Закарпатський народний хор підтримав "Дорогу життя" в Ужгороді благочинним концертом (ФОТО)

Напередодні в Ужгороді в обласній філармонії до Міжнародного дня людей із інвалідністю та на підтримку діяльності медико-соціального реабілітаційного центру «Дорога життя» Заслужений академічний Закарпатський народний хор дав благодійний концерт.

Закарпатський народний хор підтримав "Дорогу життя" в Ужгороді благочинним концертом (ФОТО)

«Дорога життя» розпочала діяльність у жовтні 1999 року і от уже 18 років опікується дітьми та дорослими з особливими потребами. Першочерговим завданням на початку своєї діяльності у Центрі вважали надання комплексної допомоги дітям з особливими потребами, дати їм можливість, нехай не одразу, а поступово адаптуватися у суспільстві, стати його повноправними членами. Якщо у 1999-му було лише семеро вихованців від 3-х до 9-ти років, то сьогодні тут опікуються понад трьома сотнями людей з фізичними та інтелектуальними вадами від народження до 40 років.

Підтримати «Дорогу життя», його колектив та підопічних до філармонії прийшло дуже багато людей, зала була переповнена. У фойє можна було придбати вироби вихованців, різні сувеніри: різнокольорові свічки, розфарбовані кошики, мило ручної роботи, декоровані пляшки тощо. Усі кошти – на потреби центру, кожен міг зробити і просто пожертву для підтримки закладу.

«3 грудня в усьому світі відзначається Міжнародний день людей з інвалідністю. Це — не свято, це нагадування, що серед нас є особливі люди, і ми маємо турбуватися про них. Є такий вислів: за ставленням до людей з інвалідністю можна визначити ступінь цивілізованості суспільства. Дуже хочеться, щоб Ужгород був містом, у якому комфортно всім, і людям з обмеженими можливостями також. Запевняю, міська влада працює над цим. Так, не все виходить, чимало ще не зроблено, але, повірте, ми працюємо. Зараз, коли зводять нові будівлі, вимагаємо, щоб обов’язково були пандуси, вільний доступ для людей з інвалідністю до установ. Новий транспорт, автобуси, які міська влада планує закупити для комунального підприємства, матимуть низький рівень підлоги, щоб могли заїжджати «візочники» Повірте, ми пам’ятаємо що серед нас є особливі люди. Ужгородська міська рада на цей рік виділила понад 1,3 млн. грн. для підтримки діяльності медико-соціального реабілітаційного центру «Дорога життя», у тому числі на зарплати, комунальні послуги, оплату харчування, транспортування вихованців. Дякую організації, яка вже багато років активно працює з людьми з інвалідністю, дякую Закарпатському народному хору за чудовий вечір», - сказав заступник Ужгородського міського голови Ігор Фартушок. 

Незмінний керівник медико-реабілітаційного центру «Дорога життя» Олег Кириленко почав свій виступ зі слів вдячності Закарпатському народному академічному хору: «Дорогі артисти! Ви сьогодні подарували свято дуже багатьом людям. Ви не тільки зберігаєте народні традиції, не тільки несете високу культуру народу, а серйозне соціальне навантаження. Сьогоднішній день – яскравий тому приклад. Нині реалізовано право дуже багатьох присутніх у залі на участь у культурному житті, і це велике надбання. Тому Вам, дорогі артисти, велика шана і повага. І вашому керівнику – Наталії Петій-Потапчук, і кожному представнику великого колективу. Дякуємо всім, хто прийшов сьогодні на концерт».

«У багатьох людей є вади, яких не видно, а я знаю, що ви в душі – дуже світлі, прекрасні люди. Бажаю вам усього найкращого, світлого, щоб все у житті складалося добре, щоб вас оточувала любов і Божа ласка. Закарпатський хор дуже часто проводить благодійні концерти і ми з величезним задоволенням співали, танцювали сьогодні для вас. Щиро запрошуємо на всі наші концерти. Щастя, здоров’я вам, усього найкращого», - такими словами закінчила свій виступ художній керівник Заслуженого академічного Закарпатського народного хору Наталія Петій-Потапчук. 

Теплі слова вихованці «Дороги життя» також почули і від священнослужителів, представників «Ротарі клуб «Ужгород-Скала». Ротарійці, до слова, надали грошову допомогу центру. 

Завершилося свято спільним виконанням разом з артистами хору «Молитви за Україну».

02 грудня 2017р.

Теги: концерт, хор, Дорога життя

Коментарі

Ник 2017-12-03 / 11:19:41
Класни фото. Шкода, шо не видео.

Вуву 2017-12-02 / 20:53:17
Люди завжди дають пожертви на церкву ... І це добре.
Але ми ніколи незнаємо скільки церква жертвує на харатативність для потребуючих.?
Повірте ... Я не проти нашойі церкви ... Але я ніколи не чув щоб церква дала (приміром 2.000 гр. Якомусь важкохворому) ... Чи помогла якому безхатченку ... Чи надала допомогу багатодітним.
Зате постійно бачу як наше (треба думати небідне) духовенство йіздисть на дорогих автомобілях.
А про те в яких будинках вони живуть окрема тема розмови.

НОВИНИ: Культура

10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
10:12
/ 1
У четвер відбудеться концерт Закарпатського народного хору "Загуди ми, гудаченьку"
11:08
Закарпатська філармонія запрошує на концерт "Музичне мереживо бароко"
05:09
У коледжі мистецтв ім.А.Ерделі провели конкурс дитячого малюнку
17:34
/ 1
В Ужгороді відбудеться "вуличний" поетичний марафон
20:11
До Дня Валентина в Ужгороді відбудеться романтичний вечір "Любов в опері"
03:44
/ 2
Кошиці, Пряшів і Михайлівці
11:06
У Румунії вийшла книжка про князя Корятовича
18:00
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
17:48
/ 2
"Жадан і Собаки" відвідають Ужгород і Мукачево в межах Благодійного зимового туру
» Всі новини