На противагу мовчанці під час протистояння на Хустщині, Москаль зутрівся з "новообраним керівництвом" райради (ФОТО)

У Камінному залі облдержадміністрації Геннадій Москаль зустрівся з новообраним керівництвом Хустської районної ради та головою Хустської райдержадміністрації.

На противагу мовчанці під час протистояння на Хустщині, Москаль зутрівся з "новообраним керівництвом" райради (ФОТО)

Про таке Закарпаття онлайн повідомили у прес-службі Закарпаької ОДА.

Як ідеться в повідомленні, "Голова Хустської райради Юрій Іванчо разом зі своїм заступником Михайлом Калиничем запевнили керівника області, що головна мета їхньої діяльності – це розблокування роботи районної ради й відновлення нормального фінансування працівників бюджетної сфери, а не політичні протистояння. Перші необхідні для цього рішення вже прийняті на останній сесії. Водночас Ю.Іванчо попросив Г.Москаля приділити більше уваги Хустському району в плані фінансової допомоги, щоб не допустити виникнення заборгованості по зарплаті".

Своє мовчання на протизаконне усунення від влади попердніх керівників райради всупереч визначеній процедурі Г. Москаль пояснив тим, що "принципово не втручався в конфліктну ситуацію з керівництвом райради, оскільки це орган місцевого самоврядування". При цьому зазначив, що "як керівник виконавчої гілки влади в області радий, що роботу ради розблоковано, і депутатський корпус нарешті запрацював".

Крім того, за словами голови ОДА, він "попросив народного депутата від Хустщини Валерія Лунченка лобіювати на рівні Верховної Ради не тільки рідне м.Хуст, але й не менш рідний Хустський район, на що він дав згоду".

Як повідомляло Закарпаття онлайн, ситуацію, що склалася на Хустщині, у закарпатській облорганізації партії президента Петра Порошенка вважають "політичною змовою" і вимагають від правоохоронних структур області дати їм правову оцінку, порушивши за вказаним фактом кримінальне провадження. Тобто, тим часом, поки президентська партія говорить про ймовірний "путч", здійснений у порушення регламенту шляхом попередньої змови, представник президента Петра Порошенка в області, зобов'язаний контролювати дотримання законності в регіоні, і, формально, представник БПП "Солідарність", голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль зустрічається із незаконно "обраним керівництвом" району, висловлюючи радість із того, що "депутатський корпус запрацював". І все це - на тлі повного паралічу правоохоронних структур.

У такий спосіб підтверджується той факт, що, формально перебуваючи в БПП "Солідарність", Г.Москаль насправді був призначений на Закарпаття саме за квотою політичної партії "Народний фронт", представник якої народний депутат Валерій Лунченко є безпосереднім куратором дій "заколотників" у Хустській районній раді.

Як раніше інформувало Закарпаття онлайн, у результаті проведення незаконної сесії Хустської районної ради від влади було усунуто представника БПП нардепа Валерія Пацкана, а влада на Хустщині монопольно перейшла до політичного клану Роберта Бровді, представниками якого є народний депутат від "Народного фронту" Валерій Лунченко, людиною якого, в свою чергу, є голова РДА Назарій Павлій.

Бездіяльність в цій ситуації голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля, який має наглядати за дотриманням законності в області, свідчить про "кришування" ним вказаних політичних процесів на користь "народнофронтівського" політичного клану Р.Бровді, до якого він належить за партійною ознакою, та усунення від влади народного депутата від БПП Валерія Пацкана (УДАР), з яким у Г.Москаля існує конфлікт з часу виборів до місцевих органів влади. Початком протистояння стала тактика Г.Москаля на виборах, внаслідок якої, як заявив В.Пацкан, люди Москаля на виборах "або взагалі не працювали, або агітували за Опоблок чи "Відродження".

У грудні 2011 року Г.Москаль став членом партії "Фронт змін", керівником Закарпатської облорганізації якої раніше був Р.Бровді, а згодом - нинішній нардеп від партії "Народний фронт" Валерій Лунченко. "Народний фронт" є правонаступником "Фронту змін".

01 серпня 2017р.

Теги: мовчанка, заколот, Москаль

Коментарі

*** 2017-08-19 / 23:50:10


я ***ю...


Вуву 2017-08-04 / 23:10:23
На сьогодні в нас законність і совість ... Речі несумісні:)

Ужгородець 2017-08-02 / 00:44:34
Вуйко питання не у більшості, бо то бариги які завтра за гроші і ваше повітря продадуть, а питання у законності і совісті

Зовдун 2017-08-01 / 18:57:46
Я їм оскаржу. Я їм покажу хто в хаті газда.

Вуйко 2017-08-01 / 18:56:12
Ви, що не розумієте, як може працювати керівництво райради якщо у нього не має більшості, навіщо циплятися за регламент і тому подібне, треба було працювати із депутатами а не циплятися за то що хтось щось не подав своєчасно.

ужгородка 2017-08-01 / 16:35:35
А чому ніхто не оскаржує всі рішення цієї сесії?

небайдужий 2017-08-01 / 16:33:24
Дурдом... Вже так надоїли ці політичні інтриги й тотальна корупція, ручний режим керування, підконтрольність правоохоронців та повна відсутність правоохоронної системи в країні. Про які реформи може йти мова, коли державний апарат повністю прогнив... ВСе потрібно не реформуванти, а зруйнувати до основи й збудувати з нуля без права на посади колишніх...

форестер 2017-08-01 / 15:49:51
Все. Приїхали. Той, хто має наглядати за законом, публічно хизується топтанням по ньому.
Москаль - стара гнида, що впала під китайське бабло.

SSS 2017-08-01 / 14:41:44
"усунення від влади народного депутата від БПП Валерія Пацкана (УДАР), з яким у Г.Москаля існує конфлікт"!!!! Смішно читати цю писанину "невідомого автора"! Москаль Пацкана пережує і виплюне навіть не замітивши! Валерикови ще не один десяток років треба лазити по різних сценах і банях та лизати - неперелизати страшну кількість задниць, щоб нажити того досвіду, який у Москаля через краї виливається!

555 2017-08-01 / 12:23:31
Жополиз калинич

Вася 2017-08-01 / 11:07:35
А Мішко Калинич як туди пробився?

НОВИНИ: Політика

15:00
/ 12
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 2
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини