Диво, наближене до реальності: як в Ужгороді допомагають стати батьками парам з усього світу

Проблема безпліддя в Україні з кожним роком звучить усе гучніше: фахівці зазначають, що чи не кожна п’ята українська пара має труднощі із народженням власної дитини. Причин цьому багато і вони далеко не тільки «жіночі».

Диво, наближене до реальності: як в Ужгороді допомагають стати батьками парам з усього світу

 Лікарі ужгородського Медичного центру «Інтерсоно Medicover Group» запевняють, що такий діагноз – це не вирок, бо сучасні медичні технології та справжні професіонали можуть допомогти статися диву. Однак, як зазначають спеціалісти, тут головне – бажання пари стати батьками і віра у те, що все вийде.

В Ужгороді з 2014 року успішно працює унікальний для Закарпатської області центр репродукції повного циклу. Тут спеціалісти високого класу допомагають парам, які через різні причини мають проблеми із зачаттям. У клініці переконують: більшість випадків успішно лікується і не потребує особливих оперативних  втручань, ужгородські фахівці беруться допомагати усім парам. В «Інтерсоно Medicover Group» запевняють: сучасні репродуктивні технології, висотехнологічне обладнання та високий професіоналізм лікарів дозволяють вирішити проблему безпліддя навіть у найскладніших випадках.

«Інтерсоно» – єдиний медичний центр репродукції повного циклу, тобто від консультації лікаря і обстежень – до переносу ембріона майбутній матері. Цього не робить жодний інший медзаклад у Закарпатській області, – розповідає директор ужгородської філії центру «Інтерсоно Medicover Group» в Ужгороді Олена Яковлева. – Багато хто з лікарів на Закарпатті пробує допомогти парам, які мають проблеми безпліддя, хто може реалізувати бажання мати дітей від консультації до штучного запліднення. Ми єдині в області, хто робить екстракорпоральне запліднення: від введення сперматозоїда в яйцеклітину, яку ми отримуємо у нашій операційній під контролем УЗД, до пересадження ембріона в організм жінки».

До кожного пацієнта індивідуальний підхід

Безпліддя є актуальною проблемою для Закарпаття. Лікар-репродуктолог із більш ніж 10-річним досвідом роботи, Наталія Стрижак пояснює: «Безплідною вважається пара, яка більше року не вагітніє без застосування різних методів контрацепції. Причин дуже багато. 40% – це жіночий фактор, 40% – чоловічий, у 20% має місце поєднаний фактор. Найчастіші причини у жінок – це непрохідність маткових труб, гормональні зрушення, у чоловіків – порушення сперматогенезу. Безпліддя – не вирок! У 95% пар цей діагноз лікується. І, звичайно, основна запорука успішного лікування – вчасне звернення до спеціалізованих медичних закладів із сучасним обладнанням».

У клініці використовують всі методи лікування за допомогою допоміжних репродуктивних технологій: стимуляція овуляції, внутрішньоматкова інсемінація, екстракорпоральне заплідення, донація сперми, донація яйцеклітин. «Штучне запліднення не є таким простим, але залишається доступним методом лікування безпліддя в сучасній медицині. Воно складається з кількох етапів. Перший– стимуляція яйників жінки для того, щоб дозріла необхідна кількість яйцеклітин (10-16). Другий етап – забір яйцеклітин під контролем ультразвуку. Третій – власне запліднення в ембріологічній лабораторії, коли в кожну отриману яйцеклітину вводиться сперматозоїд. Далі відбувається культивація ембріонів у спеціальних інкубаторах та середовищах до 5 доби. І, нарешті, четвертий етап – перенос ембріона в порожнину матки», – розповідає Наталія Стрижак.

Вік жінки та чоловіка при бажанні народити дитину також відіграє важливу роль. Фахівці «Інтерсоно Medicover Group» зважають на особливості кожної пари і застосовують індивідуальні підходи. Про це розповідає акушер-гінеколог, лікар-репродуктолог Олеся Онисько: «Фізіологічно можливість жінки завагітніти знижується після 37 років. Буває, коли жінки звертаються в 40-42 роки, проходять обстеження, і ми бачимо, що їхні яйники вже не працюють, вони виснажені», – каже лікар. У такому випадку досить успішно використовуються донаційні програми – донорські яйцеклітини. Віковим парам у нашій клініці проводять більш детальне обстеження – передімплантаційну генетичну діагностику ембріонів. Такий діагностичний аналіз дає можливість виявити різні хромосомні аномалії у майбутньої дитини, ще до перенесення ембріона у матку.

Лікарі відбирають матеріал найкращої якості

Загальний відсоток настання вагітності при застосуванні екстракорпорального заплідненя в Європі складає 40-44%. У Медичному центрі «Інтерсоно Medicover Group» цей показник – 56%.

Ембріолог Федір Куртяк розповідає, що процес успішності переносу ембріона в організм жінки залежить від багатьох факторів: «Насамперед, від якості матеріалу, від віку та гормонального фону». Якщо у процесі роботи є більше ембріонів хорошої якості, їх заморожують. «Вони перебувають у рідкому азоті і можуть зберігатися дуже довго. Якщо, не дай Бог, перший ембріотрансфер був неуспішним, жінка має можливість провести другу спробу або й навіть третю. Пробувати можна стільки разів, скільки є ембріонів», – каже Федір Куртяк.

В «Інтерсоно Medicover Group» дуже часто звертаються пари, які вже за допомогою ужгородських спеціалістів народили дитинку, а через рік-два хочуть другу. Саме тоді використовуються заморожені ембріони пари, які «чекали» на своїх батьків в інкубаторі. Весь процес роботи в клініці детально роз’яснюється пацієнтам, вони навіть можуть бачити фото своє майбутньої дитинки в особистому онлайн-кабінеті, до якого мають доступ.

Крім екстракорпорального запліднення у клініці проводять внутрішньоматкову інсемінацію. Для цього очищену сперму батька вводять чітко в період овуляції в організм майбутньої матері. У всьому світі цей метод дає трохи нижчий відсоток успішності, але на початкових етапах його можна застосовувати, якщо немає протипоказів. При важкому чоловічому факторі безпліддя, в «Інтерсоно Medicover Group» є можливість використати сперму донора.

Пацієнти клініки – з усього світу

Послуги сурогатного материнства також надають у Медичному центрі «Інтерсоно Medicover Group». Таке вирішення проблеми пропонують, коли жінка через різні патології не має можливості самостійно виносити дитину. До кініки в Ужгороді звертаються дуже багато пацієнтів з-за кордону: зі Словаччини, Угорщини, США та навіть Австралії. Директор ужгородської філії «Інтерсоно Medicover Group» Олена Яковлева пояснює: «У деяких країнах заборонена донація ооцитів, у деяких – після 40 років не можна користуватися допоміжними репродуктивним технологіями та народжувати дітей у такий спосіб. Крім того, послуги західних клінік є дорожчими за наші. Спеціально для іноземних пацієнтів ми маємо мультилінгвальних медичних координаторів, які володіють іспанською, італійською, угорською, словацькою, німецькою, англійською мовами».

Олена Яковлева зазначає, що лікарі клініки з емпатією ставляться до пацієнток і постійно тримають із ними контакт: «Ми їх не відпускаємо «в нікуди». Оскільки, зараз на базі «Інтерсоно» можна отримати листок непрацездатності у зв’язку з вагітністю й пологами, часто наші майбутні мами продовжують спостерігати вагітність, де можна здати всі необхідні лабораторні аналізи, а лікарі проконтролюють, як розвивається дитинка, та чи все добре з мамою».

Всі обстеження в одній клініці

Репродуктолог Валерія Скрипинець – «хрещена мама» не одного десятка діток. Лікар запевняє, що при проблемі з народженням дітей надзвичайно важливим є розуміння пари, що це питання до обох. «Раніше існувала думка, що «винною» у неплідді пари є лише жінка. Ми ж просимо наших пацієнтів, за можливості, приходити удвох, бо це спільна проблема пари, а не когось одного. Ми проводимо обстеження обох партнерів. Чоловіків обстежує лікар-андролог, маємо у штаті уролога, який консультує і чоловіків, і жінок. Окремо запрошуємо фахівця-андролога зі Львова, який щомісяця проводить прийом в Ужгороді і який консультує саме з огляду чоловічого непліддя. Обстеження, зазвичай, відбувається протягом місяця і за цей період ми можемо поставити діагноз, визначити тактику і метод, який підходить саме тій парі. Деколи проблема підсилюється ще й психологічними факторами – це постійний стрес від очікування бажаної вагітності і страх, що не вийде. Але коли пара вже довіряється лікарю, розслабляється, проходить лікування – вагітність настає», – зазначає Валерія Скрипинець.

Щодо обстеження уже вагітних жінок, то у центрі «Інтерсоно Medicover Group» також є можливість проходити амніоцентез. «Це дослідження навколоплідних вод під час вагітності на 17-19 тижні, – розповідає Валерія Скрипинець. – У цей період можна визначити каріотип плода, чи немає генетичних відхилень. Дуже багато зараз факторів, які негативно впливають на вагітність, але навіть при УЗД неможливо побачити таких відхилень. Для такого дослідження має бути скерування генетика, якщо жінка входить до групи ризику».

Крім того, у Медичному центрі «Інтерсоно» будь-яка жінка, що стежить за своїм здоров’ям, може пройти обстеження чи стати на облік зі спостереження вагітності. «Вагітних жінок ми ведемо до 40 тижня і скеровуємо на пологи. Коли матимемо власне пологове відділення, то бачитимемо й народження діток. Крім того, у нас є можливість скерувати вагітну на пологи до клініки Medicover у Варшаві», – каже Олена Яковлєва.

Коли жінка вагітна, важливо регулярно відвідувати лікарів для спостереження за розвитком дитинки та здоров’ям мами. На цьому наголошує лікар-гінеколог Вікторія Шиман: «Наприклад, нещодавно у нас під час УЗД було виявлено, що серце дитинки знаходиться з іншої сторони. Потім це підтвердилось під час досліджень у Києві. Це не є якась страшна патологія, але важливо, щоби про неї знав лікар, який прийматиме пологи. Тому просимо жінок регулярно приходити на скринінг і відповідально ставитися до здоров’я своєї майбутньої дитинки та свого власного», – каже Вікторія Шиман..

Новий потужний медичний центр та пологовий будинок європейського рівня

У 2019 році планується відкриття нового комплексу Medicover в Ужгороді. «Це не просто перейменування, а певні принципи, стандарти обслуговування пацієнтів, які існують у кожній клініці Міжнародної мережі Medicover у світі. Їх зараз налічується понад 150, 12 спеціалізованих клінік з репродуктології, 95 лабораторій і 15 тисяч працівників, з яких понад 10 тисяч – лікарі. І до цієї великої родини ми приєдналися», – пояснює Олена Яковлева.

У новому Медичному центрі Medicover передбачається відкриття й пологового будинку європейського рівня: «Це буде цілий комплекс з кількома відділеннями: пологове відділення, операційна, пологовий зал, палати інтенсивної терапії, відділення допоміжних репродуктивних технологій, терапевтичне відділення, сучасна гінекологія, аналогів якої немає на Закарпатті, – ділиться планами директор клініки. – Це буде інший рівень, нові для Ужгорода та області стандарти медичного обслуговування».

Медичний центр «Інтерсоно Medicover Group» в Ужгороді є частиною потужної міжнародної мережі медичних закладів Medicover, заснованої в Європі у 1995 році. Зараз Medicover активно розвивається в Україні, втілюючи нові стандарти якості медичного обслуговування.

Ужгород, пл. Ш. Петефі, 28, 4-й поверх

+38 (0312) 65-95-95, +38 (050)-377-09-96, +38 (067) 323-26-83

reception@intersono.uz.ua

05 квітня 2018р.

Теги: Інтерсоно, медичний центр, лікар

Коментарі

Маша 2021-09-02 / 11:07:11
Ви знаете скільки о таких клінік по Украіні. Я теж здавала яйцеклітину але у столиці. Оплачуется доволі не погано. От можна швидко заробити гроші. Доречі не малі.
А комусь моя яйцеклітина подарує дитину.

Лекарь 2021-02-19 / 21:40:45
Не розумію, як ці "люди" можуть спокійно після своїх махінацій жити,
та надалі калічити судьби людей.
Оминайте стороною такі заклади, та псевдо-лікарів типу Скрипинець В.

Лікарь 2021-02-19 / 21:34:56

Tоня 2019-11-10 / 00:17:41
В когось е реальнi результати ? Напишiть будь ласка,, також ставлю пiд сумнiв професiоналiзм лiкарiв.. купа результатiв i нi до чого ..

Марія 2019-07-19 / 22:29:28
Дякуємо Наталіі Василівні за синочка!

Кліенти клініки 2019-03-25 / 23:20:24
Повна брехня. Особливо на рахунок індивідуального підходу. Єдине індивідуально від вас викачуватимуть гроші. Немає результату - печально, буває. Але саме зло клініки в тому що в процесі програми, завідомо бачачи що результату не буде, продовжують навязувати непотрібні процедури по 15000-20000 грн. Ні в якому разі не раджу до них звертатись. Результат в клініці залежить суто від вашого везіння, а не їхнього професіоналізму

кліентка 2018-12-17 / 20:46:08
Це бізнес лавочка з виманювання грошей.Працівники свідомо занижують результати аналізів, щоб навязати свою послугу так-званого ”лікування”. Некомпетентність працівників взагалі лякає... Нераджу звязуватись з цими махінаторами-бізнесменами, які наживаються на людській біді.

Бред Піт 2018-04-07 / 15:33:45
Гріх у вас в голові. А напротехнологіі - це теж лікарська допомога, і частина лікарів інтерсоно нею володіє.

Нік 2018-04-06 / 14:45:48
Це гріх, є християнська методика - напротехнології.

Нік 2018-04-06 / 14:44:37

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 5
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 21
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини