Посол Угорщини в Україні не бачить нічого поганого в автономії для угорців і згадує про референдум за "автономію" для Закарпаття

Офіційний представник інтересів Будапешта в Україні, Надзвичайний і Повноважний Посол Угорщини в Україні Ерно Кешкень продовжує жонглювати словами на межі дозволеного, інтерпретуючи на власний розсуд рішення Венеційської комісії щодо ст.7 Закону України "Про освіту", легітимізуючи поняття автономії для угорської нацменшини Закарпаття та області загалом і, по суті, демонструючи узгодженість, якщо не маніпульованість дій політичних керівників угорців Закарпаття з урядом сусідньої країни, яка під власний інтерес останнім часом по суті політично шантажує Україну блокуанням її європейського та євроатлантичного поступу.

Посол Угорщини в Україні не бачить нічого поганого в автономії для угорців і згадує про референдум за "автономію" для Закарпаття

Про це йдеться в опублікованому сьогодні інтерв'ю Е.Кешкеня УНН.

З-поміж іншого, Е.Кешкень наполягає, що мовна частина освітнього закону має формуватися, по суті, не виходячи з інтересів України, а під диктовку офіційного Будапешта. При цьому, Е.Кешкеня не влаштовує той факт, що Венеційська комісія вказала у відсутності потреби змінювати ст.7 під інтереси угорської меншини, а лише визнала необхідність її імплементації узгоджено з нацменшинами. "Венеційська комісія пропонує внесення змін до статті 7, і консультацію по суті питання з національними меншинами", - наполягає, вслід за позицією свого уряду, посол Угорщини.

Попри те, що на Закарпатті ніколи не проходив референдум про його автономію, посол дозволяє собі спекулювати термінологією. Що ж до автономії для угорців Закарпаття, то акцентує, що в контексті подій на Донбасі вона просто тепер не на часі, не виключаючи таких вимогу у ближчому чи більш віддаленому майбутньому, що є абсолютно несприйнтним для України:

"Наші політики говорять про те, що нічого поганого в автономії немає, що це прийнятна модель в Євросоюзі. Але угорці Закарпаття, які є громадянами України, теж враховують сформовану на сході ситуацію, тому зараз ніхто не вимагає автономії.

Тобто угорська громада в Закарпатті автономії для себе не хоче?

Ми бачимо те, що на цьому зараз не акцентують. Але повторюю, в автономії нічого поганого немає, і у автономії є багато видів. Зараз Україна в особливому становищі, війна на сході, тому останнім часом мова про це не йде. Між іншим, хотів би звернути Вашу увагу на те, що в грудні 1991 року, коли проходило голосування про незалежність України, одночасно пройшло голосування про автономію Закарпаття і автономії Берегівського району. Більшість в країні підтримало незалежність. Тоді ж 78% жителів Закарпаття підтримали автономію для області, а 82% - для Берегівського району. І до сих пір не отримали нічого."

При цьому, що суттєво, представник Угорщини в Україні посилається, як на союзника, на голову Закарпатської ОДА Геннадія Москаля, відомого своєю проугорською позицією, часто - всупереч інтересам України в регіоні: "Часто в цьому бачать сепаратизм. Не треба в цьому бачити сепаратизм. Навіть сам губернатор Закарпаття Геннадій Москаль каже, що в Закарпатті ніякого сепаратизму немає."

Як раніше інформувало Закарпаття онлайнУгорщина планувала залучити Москаля до слухань у Венеційській комісії на своєму боці.

07 березня 2018р.

Теги: Угорщина, Кешкень, автономія

Коментарі

штик 2018-03-16 / 19:33:26
Закарпатці самі розберуться... За що отримує гроші СБУ! Закон застосуйте до наших "друзів" так само, і вони застосовують його на теренах "нової батьківщини" .... Все стане на свої місця. І дуже швидко! Не треба багато словоблуддя...

НюсіМегончаги 2018-03-11 / 10:04:28
писок му не покривило коли такое повів ?

сорри 2018-03-10 / 00:52:24
Бандровський був комуністом. А де він народився не мало жодного значення

До після 2018-03-10 / 00:20:56
Бандровський галичанин був за автономію Закарпаття ? Не смішить люд. Ви провокатор.

До ******** 2018-03-09 / 17:31:30
Тоді був інший час і виборці вкладали інше смислове навантаження в слово автономія. При тому що рівень життя був значно кращим. А все решта твойі домисли і перекручування смилу .

***** 2018-03-09 / 11:28:30
Я так розумію,що ці партійні діячі були якимись надто обдарованими агітаторами або володіли здібностями з ексклюзивним паранормальним впливом на краян,після чого близько 80 відсотків закарпатців проголосували так як їм трема,а не з власної волі.

pfr 2018-03-09 / 10:43:00
Я дуже добре пам"ятаю, як проводився той закарпатський референдум у 1991 році. Комуністи Бандровський, Волощук, Дорчинець та інші хотіли собі законсервувати область "подалі" від Галичини, де перед тим виграли вибори рухівці, Чорновіл й інші. Ще у березні 1990 року зареєстрували русинську організацію, яку стали одразу ж підтримувати усі закарпатські партократи і кагебісти навіть, і всі ці півтора року вони носилися то із "вільною економічною зоною", то із автономією "у рамках УРСР-СРСР", то взагалі "динонсацією договору із ЧСР 1945 року і присоєдинениєм до Чехословакії а вадь Мадярщини". Та й після грудня 1991 теж цією х...нею страждали, то самоврядну залізницю хотіли, то "порт Чоп", то знову "ВЕЗ" і так далі. Що вони там намахлювали на своєму самоврядному референдумі - одному Михайлу Рябцю, мабуть, відомо..

Фенеку 2018-03-08 / 13:33:22
Він точно що не прийіде ... Бо в них може бути заплановане (акурат під цю дату) відкриття черговойі модьйор дошки . щоб показати всім нам свою зверхність.

Фенек 2018-03-08 / 08:34:08
Крукові +),
Послу - посол на Хуст. Чесно, чекаємо вас на відзначенні річниці Карпатської України - даті, яка назавжди засвідчила ваші "добрі наміри" щодо закарпатців. З нетерпінням чекаємо вашого виступу на цій події. Вже скуповуємо яйця.

Володимир 2018-03-08 / 07:47:34
Угорщина потурає планам кремля що до розмухування сепаратизму на Закарпатті. Мабуть треба більш прискіпливо придивитися од діяльності обїеднання угорских громадян та пана посла.

Прпопозиція 2018-03-08 / 02:29:27


Тролінг і перехід на особистості. Коментуйте по суті публікації. Коментар видалено. Адмін


Степан Крук 2018-03-07 / 23:29:23
Значить так! Ми тут з Піштою з В.Доброні посовітувалися і вирішили відправити баламутів від політики... ну, знаєте куди?! Бейла також забив на "автономію" і на угорського посла, котрий заважає закарпатцям спокійно спати... А для Бринзовича давно пора організувати автономну камеру в СІЗО без автономного опалення!!! Гнати всіх тих долбокоників сорговим доброньським віником!!!

Вуву. митрові 2018-03-07 / 20:11:37
А сіярто казав ош при орбанові кить би так ... Та будеш жити ішче лутше як при гройсмані ... І ти канєшно вто повірив ... Што всйо упираєся в тото ни ...
В "автономію"

Митро 2018-03-07 / 20:02:48


Антиукраїнський тролінг. Коментар видалено. Адмін


Вуву 2018-03-07 / 19:54:45
Очевидним залишається той факат ... Що майдан 2014 р. Зірвав хунські плани по запровадженню автономійі а в подальшому відторгненню закарпаття.
Спочатку вони думали що той хаос який був ... Зіграє йім на руку ... Але коли сталась анексія криму і лугандонійі ... Зрозуміли що вони "пролетіли" по часу ... Бо та військова агресія другана путіна йім все сплутала.
Бо вони просто не передбачили такий фарс мажор ... Як майдан і віськова агресія москалів з окупацією .
Тому по часу вже десь на сьогодні йіхній план (по відокремленню закарпа виключно дипломатичним шляхом) повинен би вже бути повністю зреалізованим .Але.
НЕ ТАК СТАЛОСЬ ЯК ГАДАЛОСЬ.

Byby 2018-03-07 / 19:41:22
Я на заяви кешкеня дивлюсь під іншим кутом зору. Він як офіційний представник ... Просто зобовязаний озвучувати "офційну позиційу" ... Бо інакше його просто відізвуть і замінять. А чи призначать в іншу крайіну послом , то ще велике питання.
А кому хочеться ламати свою дипломатичну карєру ... Тим більше що до пенсійі ой як далеко.
Тому він і говорить всяку нісенітницю ... бо просто змушений щось говорити. Але десь там глибоко в душі він зовсім іншойідумки і проклинає тих орбана і сіяртова ... які спонукають його до цього.

Угорець 2018-03-07 / 19:24:06
Нормальні угорці ніколи не піднімуть голос проти закарпатців, бо споконвічно жили тут у мирі їх батьки, діди, прадіди. Але є ненормальні збоченці, які чужими є для нас - закарпатських угорців. Цей тоже такий блабламут... Дайте спокій Закарпаттю. Газдуйте собі дома. Поки ще можете...

фсьо нормальок 2018-03-07 / 17:41:05
уграм свою, ромам, словакам, німцям, чехам, українцям, русинам,румунам, волохам,армянам,: се щі не всі, як усім дамо автономію, будеме жити як боги, по новому.

ось так 2018-03-07 / 16:50:28
Це вже переходить всі межі здорового глузду

НОВИНИ: Політика

19:33
/ 13
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 28
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 6
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 6
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
22:16
/ 31
В Ужгороді "слуги" "протиснули" призначення керівником комунального парку "ріднозакарпатського" "опоблоківця" Молнара
15:21
/ 5
"Ужгородець" Шуфрич отримав нову підозру – за фінансування Росгвардії у Криму
16:11
/ 1
У Мукачеві водій Audi смертельно травмував чоловіка, що переходив дорогу у невстановленому місці
19:30
/ 12
угорщина хоче, щоб угорцям Закарпаття "повернули" те, завдяки чому вони перестали говорити українською та відчувати себе громадянами України
19:14
Кулеба на пресконференції в Ужгороді розповів, як вирішуватимуть суперечку з угорщиною щодо нацменшин
12:28
/ 6
Кулеба і Єрмак зустрілись з сійярто в Ужгороді
20:11
/ 14
В Ужгороді затримали мукачівця, підозрюваного в киданні гранати на подвір'я депутата облради Горвата в Мукачеві
» Всі новини