До Міжнародного дня театру закарпатські служителі Мельпомени подарували своїм шанувальникам справжнє свято

До Міжнародного дня театру, який відзначають 27 березня, крайові служителі Мельпомени подарували своїм шанувальникам справжнє свято – яскраве театралізовано-музичне дійство за участі провідних артистів Закарпатського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім.братів Ю.-А. та Є.Шерегіїв і Закарпатського академічного обласного театру ляльок.

До Міжнародного дня театру закарпатські служителі Мельпомени подарували своїм шанувальникам справжнє свято

В рамках концерту з нагоди професійного свята відзначили найкращих артистів. Зокрема, почесними грамотами обласної державної адміністрації удостоєно колектив Закарпатського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім.братів Ю.-А. та Є.Шерегіїв та колектив Закарпатського академічного обласного театру ляльок, подяками – акторів Закарпатського академічного обласного театру ляльок Миколу Карпенка й Олену Пишку.

Грамотою обласної ради нагороджено актрису Закарпатського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім.братів Ю.-А. та Є.Шерегіїв Людмилу Іванову, подякою – актора Закарпатського академічного обласного театру ляльок Андрія Опіока. 

Почесні грамоти управління культури облдержадміністрації вручили артистам Закарпатського обласного театру ляльок Олександру Белікову і Юлії Чеховській, актору Закарпатського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім.братів Ю.-А. та Є.Шерегіїв Любомиру Гелясу та швачці з пошиття театральних декорацій цього ж театру Оксані Студентській.

До вітань долучилися представники влади Ужгорода, обласної профспілкової організації працівників культури, керівники театральних установ.

Окремі оплески звучали на адресу артистів, які, за дивовижним збігом, народилися у переддень театрального свята – 26 березня: це заслужена артистка України, яка присвятила закарпатській Мельпомені чимало років натхненної праці – Майя Геляс, відомий драматург, завідувач літературної частини Закарпатського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім.братів Ю.-А. та Є.Шерегіїв Олександр Гаврош і артистка балету цього ж театру Олена Моргаєва.

А незадовго до урочисто-концертної частини відбулась і прес-конференція, під час якої театрали поділилися з журналістами настроєм, із яким зустрічають професійне свято.

Передусім, начальник управління культури Закарпатської облдержадміністрації Вікторія Фролова нагадала, що з часу попереднього відзначення професійного свята одним із найбільших звершень для "шерегіївців" стало присвоєння театру статусу академічного, що позитивно позначилося на престижі роботи в колективі – йдеться не лише про визнання мистецького рівня театру, а й про матеріальне стимулювання.

Художній керівник Василь Шершун підтвердив, що такі зміни нарешті заохочують до співпраці й обдаровану молодь: уперше за багато років театр має навіть таку собі "лаву запасних" із артистів нової генерації. Звісно, новий статус диктує і нові вимоги до роботи, як от ставити щонайменше 10 прем'єр за сезон, замість звичних 5-6. І це також віщує цікаві постановки, зокрема, на відкритій торік малій сцені театру.

В свою чергу, директор Василь Марюхнич додав, що знаковим у житті театру стане ще один проект – театральний фестиваль "Під цвітом сакури". З 20 по 26 квітня на сцені фестивалю виступлять відомі колективи з Києва, Івано-Франківська та, звісно ж, Закарпаття.

Присутня на зустрічі головний режисер Закарпатського академічного обласного театру ляльок Наталія Орєшнікова підтвердила, що для будь-якого творчого колективу надзвичайно цінно брати участь у спільних заходах із колегами з інших областей і держав, адже це допомагає визначити власні можливості в сучасному театральному контексті та працювати над їх розвитком. У підтвердження цьому повідомила, що в "Бавці" вже розпочали підготовку до брендового театрального фестивалю Закарпаття "Інтерлялька", який проходитиме в жовтні. Також Наталія Орєшнікова розповіла, що в найближчі тижні цікавою програмою заходів в Ужгороді підіб'ють підсумки українсько-словацького проекту "Мандрівні ляльки", про що буде повідомлено додатково, повідомили Закарпаття онлайн в Управлінні культури Закарпатської ОДА.

27 березня 2017р.

Теги: театр

НОВИНИ: Культура

15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
10:12
/ 1
У четвер відбудеться концерт Закарпатського народного хору "Загуди ми, гудаченьку"
11:08
Закарпатська філармонія запрошує на концерт "Музичне мереживо бароко"
05:09
У коледжі мистецтв ім.А.Ерделі провели конкурс дитячого малюнку
17:34
/ 1
В Ужгороді відбудеться "вуличний" поетичний марафон
20:11
До Дня Валентина в Ужгороді відбудеться романтичний вечір "Любов в опері"
03:44
/ 2
Кошиці, Пряшів і Михайлівці
11:06
У Румунії вийшла книжка про князя Корятовича
18:00
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
17:48
/ 2
"Жадан і Собаки" відвідають Ужгород і Мукачево в межах Благодійного зимового туру
20:28
/ 9
Дмитро Кешеля презентує у Мукачеві свій новий роман "Доживемо до зеленої травички"
22:04
В Ужгороді відбудеться виставка живописця Сергія Глущука
19:05
У п'ятницю відбудеться Різдвяний концерт хору "Кантус" для дітей та батьків
20:32
У Мукачеві презентують книгу "Ми діти преславної України: вибрані етнографічні та історичні праці Анатолія Кралицького"
16:39
Карпатський біосферний заповідник зобов'язали укласти з ОВА охоронний договір для збереження печерної стоянки доби палеоліту
17:41
Ужгородець Олександр Гаврош став лауреатом міжнародної премії імені Пантелеймона Куліша
13:30
/ 2
Закарпатські фотохудожники представили 24-у в цьому році фотовиставку "Українська світлина. 15 кроків" (ФОТО, ВІДЕО)
10:23
До ужгородського скансену повертається свято "Коляди у старому селі"
» Всі новини