У перший день жовтня в Ужгороді вже вшістнадцяте стартує "Інтерлялька" (ФОТО)

В Ужгороді відбулося засідання, присвячене ХVІ Міжнародному фестивалю театрів ляльок «Інтерлялька-2017», унікальному фестивалю, започаткованому з ініціативи театру у далекому 1990 році. Фестивалю «Інтерлялька» немає аналогів у країні, він знаний у всьому світі і проводився вже п'ятнадцять разів.

У перший день жовтня в Ужгороді вже вшістнадцяте стартує "Інтерлялька" (ФОТО)

Цьогорічний, шістнадцятий за рахунком фестиваль «Інтерлялька» розпочнеться традиційно 1 жовтня, у неділю, і буде тривати до 4 жовтня. Для мешканців Ужгорода і гостей міста приготували цікаву програму на урочисте відкриття фестивалю, яке відбудеться на Театральній площі. 

Учасниками фестивалю є академічні і приватні театри ляльок з різних куточків України, постійні багаторічні учасники фестивалю – колеги з і словацького міста Кошице, колективи з Франції та Аргентини. Поза конкурсом покажуть свої здобутки студенти театральних ВНЗ України. 

Мирослав Петій, директор театру розповів: «Ми відкрили наш новий 37-й театральний сезон в оновленій глядацькій залі. Здійснили ремонт із заміною крісел, встановили нову завісу, провели реставраційні роботи, адже будівлі 117 років. Як зауважили актори, після вирівнювання сценічної площадки зараз таке враження, що і простору стало більше. А це дуже важливо, адже наші маленькі глядачі та їх батьки знають, що щонеділі об 11.00 та 13.00 ми чекаємо на них. Також щиро запрошуємо на цьогорічний фестиваль «Інтерлялька-2017», що розпочнеться 1 жовтня. Приїдуть наші друзі-театрали з Ліону (Франція), Буенос-Айресу (Аргентина), Кошіце (Словаччина), академічні та приватні театри з України, а також студенти з Києва і Харкова». Триватиме і професійний майстер-клас з театральної біомеханіки». Вистава аргентинського театру – без слів, а французи виступатимуть з українським перекладом. 

1 жовтня о 16.00 урочисте відкриття фестивалю відбудеться на Театральній площі, де триватиме перформанс «Казкове місто майстрів». 

Наталія Орєшнікова, головний режисер, заслужена артистка України додала: «Фестиваль триватиме 4 дні, усі вони будуть дуже насичені, майже цілий день йтимуть вистави. Насправді наш фестиваль має великий резонанс і як тільки ми оприлюднили анонс, одразу отримали багато заявок. Тож відібрали найкращі. Ми хотіли представити різні форми театри ляльок, наприклад, техніку театру тіней. Вистави будуть як для малят, так і філософські казки». 

У журі фестивалю працюватимуть діти з різних шкіл, це творчі дітки, які вміють роздумовувати, аналізувати. 

Ніна Малишка, керівник літературно-драматургічної частини театру ляльок, театрознавець розповіла про журі: «Цього року у нас традиційно міжнародне журі, очолюватиме його лауреат театральних і журналістських премій Алла Підлужна з м. Києва. Крім того, вперше у журі працюватиме Олег Жюгжда, це легенда лялькового театру, він знаний у всьому світі своїми незвичайними вражаючими виставами. Працюватимуть й інші імениті театрознавці». 

Усі заплановані вистави вже мають професійні відзнаки та нагороди у своїй сфері. Квитки коштуватимуть 30 грн, квитки варто купити заздалегідь, оскільки фестивальні вистави завжди тривають з аншлагами, повідомили Закарпаття онлайн в Ужгородському прес-клубі.

28 вересня 2017р.

Теги: інтерлялька

НОВИНИ: Культура

11:02
Закарпатський обласний театр драми та комедії з Хуста привезе до Ужгорода дві прем'єри
11:34
У Мукачеві стартував фестиваль дитячих театрів "Імпреза над Латорицею" (ПРОГРАМА)
16:06
Хор "Cantus" розпочинає концертний тур "Звуки небес, голоси землі"
06:47
Алло
15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
» Всі новини