В Ужгороді суд змусив прокуратуру розібратися зі сфальшованим міліцією Шаранича протоколом у справі Пилипіва (ДОКУМЕНТИ)

Згаданий протокол, що містить ознаки фальшування, був долучений до матеріалів справи Богдана Пилипіва, із явними ознаками фальшування. Однак, заяву адвоката про можливий злочин у прокуратурі області реєструвати відмовились — слідчий І. Точок, на свій лад трактуючи Кримінально-процесуальний кодекс, вирішив, що “відомості, надані адвокатом, не є підставою для внесення у ЄРДР”.

В Ужгороді суд змусив прокуратуру розібратися зі сфальшованим міліцією Шаранича протоколом у справі Пилипіва (ДОКУМЕНТИ)

Ужгородський міськрайонний суд в особі судді Олега Придачука задовільнив скаргу адвоката Богдана Пилипіва Ярослава Яцишина і зобов'язав слідчого прокуратури внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості щодо можливого фальшування міліцейського протоколу, долученого до матеріалів справи Б. Пилипіва як речовий доказ.

Як повідомляло Закарпаття онлайн, в одному із судових засідань по справі “штурму УСБУ” склалась дивна ситуація довкола протоколу огляду місця події (приміщення Ужгородської міської лікарні), де після поранення оперували постраждалого в ході конфлікту під облуправлінням СБУ міліціонера. Так, у матеріалах справи в оригіналі протоколу набій не згадувався жодним словом. Однак, інформація про нього з'явилася вже у документі, продемонстрованому під час засідання. Зважаючи, що відомості про вилучення кулі та її характеристики, очевидно, внесли в документ вже в ході судового розгляду, що дає підстави говорити про прямі фальсифікації, сторона захисту оголосила тоді про намір звернутися до прокуратури із клопотаннями про проведення відповідної службової перевірки на предмет можливих фальшувань. 

Аби встановити справедливість, адвокат скерував у прокуратуру Закарпатської області заяву про злочин, в якій, зокрема, повідомив: “у протокол огляду місця події...вже після надання захиснику для ознайомлення матеріалів досудового розслідування, внесено додаткові дані про те, що огляд місця події відбувався в приміщенні Ужгородської ЦМКЛ та що в ході даного оголяду вилучено кулю, яка була вилучена з тіла потерпілого Глузданя В. М. Станом на 18.09.14 року дані записи у вищевказаному протоколі огляду місця події від 8.08.14 року були відсутні, що підтверджується фотокопією протоколу огляду місця події від 8.08.14 року... Таким чином, в ході кримінального провадження протокол огляду місця події від 8.08.14 року, складений слідчим СВ Ужгородського МВ УМВС України у Закарпатській області Костик В. Ю. був сфальсифіконваний з метою штучного створення доказів вини Пимлипіва Б Є., що свідчить про наявність у діях службових осіб УМВС у Закарпатсьткій області складу кромінальних правопорушень, передбачених ст. 364, 366 КК України”.

Керуючись ст. 214 КПК України та на підставі вищевикладеного адвокат просив внести заяву до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування.   

Ч 4 ст. 214 Кримінально-процесуального кодексу України чітко визначено, що “Слідчий, прокурор, інша службова особа, уповноважена на прийняття та реєстрацію заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення, зобов’язані прийняти та зареєструвати таку заяву чи повідомлення. Відмова у прийнятті та реєстрації заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення не допускається".

Втім, слідчий прокуратури області І. Точок, трактуючи законодавство України на свій лад, у внесенні відомостей адвокатського повідомлення відмовив. Оскільки, на його думку, “відомості, викладені у заяві, не є підставою у розумінні ст. 214 КПК України, для внесення останніх до ЄРДР та початку досудового розслідування”.

Враховуючи, що така бездіяльність є незаконною, Ярослав Яцишин звернувся зі скаргою до суду — аби тепер уже судовою постановою змусити слідчого прокуратри області виконувати покладені на нього обов'язки та внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань із подальшим проведенням досудового розслідування по факту зловживання владою та службового підроблення “правоохоронцями” з числа особового складу міліції Шаранича. 

Розглянувши скрагу адвоката у судовому засіданні, суддя Ужгородського міськрайонного суду Олег Придачук постановив її задовільнити. Винесеною постановою старшого слідчого відділу прокуратури Закарпатської області І. Точка зобовязано внести до ЄРДР відомості за заявою адвоката Ярослава Яцишина та невідкладно розпочати досудове розслідування. Ухвала оскраженню не підлягає.

Як повідомляло Закаропаття онлайн, 30 січня Ужгородський міськрайонний суд в особі голови суддівської колегії Віктора Данка у замовній справі Шаранича проти Пилипіва присудив добровольцю 4 роки тюремного ув'язнення. Трьом із обвинувачених було присуджено умовні терміни.

Реальні та умовні тюремні терміни прокуратура просила усупереч усім прогалинам у лінії звинувачення, попри явні та прозорі фальшування справи та її замовний характер, не зважаючи на явні невідповідності звинувачень і доказів у вигляді відеозаписів з камер спостереження поблизу УСБУ, що раз по разу, з кожним наступним судовим засіданням, доводили замовність зазначеної справи.

Щоб збільшити зображення, клікніть на нього лівою кнопкою миші 

 

13 лютого 2015р.

Теги: Пилипів, протокол, фальшування, міліція Шаранича

Коментарі

патріот 2015-02-14 / 13:00:45
Аваков, забери з Закарпаття свого медведчуківського антимайданівця Шаранича і заберися сам!!!

НОВИНИ: Кримінал

10:28
У Грушові на Тячівщині чоловік увірвався в будинок односельчанки та пограбував її
10:13
Мукачівець, після спільного відпочинку, побив свою колишню дружину до реанімації
18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
/ 2
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 1
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
» Всі новини