Закарпаття: Ірина Ярина назбирала на благодійність у Різдвяному турі близько 8 000 гривень

24 січня в Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конфренція закарпатської співачки Ірини Ярини, на якій були оприлюднені результати Різдвяного туру.

Безпосередньо на зустрічі із журналістами Ірина Ярина відкрила опечатані скриньки, в які збиралися гроші на благодійні цілі під час різдвяних концертів співачки. Досі ключі від скриньок зберігалися у священика виноградівської церкви. У Різдвяному турі Ірина збирала кошти для ужгородського дитячого будинку «Нова сім’я», для будівництва монастиря у Виноградові, а також для операції землячки Марії Бабич, яка віддає свою нирку синові.

У відкритих скриньках виявилися і копійки, і купюри номіналом 200 гривень та 100 доларів США. Усього було зібрано 7 891,85 гривню.

Різдвяні концерти Ірина провела в Ужгороді, Тячеві, Іршаві, Мукачеві, Виноградові, Міжгір’ї, Хусті, а також на запрошення товариства ім. О.Теліги у декількох селах Закарпаття та для вихованців дитбудинків. Концерти, за словами Ірини, видалися теплі, світлі і з доброю енергетикою від глядачів. Співачка переживала, чи слухатимуть люди колядки, адже це вже не розважальний концерт, їх необхідно осмислити та пропустити через власну душу. Проте попри побоювання ніхто із залу не виходив.

«Ми допомогли людям у різдвяний час здійснити добру справу — пожертвувати на добру справу, а Господь повертає сторицею», — каже Ірина Ярина. Із зібраних нею коштів ужгородський дитячий будинок пошиє закарпатські народні костюми для своїх вихованців. «Нова сім’я» — це єдиний сиротинець в Україні, який фінансується не державою, а за рахунок спонсорських коштів. Тут проживають сьогодні 177 дітей-сиріт віком від 2 років аж до часу, поки влаштуються на роботу. Торік Ужгородська міська рада перерахувала дитбудинку всього 4 тисячі гривень. Директор закладу Валентина Червоноока розповіла, що Ірина Ярина зробила для дітей дещо більше, ніж зібрані кошти. Вона займалася з ними співом і запросила виступити разом на своєму концерті в ляльковому театрі.

Нещодавно виконавиця відзвітувала за отриманий Грант Президента концертом у палаці «Україна». Проте державних коштів не вистачило навіть на оренду цього залу, а спонсори не виконали свої зобов’язання. Тож витрати лягли на плечі батьків. Ірина каже, що більше й не сподівається на підтримку держави: «Якщо сам не захочеш і не зробиш щось, то ніхто тобі не допоможе». Разом з тим столичні чиновники були вражені успіхами молодої закарпатської співачки, особливо медалями «За професійну майстерність» з Голівуду. Міністр Павленко навіть запропонував обласній владі висунути співачку на здобуття звання «заслуженої». Проте, за словами, І. Ярини, її вчительку вокалу п. Підгородську вже 13 років безуспішно висувають на таке звання.

Наступний концерт Ірини Ярини відбудеться в Ужгороді 23 лютого у приміщенні облмуздрамтеатру. Ірина знову збиратиме кошти, цього разу для малят, які потребують лікування.

25 січня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Культура

17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
10:12
/ 1
У четвер відбудеться концерт Закарпатського народного хору "Загуди ми, гудаченьку"
11:08
Закарпатська філармонія запрошує на концерт "Музичне мереживо бароко"
05:09
У коледжі мистецтв ім.А.Ерделі провели конкурс дитячого малюнку
17:34
/ 1
В Ужгороді відбудеться "вуличний" поетичний марафон
20:11
До Дня Валентина в Ужгороді відбудеться романтичний вечір "Любов в опері"
03:44
/ 2
Кошиці, Пряшів і Михайлівці
11:06
У Румунії вийшла книжка про князя Корятовича
18:00
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
17:48
/ 2
"Жадан і Собаки" відвідають Ужгород і Мукачево в межах Благодійного зимового туру
20:28
/ 9
Дмитро Кешеля презентує у Мукачеві свій новий роман "Доживемо до зеленої травички"
» Всі новини