Художник із Закарпаття Михайло Деяк вдруге представить Україну на арт-шоу SCOPE у США (ФОТО)

Упродовж 2-5 березня у Нью-Йорку, США Voloshyn Gallery братиме приймає участь в арт-шоу SCOPE New York 2017, яке проходитиме у рамках тижня мистецтв поруч із такими ярмарками як The Armory Show, NADA, VOLTA NY та ін.

Художник із Закарпаття Михайло Деяк вдруге представить Україну на арт-шоу SCOPE у США (ФОТО)

SCOPE Art Show – ярмарок, що за 17 років свого існування здобув славу злітного майданчика для багатьох молодих галерей та художників, внаслідок своєї інноваційної політики та активної підтримки молодого мистецтва. Він є впливовою подією у сфері культури, і водночас чуттєвим до нових тенденцій ринку мистецтва.

Цього року SCOPE New York порадує відвідувачів новою локацією – це зручний та надсучасно обладнаний Metropolitan Pavilion, розташований у районі Челсі. Тут очікується понад 60 галерей-учасників із усього світу, що будуть не тільки представляти твори художників, а й брати участь у спеціальних заходах, які доповнюють щоденну програму ярмарку – це обговорення, виступи, переговори, обмін досвідом.

Voloshyn Gallery втретє бере участь у SCOPE Art Show і представляє Україну проектами трьох художників – Анни Валієвої, Михайла Деяка та Артема Волокітіна. 

Анна Валієва бере участь у Scope Art Show вдруге, і цього разу знову потрапила до EXHIBITOR HIGHLIGHTS із роботою Childhood dream. На виставці також представлені роботи із серії Memories of the future and the past, частина яких уже була успішно показана на SCOPE Miami Beach 2016. 

Також на стенді галереї представлені твори Михайла Деяка із серій Space та Genesis. Space є циклом мінімалістичних пейзажів із стриманою композицією та складними кольоровими рішенням. Провідною рисою є те, що художник створює ці картини на склі. І ця техніка обрана художником не випадково, адже його дитинство пройшло на Закарпатті, де споконвіку місцевість вражала самобутністю і величезною кількістю рідкісних художніх технік, таких як іконографія на склі. Крім того, на SCOPE New York 2017 представлена робота Water, створена у рамках циклу арт-об'єктів Genesis, який виник, коли сенситивність художника почала шукати нові форми вираження. Таким чином широка, динамічна і відкрита живописна техніка Михайла Деяка трансформувалась у новий пластичний стиль: з'явилася серія експресивних, абстрактних металевих скульптур та барельєфів.  

Михайло Деяк представляє молоде покоління художників України. Він працює на межі неоекспресіонізму і мінімалізму, експериментує з матеріалами. Веде активну виставкову діяльність, картини художника часто можна зустріти на аукціонах. 

Творчість Артема Волокітіна буде представлена роботами із двох масштабних серій, над якими зараз працює художник. Серією Manifesto, в якій на тлі архітектурних конструкцій, тобто об'єктів створених руками людини, розміщено біонічні форми, та Gardens.Amplitude, у якій, навпаки, люстри (рукотворне) розміщено серед садових алей. Робота із серії Gardens.Amplitude має назву Фотосинтез ІІ. У ній відбивається повсякденний процес чарівного перевтілення однієї субстанції в іншу, що демонструє відносність та взаємозв’язок матеріального та спіритуального світів. В обох циклах художник протиставляє та проводить аналогію двох структур – архітектурної та біонічної, досліджує їх взаємопроникнення.

Артем Волокітін – відомий український художник, що у 2009 році став першим володарем головної премії PinchukArtCentre, це дозволило йому пройти стажування в майстерні Ентоні Гормлі в Лондоні, а також дебютувати у паралельній програмі Венеціанської бієнале 2011. У 2015 році Артем Волокітін брав участь в основній програмі Венеціанської бієнале, його роботи стали частиною українського павільйону "Надія!". За останні три роки полотна художника побували в лондонській Saatchi Gallery, в Українському інституті Америки у Нью-Йорку, а також на датському ярмарку Art Copenhagen і німецькій Kolner Listе. Художник живе і працює в Харкові, Україна.

Voloshyn Gallery – була заснована Максимом та Юлією Волошиними у 2006 році, розташована в культурно-історичному центрі Києва на вулиці Терещенківській. Voloshyn Gallery – галерея сучасного та концептуального мистецтва, є майданчиком для арт-експериментів, досліджень і соціальних проектів, повідомила Закарпаття онлайн представник закладу Олександра Клименко.

24 лютого 2017р.

Теги: художник, Михайло Деяк, Нью-Йорк, арт-шоу

Коментарі

і..... 2017-03-07 / 13:25:38
....розкручений Волошиним?...а хто такий Волошин?....мистецтвознавець? ..меценат? ..я знаю його як бандюка...

***** 2017-02-25 / 09:32:01
Деяк - розкручений Волошиними художник. Може студентом він і малював, але зараз забув, що це таке.

Арт К 2017-02-24 / 22:28:02
В пана Криволапа ,в самого стиль є похідним , хоча і є там новаторство .
А ,Деяк ,ну хай працює , шукає свій стиль.

Копча 2017-02-24 / 18:05:15
Нічого нового автор на жаль не представляє, потрібно шукати власний стиль, поки що видно вторинність робіт та сильний вплив Анатолія Криволапа

НОВИНИ: Культура

10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
10:12
/ 1
У четвер відбудеться концерт Закарпатського народного хору "Загуди ми, гудаченьку"
11:08
Закарпатська філармонія запрошує на концерт "Музичне мереживо бароко"
05:09
У коледжі мистецтв ім.А.Ерделі провели конкурс дитячого малюнку
17:34
/ 1
В Ужгороді відбудеться "вуличний" поетичний марафон
20:11
До Дня Валентина в Ужгороді відбудеться романтичний вечір "Любов в опері"
03:44
/ 2
Кошиці, Пряшів і Михайлівці
11:06
У Румунії вийшла книжка про князя Корятовича
18:00
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
17:48
/ 2
"Жадан і Собаки" відвідають Ужгород і Мукачево в межах Благодійного зимового туру
» Всі новини