Перше закарпатське шампанське виготовлене з класичних сортів винограду "Шардоне" та "Совіньйон блан" урожаю 2013-го року.
– Я застосував класичний метод виробництва, коли шампанізація відбувається в кожній окремій пляшці. Так як це роблять у регіоні Шампань у Франції. Воно витримане 3 роки, - розповів Олександр Ковач.
Починаючи з 2008-го року 5 років поспіль винороб експериментував, вчився і за цей час назбиралося біля 3000 пляшок шампанського, які ніколи не надійдуть у продаж. І тільки у 2013-ому вдалося створити перші 500 пляшок справді хорошого шампанського брют, яке і отримало назву "Ужгород". Відтоді щороку закладається нова порція напою, наприклад, з урожаю 2014-го року вже вийде більше 1000 пляшок.
– Я задумував його як своєрідну візитівку міста. І наразі на нього є попит, хоча ми виставляємо у продаж тільки по 50 пляшок щомісяця. Є люди, які бажають презентувати рідним чи друзям справді якісний продукт, - говорить О.Ковач.
Одна пляшка напою коштує 350 гривень, така ціна обумовлена доволі затратним процесом виробництва. Придбати його можна поки тільки у дегустаційному залі "Шардоне" в Ужгороді. А незабаром Олександр Ковач презентує ще одне шампанське – мускатне напівсолодке.
До речі, чудовим доповненням до шампанського "Ужгород" стане однойменний торт від Валентина Штефаньо, який вже встиг завоювати серця любителів солодощів.
Мукачево.нет. Фото - з соцмереж