В Ужгороді відбудеться творча зустріч із Іриною Мацко

10 жовтня о 17.00 у Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Ф.Потушняка відбудеться творча зустріч з відомою українською письменницею Іриною Мацко.

В Ужгороді відбудеться творча зустріч із Іриною Мацко

Два роки тому ужгородські читачі мали змогу познайомитись з творчістю письменниці, зокрема з її збіркою «Шпинат для мізків».  Цього разу Ірина Мацко презентує відразу три  книги: «Перехідний вік моєї мами», «Мигдаль для серця» та «Імбир для душі».

Повість “Перехідний вік моєї мами” – про тринадцятирічну дівчинку, проблеми підліткового віку, перше кохання, спілкування з однолітками, пригоди у таборі. Та ключова розповідь у ній – про стосунки із мамою. Звідси – і назва книжки. 

«Ніби несподівано до Алі прилетіли її тринадцять. І знову все стало якимось дивним — світ, друзі, події в сім’ї і навіть сама собі. Алю приваблює і насторожує її ж загадкова дорослість. Тіло, погляди, думки і кругозір змінюються так швидко, що обертом іде голова. Її захоплюють нові почуття, бажання, можливості, тривожить внутрішня невизначеність. Багато нових вражень і відчуттів прийшло до неї на порозі дорослості. Несподівано для себе Аля відчула перше кохання, до неї прийшли зовсім не дитячі думки про життя і цінність кожної людини. А ще відкрила смак поцілунку, спробувала спиртне і збагнула, що не завжди щирі наміри керують поведінкою тих, кому віриш.

Найсильніше вразило Алю її ж відкриття, що перехідний вік переживають не тільки підлітки. Виявляється, в її мами — також перехідний період, теж непростий. І в неї є свої таємниці. Мама, долаючи свої труднощі, доростає до розуміння, що її дочка вже майже доросла — інша, ніж була дитиною. І вони починають спілкуватися не просто як мама з дочкою, а як подруги…», - йдеться в анотації.

«Мигдаль для серця» -це вже друга за рахунком книга, яка містить новели та замальовки. Як і попередня збірка «Шпинат для мізків» вона адресована студентам, молоді та дорослим усім, хто любить філософію життя. “Мигдаль для серця” – універсальний. Його можуть вживати майже всі категорії людей, за винятком тих, хто володіє індивідуальною непереносимістю душевного тепла або надлишковою увагою до себе. Чим корисний мигдальний твір – так це своїми загальнозміцнюючими, заспокійливими і очищуючими думки властивостями, – йдеться в анотації до книги. – Регулярне вживання “Мигдалю для серця” в свіжому вигляді заспокоює нервову систему і сприятливо позначається на якості сну; забезпечує нормальну роботу головного мозку при підвищених інтелектуальних навантаженнях; заліковує травми серця, негативні спогади; покращує бачення прекрасного в житті.

Щоденне вживання десяти-п’ятнадцяти сторінок мигдальних творів забезпечує організм повноцінним комплексом думок та емоцій, необхідних для відчуття наповненості життя”.

  Збірка новел Ірини Мацко «Імбир для душі» - третя із серії «Душевні рецепти». Оскільки імбир має протизапальну дію, найпопулярніше його застосування — профілактика і лікування гострих емоційних станів, депресії, апатії, відсутності смаку до життя. При будь-якому душевному, сердечному, моральному болю прочитайте «Імбир для душі» — це знизить неприємні відчуття. А якщо прочитати історії повільно вголос на самоті, а потім перечитувати уривки з них та висновки, то вони діятимуть як компрес на болюче місце.

Вхід вільний.

Довідка    

Ірина Мацко - письменниця, ілюстратор дитячих видань, публіцист, видавець. Народилася 21 травня 1978 р. на Тернопільщині. Шкільні роки пройшли у с.В.Ходачків Козівського району, Тернопільської області. З 1995 року проживаю у м.Тернопіль. 

 
05 жовтня 2017р.

Теги: зустріч, Ірина Мацко

НОВИНИ: Культура

11:34
У Мукачеві стартував фестиваль дитячих театрів "Імпреза над Латорицею" (ПРОГРАМА)
16:06
Хор "Cantus" розпочинає концертний тур "Звуки небес, голоси землі"
06:47
Алло
15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
» Всі новини