В Ужгороді презентували книжку, видану з нагоди 35-річчя Закарпатського академічного обласного театру ляльок (ФОТО)

Сьогодні в Ужгороді презентовано книжку "Театр граючої ляльки Срібної землі", що видана з нагоди 35-річчя Закарпатського академічного обласного театру ляльок за сприяння управління культури ОДА.

В Ужгороді презентували книжку, видану з нагоди 35-річчя Закарпатського академічного обласного театру ляльок (ФОТО)

Представили новинку керівники та творчі працівники театру. Директор Мирослав Петій наголосив: досі про "Бавку" виходили тільки тоненькі брошурки, це ж – перше представницьке видання, що вмістило основні відомості про заснування, становлення і сьогодення одного з провідних лялькових театрів України.

З приємністю представлятиме книгу колегам із інших областей та закордоння головний режисер Наталя Орєшнікова. Каже: на сторінках новодруку справді представлено найвагоміші творчі перемоги колективу, здобуті як на рідній сцені, так і на престижних спеціалізованих конкурсах та фестивалях, зокрема, міжнародних, окреслено розлогу географію гастролей. Ясна річ, помітне місце відведене репертуару, поряд із текстівками подано світлини з вистав та оригінальні афіші до них, що створені талановитою дизайнеркою Галиною Корнєвою. Остання, до слова, працювала і над художнім оформленням видання, крім іншого, доклала зусиль, аби "оживити" деякі старі фотографії.

Як додала керівник літературно-драматургічної частини Ніна Малишка, для людини 35 років – не так уже й багато, а через колектив за цей час може пройти чимало непересічних творчих особистостей і прикро, коли в історії театру вони фігурують просто як прізвища. Тож після цього видання, так би мовити, довідково-подарункового, колектив у перспективі обіцяє підготувати ще й більш об'ємне науково-просвітницьке видання про театральне життя краю та діячів "Бавки". Окремим виданням планують узагальнити і досвід проведення міжнародного фестивалю "Інтерлялька", який торік відбули вп'ятнадцяте. 

Щодо книги "Театр граючої ляльки Срібної землі", вона вийшла початковим накладом у 150 примірників, які розподілять між колективом "Бавки" та театрознавцями, управлінням культури облдержадміністрації, Ужгородським коледжем культури і мистецтв (де сьогодні вишколюють майбутніх театралів), а також – крайовими книгозбірнями (для широкого читацького кола). 

Святкування ювілею продовжиться у п'ятницю святковим вечором, що стартує в залі обласного академічного театру ляльок о 15.00.

Нагадаємо, що в ці ж дні відзначає 70-річчя Закарпатський обласний український музично-драматичний театрі ім.братів Ю.-А. та Є.Шерегіїв. Його колектив завтра, 22 березня, о 12.00 проведе тематичний круглий стіл у бібліотеці Ужгородського коледжу культури і мистецтв. А в неділю, 27 березня, власне, у Міжнародний день театру, теж відбудеться урочистий вечір та святковий концерт. Початок о 17.00, повідомляє управління культури Закарпатської ОДА.

21 березня 2016р.

Теги: Бавка, театр ляльок

НОВИНИ: Культура

11:34
У Мукачеві стартував фестиваль дитячих театрів "Імпреза над Латорицею" (ПРОГРАМА)
16:06
Хор "Cantus" розпочинає концертний тур "Звуки небес, голоси землі"
06:47
Алло
15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
» Всі новини