На Закарпатті — "Чорна вдова" від адвоката

Погодьтесь, на Закарпатті не часто публікуються цікаві романи місцевих авторів. А щодо таких популярних у читача книжок в жанрі детективу, триллера – взагалі практично нема про що говорити. Однак днями на закарпатській літературній арені з’явилося нове ім’я – Нінель Масяк, яка запропонувала читачам такий собі три в одному: детективний роман з добре прописаною любовною лінією та ще й з елементами містики.

На Закарпатті — "Чорна вдова" від адвоката

Роман «Чорна вдова» вийшов у видавництві «Карпати» невеликим накладом, проте видавець та автор мають серйозні плани щодо подальшого його розповсюдження: є бажання бути представленими не лише на теренах Закарпаття, України, але й решти країн колишнього СНД. Як каже письменниця, книга була написана дуже швидко – за 2-3 місяці, проте підготовчий процес до цього тривав ледь не ціле життя.

Кілька слів про авторку. Нінель Масяк народилася в Ужгороді і є практикуючим юристом, наразі  – заступник голови Закарпатського відділення Спілки адвокатів України. Пані Нінель зізналася, що написати книжку її наштовхнула саме її робота, адже практикуючі юристи стикаються із безліччю ситуацій, які можуть стати сюжетами для оповідань та навіть авантюрних романів. «Це був поклик, який я не могла відкинути», – каже авторка про причину тимчасової зміни профорієнтації.

Сюжет роману заплутаний та насичений. Історія, описана в романі, відбувається в місті, якому автор дала вигадану назву - Рибінськ. Його основна героїня Єлізавета Салманова, відома в місті як «чорна вдова» та «рожева Барбі», будучи обвинуваченою у вбивстві свого чоловіка із корисних міркувань, вчинює втечу із залу суду та зникає із міста у невідомому напрямку.

Помічниця адвоката «чорної вдови», Елліна Ясинська через п’ять років після участі у згаданому процесі купує будинок, в якому колись мешкала Салманова, та знаходить там її щоденник . Вивчення його спонукає молоду жінку розпочати власне розслідування давніх подій. Одночасно Ясинська захоплюється знайденою езотеричною літературою та навіть бере участь в містичних ритуалах. Це незвичне хобі дозволяє молодій адвокатці зрозуміти, що життя жінок, як і інших учасників подій, вже було колись пов’язане в минулих втіленнях в середньовічних Англії та Франції. Авторка навіть проводить паралелі та описує життя та пригоди героїні у середні віки, куди й мандрує читач разом із панянкою Ясинською.

Роман «Чорна вдова» є першим томом вже написаної трилогії, до друку також готові наступні книги:  «Територія брехні» та «Повернення «чорної вдови». Що ж, будемо з нетерпінням чекати продовження, адже книжка реально захоплює з перших сторінок і вже кортить дізнатись, чим же все це закінчиться.

"Трибуна"
13 листопада 2007р.

Теги:

Коментарі

Хрюндель 2007-11-13 / 15:31:00
ух ты как интерсно. надо почитать

НОВИНИ: Культура

11:34
У Мукачеві стартував фестиваль дитячих театрів "Імпреза над Латорицею" (ПРОГРАМА)
16:06
Хор "Cantus" розпочинає концертний тур "Звуки небес, голоси землі"
06:47
Алло
15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
» Всі новини