У помсту Балогам Москаль вбиває Закарпатський обласний театр драми та комедії припиненням фінансування з облбюджету

Після того, як Мукачівська міськрада без будь-яких попереджень і погоджень із управлінням культури ОДА вилучила будівлю Закарпатського обласного театру драми та комедії з оперативного управління цього закладу, передала її на баланс міського відділу культури й прийняла рішення про створення міського театру, обласний театр із Мукачева переходить до Хуста. Таке управлінське рішення прийняв Геннадій Москаль, інформує прес-служба Закарпатської ОДА.

У помсту Балогам Москаль вбиває Закарпатський обласний театр драми та комедії припиненням фінансування з облбюджету

– Цього року Закарпатському обласному театру драми та комедії виповнюється 70 років, – коментує свої дії Г.Москаль. –  Цей заклад має своє ім’я й історію, тому рішення мукачівської міської влади забрати приміщення аж ніяк не означає його закриття. Обласний театр драми та комедії переходить до Хуста й діятиме в теперішньому приміщенні Хустського районного будинку культури. Саме приміщення відремонтують коштами Хустської міськради, а фінансування театру й далі здійснюватиметься з обласного бюджету.

Насправді, за цими словами Г.Москаля приховано справжню трагедію закладу, що став заручником війни можновладців. Бо припинення фінансування театру в Мукачеві не означає, що актори, які мають житло і родини в Мукачеві, автоматично переїдуть до Хуста. А знайти акторів відповідного рівня в Хусті навіть у віддаленіщій перспективі – не реально.

Натомість, фінансування "комунального" театру ляже на плечі міського бюджету Мукачева, чого, судячи з усього, і добивається Г.Москаль.

Аби завуалювати ці сумні реалії, прес-служба ОДА запевняє, що "будівля Хустського РБК набагато просторіша за будівлю в Мукачеві (тут 280 глядацьких місць, тоді як у Мукачеві всього 150). Хуст – колишня столиця Карпатської України, останні роки це місто бурхливо розвивається й давно випередило Мукачево за всіма параметрами. Минулого року Хуст переміг у авторитетному рейтингу «7 Чудес України», тому перенесення обласного театру в це місто є логічним і закономірним. Ми оновимо театральну трупу й будемо добиватися присвоєння театру статусу академічного, а акторам – почесних звань заслужених і народних артистів України".

Утім, очевидно, що обіцяти – не міхи тягати, а тому доводиться констатувати, що по факту йдеться про факт нищення одного з провідних закладів культури Закарпаття.

10 березня 2017р.

Теги: театр, Москаль, Балога

Коментарі

Вуву 2017-07-12 / 21:27:36
Після всі як один дивуються ... Чого ми так живем ... Як в гімні ... І все через сраку ... Бо одні дебіли позасідали по еабінетах і ніхто нічого робити нехоче ...а зарплатуту платять регулярно ... Жити мож ... А так то всі "свойі" ... Бо позаймали посади ...НЕ ЗА ВІДКРИТИМ КОНКУРСОМ ... Тому такий междусобой і така корупція .
Цікаво чи порошоненко читає ... Що робиться в Закарпатті ???

Вуву 2017-07-12 / 21:21:14
Цетак само дурість як і історія з ... двома університетами ... Диву даюсь куди дивляться і чим займаються міністри цих профільних відомств .як це в одній області два обласних драмтеатри ???
Маскаль шукає якісь шляхи для протистояння на міжпартійних векторах ... А прості люди хочуть реального покращення життя .
А мукачівський театер дійсно може бути на балансі міста і бути міським ... Але не обласним .
А відгосно керівнцтва обл. Театру в Ужгороді ... То є інше питання ... І цим повинно займатись і тримати під наглядом міністерсво культури Украйіни... а не ода ... Бо з таким "керуванням " можна перевести і на баланс якогось молокозаводу ... Чи водоканалу ...
І знову ж в ода все всі знають і мовчать ... Як в гнилому болоті.

констатація 2017-03-11 / 02:34:48
Москаль - паскуда

Театрал 2017-03-10 / 22:42:53
Який начальник управління культури таке і ставлення до театру. Видно що Фролова не є на своєму місці. Це вона мстить видатним театралам Мукачева за те що вона непрофпригодна. Замість того щоб звільняти професіоналів краще б вона була миротворцем в цій справі і зберегла те що роками створювалося а не вплутувала культуру в політику. Та що далі говорити якщо в Ужгороді керує драмтеатром баяніст барига і хабарник за яким тюрма плаче. Взагалі то Віка як була тамадою так і залишилася. А краще б виробила стратегію розвитку культури таку щоб губернатор рахувався з її пропозицією. Но вона краще буде прятатись від нього як миша від мацура і брати хабарі та відкати від непрофесіоналів та своїх підрядчиків. Поверніть Глебу в управління культури а Фролову посадіть. Тоді все стане на свої місця. Ганьба Фроловій і її команді. Відправте краще її вчитися стаціонарно в Київ хоть би до поплавського щоб навчилася працювати якщо її звідти не викинуть. Головне професійно робити свою справу а не тільки язиком молоти яка вона професіоналка своєї справи хотя і говорить на рівні бабок які продають молоко на п'яному базарі в Ужгороді ну і ще він гарно працює в кулуарах........... Ганьба Фроловій!!! Ганьба Фроловій!!! Ганьба Фроловій!!!

ужгородець 2017-03-10 / 08:44:12

Цікаво, а на що розраховувала Мукачівська міська рада у сьогоднішніх "політреаліях" в області, коли прийняла рішення про створення МІСЬКОГО театру?
Може я щось пропустив, але ніде не зустрічав публічної думки колективу театру з цього приводу.

Ужгород 2017-03-10 / 07:47:40
Насправді це Балоги убивавають театр у Мукачеві. Все було чудово, поки вони не вирішили прихватизувати ще й театр. У підсумку кишеньковий театр опуститься на провінційний рівень, якщо й виживе. Золоті часи Мукачівського театру вже позаду.

люка бразі 2017-03-10 / 04:09:18
Скоро Москальови амба і зустріч зі св.Петром

О.Д. 2017-03-10 / 02:29:29


Реально, цю перманентну трагедію Закарпаття, початок якій поклали "відрежисовані" трагічні події в Мукачеві 11 липня 2015 року, пора припиняти... :(


НОВИНИ: Культура

11:34
У Мукачеві стартував фестиваль дитячих театрів "Імпреза над Латорицею" (ПРОГРАМА)
16:06
Хор "Cantus" розпочинає концертний тур "Звуки небес, голоси землі"
06:47
Алло
15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
» Всі новини