Податкова міліція відкриттям кримінальної справи тисне на керівників ЦПК

Слідче управління фіскальної служби Києва порушило кримінальне провадження проти керівників громадської організації "Центр протидії корупції".

Про це йдеться у відповіді податківців на запит адвоката, який представляє інтереси ЦПК. Як з’ясувалося, слідство триває два місяці – з 9 червня 2017 року.

"За результатами розгляду листа від 11.07.2017 повідомляємо, що 09.06.2017 СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві, за заявою третіх осіб про кримінальне правопорушення службовими особами ГО "Центр протидії корупції" внесено до ЄРДР кримінальне провадження за №32017000000000081", – йдеться у документі, який є в розпорядженні ЦПК.

Адвокат та член правління ЦПК Олена Щербан зауважила, що ані статті кримінального кодексу, ані підстав для порушення кримінальної справи, ані суті претензій до ЦПК фіскали не повідомили.

"Це свідчить про те, що податківці зараз в активному пошуку компромату на нас і відкрили кримінальну справу авансом, а тепер будуть шукати, що б нам "пришити", отримувати доступ до наших документів, робити виїмки, обшуки та прослуховувати керівництво тощо", – підсумувала Щербан.

У Центрі протидії корупції вважають порушення кримінального провадження податковою поліцією продовженням тиску на організацію і активізацією спроб заблокувати її роботу.

"Це – послідовне продовження кампанії проти нас, мета якої – знищення організації. Скоріше за все, "третя особа", за заявою якою фіскали порушили нову справу, це – колишній помічник Миколи Мартиненко, народний депутат Павло Пинзеник", - заявив Віталій Шабунін, голова правління ЦПК.

Шабунін також нагадав, що саме Пинзеник погрожував ЦПК позбавленням статусу неприбутковості. "Його звинувачення настільки абсурдні і безпідставні, що навіть фіскали не можуть кваліфікувати їх у конкретні статті кримінального кодексу. Тому у відповіді податківців – ніякої конкретики. За два місяці розслідування їм нема чого сказати по суті наших звинувачень, бо ніяких порушень з нашого боку немає і не було", – пояснює Шабунін.

Антикорупційна організація "Transparency International Ukraine" вважає провадження проти керівників "Центру протидії корупції" тиском на антикорупціонерів.  

"Зважаючи на останні "напади" на громадський сектор з боку влади, ми вважаємо дії правоохоронних органів проти "Центру протидії корупції" черговим фактом тиску на активістів", – заявляє TI у Фейсбуку.

"Українське представництво глобальної антикорупційної мережі Transparency International закликає владу утриматися від використання контролюючих функцій з метою переслідування громадських активістів", – додає організація.

Крім того, постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба прокоментував ситуацію у Twitter: "Безглуздо воювати проти антикорупційних організацій".

Нагадаємо, активна дискредитаційна кампанія проти ЦПК розпочалася у травні цього року з демонстрації Павлом Пинзеником відео з обвинуваченнями організації у порушенні податкового законодавства. Усі закиди нарфронтівця у ЦПК спростували і подали в суд на народного депутата.

02 серпня 2017р.

Теги: корупція, ЦПК, Шабунін

НОВИНИ: Різне

14:51
Правила підбору одягу для тривалих велопрогулянок
15:36
Гербіциди: основні типи, принцип дії та застосування в аграрній практиці
16:17
Холодильник Samsung No Frost — ідеальний варіант для кухні
22:13
Щоби "промивати мізки" угорцям, росіяни створили спеціальний сайт і Telegram-канал
20:18
Весілля мрії у Німеччині з агентством AlexShow
17:19
Чи можна використовувати паронітові прокладки для води
15:37
Покупка військового спорядження: важливі поради від експерта
10:43
Дизельний та бензиновий генератор: який обрати?
19:42
Гідравлічні насоси: їх види та основні характеристики
15:06
44 держави у Гаазі підтримали створення спецтрибуналу та використання заморожених активів рф
21:23
П'ять аргументів на користь купівлі планшета
20:55
Оновлені можливості: Що робить DJI Mavic 3T найкращим вибором
19:29
Як змінились ціни на будівельні матеріали?
17:13
Чим може бути корисний штучний інтелект PPC-шникам?
22:46
"Заповіт" Тараса Шевченка прозвучав в угорському парламенті
17:13
Переваги вертикальних пресів для макулатури
22:19
Пневматичний пістолет для спорту та тренувань
22:17
Чому виникає запалення нирок і які аналізи допоможуть діагностувати нефрит?
22:15
Чоловічі ремені: Різновид матеріалів, як правильно обирати
00:48
/ 2
У першому турі виборів президента Словаччини виграв прозахідний кандидат
20:59
Оптові продажі промислової фурнітури в Україні: виклики та можливості для бізнесу в 2024 році
21:21
Колористика меблів: дивани яких кольорів виглядають дорого?
22:58
/ 11
Військовий з "Азова" запропонував дозволити бойовим бригадам самим мобілізовувати "ухилянтів"
15:29
Найкращі місця для подорожі в Японію
23:02
/ 2
Макрон: У нас немає лімітів, ми будемо реагувати на поведінку росії
» Всі новини