Ужгород: Show must go on (РОЗДРУКІВКИ ГОЛОСУВАННЯ І РОЗКЛАДИ)

Іван Волошин рано чи пізно змушений буде покинути крісло першого заступника міського голови Ужгорода. І ніколи не стане мером обласного центру, як цього прагне всіма фібрами своєї душі. Надто вже великий шлейф криміналу тягнеться за цією особою, і надто вже конфліктною є вона за своєю натурою. Та й надто вже потужним є його несприйняття в середовищі громадських активістів і загалом ужгородців. Це розуміють всі адекватні учасники довколавладних баталій в Ужгороді. А проте, в боротьбу, в епіцентрі якої він опинився, втягнулися ключові політичні сили Закарпаття – партії «Єдиний Центр» та «Народний фронт», екс-очільник закарпатських «регіоналів» Олександр Ледида, мешканець політичного маргінесу під назвою «555» Сергій Ратушняк і навіть прокуратура.

Ужгород: Show must go on (РОЗДРУКІВКИ ГОЛОСУВАННЯ І РОЗКЛАДИ)

У публічній сфері І.Волошин і, за його плечима, «Народний фронт» в особах Роберта Бровді та нардепа і екс-«губернатора» Валерія Лунченка, знову зробили ставку на заяложений ще Ратушняком штамп про посягання Мукачева на «ісконно ужгородську» владу, яка, втім, на першу повірку, у пропонованому ними варіанті виявляється теж не ужгородською, а міксовано великолучківсько-хустською. Однак, публічна складова цікавить їх менше всього – якби для цієї «команди» була важливою думка ужгородців, І.Волошин взагалі не мав би опинитися в епіцентрі подій. А тому, в контексті "чисточетвергових" подій в Ужгородській міськраді, основну ставку було зроблено на індивідуальну обробку депутатів. Протягом тижня їх лякали СМСками з невідомих номерів, інформацією, що І.Волошин носить пачками компромат на опонентів у кабінет прокурора Ужгорода І.Зареви, інших – банально купували. Тим, хто не налякався і не купився, вже під час сесії різали колеса авто – як от Тетяні Козак.

Свій вектор руху у четвер кожен з наляканих або куплених пояснював по-різному – частина «захворіла», хтось навіть виїхав, від гріха подалі, за кордон. Ексклюзивом відзначився «народнофронтівський» заступник міського голови Ярослав Шафарь, який останнім часом непогано узгодив свій старанно плеканий «революційний» імідж з роботою під керівництвом стовідсоткових антимайданівців – після того, як за підсумками сесії «шеф» пригрозив йому доганою за непогоджений прогул, той поскаржився у своєму Фейсбуці, що перед Великоднем просто хотів один день побути ближче до Бога. «Ближче до Бога» по факту виявилося – в горах на лижах. Утім, звідти, кажуть, до Бога і справді зовсім близько – досить лише простягти руку і можна вхопити за бороду...

Загалом, із 60-ти обранців у залі зареєструвалися 39. З них, в кінцевому підсумку, з необхідних 31-го за ключові питання порядку денного – відставку першого заступника міського голови І.Волошина і переформатування складу виконавчого комітету, проголосували лише 26. Що виявилося цілковитою несподіванкою як для більшості ініціаторів усунення від влади І.Волошина, так і для розслаблених їх передсесійною впевненістю громадських активістів. Адже станом на початок проведення сесії йшлося про 36-37 учасників антиволошинської "коаліції".

Ось повний розклад по голосуванню в розрізі депутатських персоналій.

Не були присутні на сесії:

1. Волошин І.І. – перший заступник міського голови Ужгорода (виключений з ЄЦ, по факту – «Народний фронт». Попередив заявою про неучасть у голосуванні через конфлікт інтересів)

2. Ковальський А.В.  – директор ЖРЕР – 5 (екс-ПР, перебуває під впливом І.Волошина)

3. Оксьон Ю.Ю. – директор ЖРЕР – 8 (Партія Зелених, під впливом І.Волошина)

4. Яцківський В.І. – менеджер ТОВ «Хліб Інвестбуд» («Народний фронт», колишній «Фронт змін»)

5. Шафарь Я.В. – заступник міського голови УМР («Народний фронт»)

6. Щадей В.І. – тимчасово не працює («Батьківщина»)

7. Чучка П.П. – ПП («Батьківщина»)

8. Пахомова С.М. – професор, завідувач кафедри словацької філології ДВНЗ «УжНУ» («Батьківщина»)

9. Галас С.І. – інспектор відділу банківського нагляду управління НБУ в Закарпатській області («Батьківщина»)

10. Тарахонич В.Ю. – начальник відділу міжнародного співробітництва та європейської інтеграції УМР (колишній «Єдиний Центр», перебуває під впливом В.Щадея)

11. Бедь Ю.П. – тимчасово не працює (Народна партія, під впливом екс-мера Ужгорода С.Ратушняка)

12. Румянцев Т.А. – ПП (під впливом С.Ратушняка)

13. Ващук Ф.Г. – ректор Університету в м. Скаліца (Словаччина) (екс-ПР)

14. Соханич Ф.Ф. – доцент кафедри фінансів та кредиту ДВНЗ «УжНУ» (екс-ПР)

15. Зілгалова М.М. – голова правління Кредитної спілки «ХОСЕН» (екс-ПР)

16. Кіндюх П.Я. – директор Ужгородської ЗОШ І-ІІІ ступенів №5 («Сильна Україна»)

17. Мегеш М.М. – голова Міського комітету профспілки працівників освіти і науки (колишній ЄЦ, ставленик чинного голови Закарпатської ОДА В.Чубірки)

18. Жменяк В.С. – завідуюча дошкільного закладу №21 «Ластовічка» (колишній ЄЦ)

19. Кіндрат О.О. – голова правління Регіонального відділення Українського союзу підприємців і промисловців в Закарпатській області (колишній ЄЦ)

20. Пацкань Б.М. – завідувач кафедри хірургічних дисциплін факультету післядипломної освіти ДВНЗ «УжНУ» (ЄЦ)

Були присутні, але не взяли участь у голосуванні:

21. Гетманенко О.О. – керуючий відділенням №9 – заступник керівника малого та середнього бізнесу по бюджетних організаціях Західного регіонального управління ПАТ Комерційний банк «ПриватБанк» (колишній ЄЦ, під впливом І.Волошина)

22. Доктор О.О. – ПП (колишній ЄЦ, кум В.Чубірки)

23. Шевчук Г.В. (ставленик І.Волошина)

24. Адамчук І.І. – директор ТОВ «Універсал-М» (екс-ПР, друг чинного секретаря міськради Богдана Андріїва)

25. Андріїв Б.Є. – секретар Ужгородської міської ради (екс-ПР, прийшов до влади разом з І.Волошиним)

26. Баганич А.А. – директор ПП «МР Моторс» («Народний фронт»)

27. Дацюк К.Л. – генеральний директор ТОВ «ДаКас» («Батьківщина»)

28. Колодій І.Й. – тимчасово не працює («Батьківщина»)

29.Станкович М.М. – начальник управління економіки та підприємництва Ужгородської міськради («Батьківщина»)

30. Данч М.В. – ПП (екс-ПР)

31. Лях Є.Й. – заст. головного лікаря Ужгородської міської дитячої клінічної лікарні (екс-ПР)

32. Мильо В.В. – директор ПП Мильо («Сильна Україна», створив разом з Я.Шафарем спільну депутатську групу «Перспектива»)

33. Погорелов В.В. – міський голова Ужгорода

34. Травницький С.Т. – ПП (екс-ПР)

Були присутні і голосували ЗА відставку І.Волошина:

35. Гасинець Я.С. (ЄЦ)

36. Козак Т.Ю. (колишній ЄЦ)

37. Безега Т.М. (ЄЦ)

38. Рошко М.М. (колишній ЄЦ)

39. Травіна О.В. (колишній ЄЦ)

40. Семаль В.Ю.(колишній ЄЦ)

41. Костюк Ю.В. (колишній ЄЦ)

42. Німчук С.М. (колишній ЄЦ)

43. Кручаниця В.В. (колишній ЄЦ)

44. Буланов Р.М. (УДАР)

45. Гнатків В.І. («Батьківщина»)

46. Погорелов А.В. (Еко+25%)

47. Король С.Г. (Еко+25%)

48. Торич З.З. (КМКС)

49. Кулін З.З. (КМКС)

50. Бадида В.В. (екс-ПР)

51. Беляков Ю.В. (екс-ПР)

52. Бобіта В.А. екс-(ПР)

53. Булина М.М. (екс-ПР)

54. Гомонай В.В. (екс-ПР)

55. Ковач  О.М. (ПР)

56. Мандич Ю.В. (екс-ПР)

57. Мартин В.І. (екс-ПР)

58. Пономарьов С.Б.(екс-ПР)

59. Феєр В.І. (екс-ПР)

60. Чурило М.М. (екс-ПР)

Ось роздруківки голосування – за відставку І.Волошина і за переформатування виконкому:


Як стає зрозуміло, "збій" відбувся не в розрізі цілих фракцій чи груп, а в індивідуальному форматі. Насамперед, двох своїх депутатів – Ю.Бедь і Т.Румянцева, які напередодні обіцяли проголосувати, «відкликав» С.Ратушняк. Як стверджують в кулуарах міськради, в останній момент екс-мерові, невиліковно хворому на балогофобію, таки вклали в голову, що вся ситуація у міськраді – це проект В.Балоги. І в цьому його переконав не хто інший, як колишній очільник закарпатських «регіоналів» і екс-«губернатор» Закарпаття часів В.Януковича Олександр Ледида. Він же, судячи з усього, через колишнього прес-секретаря В.Мещерякова, якого свого часу прилаштував на посаді гендиректора Закарпатської обласної держтелерадіокомпанії «Тиса-1», організував І.Волошину прямий ефір на «Тисі-1» буквально у вечір напередодні сесії.

Відексплуатована О.Ледидою фобія С.Ратушняка на практиці виявилася просто страшилкою. Роль «Єдиного Центру» у колективному бажанні позбутися І.Волошина була важливою, але не домінуючою. Навіть попри те, що рішенням облорганізації ЄЦ повернув у сесійну залу депутатів, які свого часу, після відставки з посади в.о. мера В.Щадея і «антимайданівського» реваншу у владі обласного центру принципово заявили про відмову від депутатських мандатів.  Для чого скористалися тим, що свого часу їхні колеги не затвердили складення мандатів голосуванням. Принаймні, намірів захоплювати Ужгород у «Єдиного Центру» (чи, як це подавали  «волошинці» – Мукачева) точно не було. Натомість, ймовірно, йшлося про цілком обґрунтоване бажання відсторонити від влади одіозну особу, яка невпинно проливає потоки бруду на адресу як «Єдиного Центру» загалом, так і В.Балоги зокрема.

Як з’ясувалося далі, слабким місцем «Єдиного Центру» в цій ситуації стала ставка на чинного голову Закарпатської облради Володимира Чубірка. Адже саме останній, спираючись на депутатів, яких разом з компаньйоном по бізнесу та екс-головою Ужгородської організації ЄЦ Віктором Трикуром заводив у раду у партійному списку «Єдиного Центру», був кілька місяців тому одним із організаторів зазначеного владного перевороту. Бо перебуває в дружніх стосунках з самим І.Волошиним, про що той неодноразово заявляв як раніше, так і в ході вже згадуваного ефіру на «Тисі-1». Саме В.Чубірко в кулуарних переговорах виступав гарантом того, що за відставку І.Волошина є загалом 36-37 голосів. З яких по факту «дав» значно менше, натомість – акцентовано з  Віталієм Семалем і Ольгою Травіною, без котрих «паливо» було би надто вже очевидним.

Це, так би мовити, «сухі» технічні розклади. Реальну ж оцінку кожному зі своїх обранців мають дати ужгородці. Бо невпинне пограбування Ужгорода під страшилкою «загрози з Мукачева» довело ситуацію у міській владі вже до пікового абсурду, а місто – практично до колапсу.

Після Чистого четверга, під час якого в Ужгороді вкотре відбулися брудні справи, наступила Страсна п’ятниця. А незабаром – Великдень. Тобто, найкращий час осмислити те, що відбулося, і повторно заходитися зачищати місто від скверни.

І варіантів для цього достатньо...

Нині «команда» І.Волошина продукує і тиражує серед опонентів думку, що повторне голосування в раді, для якого навіть підготував формальне підгрунтя В.Погорелов, – вже не можливе. Мовляв, частина з тих депутатів, які ризикнули і ситуативно програли, повторно той самий результат не підтвердять. А залучити інших, чиїх голосів не вистачає, буде складно.

Робиться це для того, аби очевидними не стали інші, небезпечні вже для них самих розклади. А саме, що для того, аби усунути від влади І.Волошина і вивести місто із владної коми, виходячи з результатів голосування, бракує всього 3 голосів. Здобути які в ситуації, коли "засвітилися" всі і все – завдання не надскладне...

Зрештою, шансом для Ужгорода залишається також 16 квітня – день, коли за позовом громадських активістів у суді відбудеться чергове засідання у справі нелегітимності влади Андріїва – Волошина – Травіної. Визнати, всупереч об’єктивним реаліям, що їх прихід до влади та переформатування складу виконкому відбулися бездоганно з точки зору закону та процедури, було б верхом «правового» цинізму. Хоча, Ужгород вже бачив все, а тому в атмосфері тотального абсурду здивувати його вже не можна нічим...

Обидві сторони знають про ці сценарії. І готуватимуться до них – кожна виходячи з власного інтересу. Судячи з усього, антимайданівсько-«народнофронтівський» «фронт» пробуватиме розіграти й інший сценарій – відставки Погорєлова, для якої потрібен 41 депутатський голос. Тим більше, що через приватний інтернетний ресурс В.Чубірка про це вже прямо заявив «його друг» І.Волошин. І в цьому випадку перед серйозною дилемою опиняються вже не лише ті чи інші депутати, але й громадські активісти, яким доведеться вирішувати – допустити те, аби більше зло (Волошин) «проковтнуло» зло менше і не таке агресивне і деструктивне, але з яким вони послідовно боролися ще з часів Майдану, чи хоча б тимчасово, ситуативно підтримати Погорєлова в боротьбі зі спільним ворогом – анти«народнофронтівською» вертикаллю Волошина-Шаранича-Лунченка-Бровді.

Show must go on. Ужгородці можуть запасатися попкорном.

Або, що більш дієво, братися за вила… :)

10 квітня 2015р.

Теги: Іван Волошин

Коментарі

Весна 2015-04-11 / 12:08:40
Та тиші та вже бідолашного Рату. Сигінь зрадів , що хоч на підтанцьовках прийняв участ в двіжухє. А реально всі вони: Волошин, Погорєлов, Феєр, Чубірко, Ледида, Рата з одного болота конвеєрі чорти.

бывший из команды 2015-04-11 / 11:49:15
Да, тут больше всего обидно за Рату. Много громких слов в Фейсбуке, борьба с коррупцией., олигархами и т.д., а на деле - подтанцовка у рыга Ледиды. Тебе, Сергей, мало позорного участия в Антимайдане в фефрале 2014-го. Мало того позора. Помнишь, как сам гимн Украины выл? Решил добить свой рейтинг? Опустить ниже уровня ужгородской канализации?
Ты уже не только дважды избранный, чем всегда хвастать любил, но и дважды посланный. Будешь вот ак Ледиде с Волошиным отсасывать - вообще на тебя не как на мужика, а как на бабу смотреть все будут.
Впрочем, тебе выбирать. Сам не пойму, чего я это за тебя розволновался. Может потому, что когда-то думал, что что тебе Ужгород - не по***. Что и ты с Волошиным не просто так боролся, за бабло. А из-за какихто принципов - мужских прежде всего. Не, не мужик ты. Баба.
Баба

кук 2015-04-11 / 11:26:04
Виходить шо Ратушняк упав под волошина, но постає питання шо робить наш ПС, дрочить

режисер 2015-04-11 / 10:57:32
це у Рати виявляється "рольові" ігри з Волошиним не тільки по Апріорі, але й по міськраді, а ми думали ...:)))

деп-т 2015-04-10 / 17:08:00
Да, розвели Рату. По повній програмі.

быков 2015-04-10 / 16:50:12
А Румянцев Тарас вообще лох если не голосовал за отставку Волошина ! Именно Волошин организовал спектакль с одесскими СБУшниками когда они "шили" дело против Тарасика по торговле оружием!

Ужгородецьь 2015-04-10 / 15:58:55
Цьому чорту чбиркови потрібно думати дуже добре, бо гріхів окрім політики багато. Третій раз женився, всіх кинув і дітей, нічого не допомагає. З іншого боку злодій, рано чи пізно сяде. І Бога не боїться ? Дурак.

стоп 2015-04-10 / 15:49:49
Волошину зараз не просто, бо довжен Ратушняку, Ледиді та Чубірці, а ситуація досить крихка і її можуть дожати. Тому залишається тільки спостерігати, що ж відбудеться після свят. З наступаючими святами та подальшим продовженням ...

Реп 2015-04-10 / 15:24:57
Все отыграл Волошин. Все карты за светил.

ужгородка 2015-04-10 / 13:54:05
Хороша інформація

бувший ПС 2015-04-10 / 13:25:03
Поки рядові правосекторівців воюють, керівництво ПС зайняте контрабандою, бізнесуванням і підробітками в політиків-антимайданівців

РАТА 2015-04-10 / 13:22:20
А чим займається правий сектор, мали уже давно бити у мусорках

Прикол 2015-04-10 / 12:41:37
Волошин розвів навіть бідолашного Рату. От це прикол!

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини