У Мукачеві звітувався Будинок школярів (ФОТО)

У Будинку школярів стало гарною традицією до Дня захисту дітей на початку червня проводити звіт творчих колективів закладу перед батьками та громадськістю міста. Його промовиста назва – «Дитинство в сонячних долонях» - саме зараз звучить актуально, як ніколи. Цього року кількість бажаючих насолодитись цим святом дитинства була, як і завжди, такою, що концертний зал Християнського Культурного Центру був заповнений ущент.

У Мукачеві звітувався Будинок школярів (ФОТО)

Святковий настрій присутнім одразу у вестибюлі створювала виставка робіт вихованців зразкової студії образотворчого мистецтва «Палітра» (кер. Олаг Я.С.); гуртків «Образотворче мистецтво» (кер. Шаленик Л.І.); «Образотворче мистецтво» та «Художня кераміка» (кер. Сливчук О.А.); «Світ дизайну» та «Образотворче мистецтво» (кер. Гелетей І.І.); «Світ дизайну», «Народна творчість», «Бісероплетіння» (кер. Калой Г.Ф.), «Бісероплетіння» (кер. Фущіч О.І.). Малюнки та вироби, представлені до уваги глядачів, вирізнялися як умілим використанням традиційних технік, так і застосуванням нових. Тут можна було побачити намиста та вишивані картини з бісеру; квіткові мотиви яскравих розписів в техніці батік; народні ляльки; традиційні розписи та сюжети глиняних фігур і рельєфних картин; пейзажі написані маслом та акварелі, тощо. 

Головне свято очікувало глядачів у святково прикрашеному залі, де з нетерпінням чекали свого виходу на сцену юні співаки та танцюристи. Концертна програма, яку вели майбутні телевізійні зірки, вихованці студії ведучих радіо та телебачення «Овація» (кер. Пенська Г.Я.), із самого початку захопила увагу всіх присутніх і викликала бурю позитивних емоцій. Вже добре відомі та нові танцювальні композиції зразкового хореографічного колективу «Сузір’я» (кер. Ткач О.Д.), хореографічних колективів «Візаві» (Біленко Г.І.), «Живчики» (Загарі О.О.), як і завжди, зачаровували глядачів веселкою барвистих костюмів, народними та сучасними мелодіями та неабиякою майстерністю танцюристів. Запальний настрій юних виконавців веселим відлунням оплесків відгукувався у залі. А солісти вокальної студії «Акорд» (кер.Шлагер Н.В.) і ансамблю «Перевесло» (кер.Фаріон Н.О.) порадували присутніх розмаїттям гарних пісень та дзвінкими голосами.
З теплими словами подяки і привітання до батьків, гуртківців та педагогів звернулася директор Будинку школярів Галина Яківна Пенська. Вона наголосила на тому, що навіть у цей непростий час Мукачівський Будинок школярів, який є кращим позашкільним закладом Закарпаття, збирає у своїх гуртках більше тисячі вихованців, які розвивають свої здібності і таланти і виховуються справжніми патріотами України. Вона вручила посвідчення про закінчення позашкільної освіти 36 вихованцям БШ, подяки кращим гуртківцям та батькам за активну участь у житті Будинку школярів.

Свято дитинства закінчилося виходом на сцену всіх учасників та педагогів, які разом із всіма присутніми весело та жваво заспівали гімн закладу «Наш Будинок школярів», повідомляє прес-служба Мукачівського Будинку школярів.

07 червня 2016р.

Теги: звіт, Будинок школярів

НОВИНИ: Культура

10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
10:12
/ 1
У четвер відбудеться концерт Закарпатського народного хору "Загуди ми, гудаченьку"
11:08
Закарпатська філармонія запрошує на концерт "Музичне мереживо бароко"
05:09
У коледжі мистецтв ім.А.Ерделі провели конкурс дитячого малюнку
17:34
/ 1
В Ужгороді відбудеться "вуличний" поетичний марафон
20:11
До Дня Валентина в Ужгороді відбудеться романтичний вечір "Любов в опері"
03:44
/ 2
Кошиці, Пряшів і Михайлівці
11:06
У Румунії вийшла книжка про князя Корятовича
18:00
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
17:48
/ 2
"Жадан і Собаки" відвідають Ужгород і Мукачево в межах Благодійного зимового туру
» Всі новини