не буде особистих меркантильних інтересів,бо я доста довго живу і практично все маю.А п*ідераси,які хочуть мене пересварити з іншими коментаторами очевидно дуже мене бояться,як відвертого аналітика.Так що,якщо хтось від імені мого ніка - ***** буде зловживати неграмотністю,то знайте.що це - не я.

з Минаю 2018-04-19 / 11:25:43

до ***** 2018-04-19 / 10:57:01

Ну, тоді вам можна лише подякувати. Бо тут у дискусії з вами переговорили майже всі аргументи ОДА та мерії - від серйозних до комічних)))

***** 2018-04-19 / 10:57:01
Ви мене правильно зрозумійте, я лиш хочу аби місто розширило свої межі та поповнило бюджет з якого мені також дашто дістанеться при дерибані. Вот і вся логіка коментарів. А взагалі я дуже полюбляю проводити свій вільний час у селі на повітрі...пікнікувати з клушами варошськими...локшину їм на вуха розвішувати як і вам тут.

з Минаю 2018-04-19 / 00:06:08

ФК "МинаЙ - чемпіон області з футболу.
Невже хтось реально думає, що Минаю не вистачить "упертості і духу"?

Хто, хто, а Андріїв про це знає давно і достеменно)))

Ну, а Москалю, думаю, його заступник-футболіст уже давно все популярно пояснив)))

Тому чекати когось в Холмоку - точно марна справа)))

Микола 2018-04-18 / 23:27:28
Губернатор-сквернослов най не дуже ся фраєрить! Якщо такий дуже смілий, то най прийде у Холмок чи у Сторожницю і там їм то уповість, що казав у Синевирі. Поляні у 2016 році він підписав висновки, коли Дрогобецький привів людей, які зазвідали, доки буде з них іздіватися. Так буде й туй, якщо у хлопців з Миная, Холмока, Сторожниці хватить упертості і духу відстояти своє право і нікуди Москаль не дінеся!

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини