У Ясінях на Рахівщині пройшов завершальний етап "Вифлеємської зірочки" (ФОТО)

У середу, 13 січня, завершився цьогорічний конкурс-огляд на краще виконання колядок серед колядницьких груп та вертепів дошкільних навчальних закладів та загальноосвітніх шкіл Рахівщини.

У Ясінях на Рахівщині пройшов завершальний етап "Вифлеємської зірочки" (ФОТО)

У попередні два дні у Великому Бичкові та Рахові співали старовинні та сучасні колядки, розігрували театралізовані дійства, пов’язані із святкуванням Різдва Христового, близько чотирьох десятків дитячих колядницьких груп.

Завершальний етап «Вифлеємської зірочки» відбувся у колишній столиці Гуцульської республіки – селищі Ясіня – за ініціативи  та сприяння народного депутата України Василя Петьовки. В ньому взяли участь колективи дитячих садочків та шкіл Білина, Квасів, Лазещини, Чорної Тиси та Ясіня.

Розпочався конкурс співом трембіт, після чого ведуча почергово запрошувала на сцену колядників. Глядачі були у захваті від виступів малечі, яка демонструвала артистизм і майстерно грала свої ролі. Всі колядники виконували колядки і щедрівки, притаманні їхньому селу. 

При визначенні переможців конкурсу-огляду журі головну увагу звертало на автентичність колядок, рівень їх виконання, артистизм учасників, декорації та костюми. В результаті журі вирішило так: перше місце та цінний приз – пральну машину – отримали колядники з Ясінянського ДНЗ №2, другим став Білинський ДНЗ (нагорода – музичний центр), третій – Лазещинський ДНЗ ( нагорода – килим для ігрової кімнати).  

Серед шкіл найвищу оцінку отримали учні Ясінянської ЗОШ І ст. №5. Це справедливе рішення журі викликало бурхливі овації в залі. І маленькі переможці заслужено отримали для своєї школи мультимедійний проектор з екраном. На другому місці – Чорнотисянська ЗОШ І-ІІІ ст. (виграли принтер-ксерокс «3 в 1»), на третьому – Білинська ЗОШ І-ІІІ ст. (отримали музичний центр). 

Крім цього, всі колективи, які брали участь у конкурсі-огляді, були нагороджені подарунками: дитсадкам вручили розвиваючі ігри для малечі, а школам – набір таблиць для навчання.  І, звісно, жоден колядник не залишився без солодощів.

На початку дійства та перед врученням нагород учасників та всіх присутніх від селищної ради вітав селищний голова Едуард Зелінський, а від народного депутата України Василя  Петьовки – його помічник Михайло Штефко.

14 січня 2016р.

Теги: колядка, вертеп, Василь Петьовка

Коментарі

гуцул 2016-01-14 / 22:59:14
Насправді виграла лазещина а чорна тиса 5 років поспіль невиграе ні одного місця невже журі невидить діточок стидно так називаемому главному довбушеви ясінськоі сільськоі ради він на самому ділі не довбуш а глибокий ец до самих яец кінь педальний фистиваль даруе пан пітевка а вони за кошти пітевки піднімають імідж як пітевка недасть то своі гроші вони непокладуть - але буде звернення депутатьскоі групи на зустріч с паном пітевкою аби дав чітке слово що скільки він поміг в ясінську долину через довбуша і де то поділось а там буде все ясно - а діточки с чорноі тиси більше небудуть участвувати в однобокому журі нехай журі займае місце перше потійно і жруть хами

!!! 2016-01-14 / 14:02:26
Між іншим Білин виграв справедливо, невраховуючи і голову села, а якщо хочите щоб краще судили то нехай у журі седять представники із Рахова, із Квасів, із Білина, а не самі Ясінці. Взагалі Білин повинен колядувати у Рахові а не в Ясінях!!!!!

??? 2016-01-14 / 12:58:09
не справедливе суд1вство бо в жюр1 був голова с.Б1лин 1це видно по результатам оц1нювання де в обох ном1нац1ях призов1 м1сця у д1тей з с. Б1лин хоча 1нш1 д1ти г1рше не виступали можливо деяк1 1 краще але виходить що без корупц11 1 д1тей не можуть розсудити

Ясіня 2016-01-14 / 07:02:22
Було круто ! Велике спасибі Василю Петьовці за справу яку він робить постійно уже біля 10 років!

НОВИНИ: Культура

10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
10:12
/ 1
У четвер відбудеться концерт Закарпатського народного хору "Загуди ми, гудаченьку"
11:08
Закарпатська філармонія запрошує на концерт "Музичне мереживо бароко"
05:09
У коледжі мистецтв ім.А.Ерделі провели конкурс дитячого малюнку
17:34
/ 1
В Ужгороді відбудеться "вуличний" поетичний марафон
20:11
До Дня Валентина в Ужгороді відбудеться романтичний вечір "Любов в опері"
03:44
/ 2
Кошиці, Пряшів і Михайлівці
11:06
У Румунії вийшла книжка про князя Корятовича
18:00
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
17:48
/ 2
"Жадан і Собаки" відвідають Ужгород і Мукачево в межах Благодійного зимового туру
» Всі новини