Столичне видавництво видало "напівтрикотажний" роман ужгородця

Стільки навкруги сумного, що кожний вияв того, що повертає до "часів мирного життя", відразу стає помітним та бажаним. І кожен важкий час завжди мав свій релакс. До таких релаксів цих днів, безумовно, можна віднести вихід у київському видавництві "Фоліо" дебютної книги Бонди Шолтеса "T-Shirtологія: загальна теорія футболки"

Столичне видавництво видало "напівтрикотажний" роман ужгородця

Видавництво «Фоліо» існує на книжковому ринку вже більше десяти років і є одним з потужних видавництв в Україні. Розробило і підготувало до друку близько сотні книжкових серій. Видавнича програма базується на прагненні презентувати українському читачеві різні літературні течії, творчість письменників всесвітньовідомих, але не знайомих нашому читачеві, класичну всесвітню та вітчизняну літературу, сучасні прозу та поезію, детективи, учбову та довідкову літературу.

Велика увага приділяється рівню підготовки видань, залученню до співпраці цікавих авторів, кращих перекладачів. Видання друкуються українською, російською, англійською, німецькою, французькою мовами.

Цього разу видавництво відкрило досі невідомий літературний жанр - напівтрикотажний роман. Як зазначає автор, він мав два паралельні захоплення: писати тексти і складати надписи для футболок. Добре натаскані на "свіжачок" літредактори ризикнули поєднати це у форматі книги. Збиває з ніг вже перший з епіграфів: "Футболка одягається через голову. Google". Що тут додати?

Зрозуміло, що головним читачем стануть покоління +25 - +35, які належать до напів-богемного міського прошарку. Яким достатньо вказати назву тодішнього хіта, або ім'я тодішнього кумира, і за їх реакцією на це або зарахувати в свій клуб, або викреслити з нього. Причім, викресленим читати книгу буде ще цікавіше. Адже відчуваєш, що це не просто жуйка для вух. Ці, на перший погляд, нескладні тексти потребують роботи розуму. Вони багатошарові. Вони містять філософію, філософію молоді закарпатського міста, яка, в свою чергу, будується на більш грунтовних і непересічних підвалинах європейської культури.

Нехай вас не вводить в оману текст, подекуди на грані фолу. Це як живопис Пікассо. Щоб так малювати, спочатку треба подолати досконально класичну техніку малюнку.

Підсумовуючи, Ужгород отримав щось принципово нове. Такої новизни не було довгі роки. Не побоюючись критики академічних літераторів та нових "зірок", я встаю на шлях підтримки і розвитку розкритого новою книгою таланта. Думаю, багато критично мислячих поціновувачів творчого пошуку в сучасній літературі приєднаються до цієї думки. Бонди, хай щастить! Навряд чи на запланованій тобою цього тижня презентації книги будуть вільні місця. А я задоволений, що IQ мого міста завдяки виходу книги додав трошки балів.

Олександр Герешко

23 березня 2015р.

Теги: Бонди Шолтес, Фоліо

НОВИНИ: Культура

10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
10:12
/ 1
У четвер відбудеться концерт Закарпатського народного хору "Загуди ми, гудаченьку"
11:08
Закарпатська філармонія запрошує на концерт "Музичне мереживо бароко"
05:09
У коледжі мистецтв ім.А.Ерделі провели конкурс дитячого малюнку
17:34
/ 1
В Ужгороді відбудеться "вуличний" поетичний марафон
20:11
До Дня Валентина в Ужгороді відбудеться романтичний вечір "Любов в опері"
03:44
/ 2
Кошиці, Пряшів і Михайлівці
11:06
У Румунії вийшла книжка про князя Корятовича
18:00
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
17:48
/ 2
"Жадан і Собаки" відвідають Ужгород і Мукачево в межах Благодійного зимового туру
» Всі новини