В Ужгороді у замовній справі Шаранича проти Пилипіва суд присудив добровольцю 4 роки в'язниці

Вирок, яким Богдану Пилипіву Ужгородськй міськрайонний суд в особі голови суддівської колегії Віктора Данка присудив 4 роки тюремного увязнення, було оголошено сьогодні після кількаденного перебування судді у нарадчій кімнаті.

В Ужгороді у замовній справі Шаранича проти Пилипіва  суд присудив добровольцю 4 роки в

Судом у підсумку кількамісясного судового розгляду справи Богдана Пилипіва та трьох його товаришів засуджено усіх мобілізованих добровольців. Трьом із обвинувачених присуджено умовні терміни, тоді як Богдан Пилипів, стараннями головного міліціонера області Сергія Шаранича, якому активно та безстрашно опонував Богдан Пилипів, отримав реальний строк у 4 роки.

Для Богдана Пилипіва, який "з подачі" міліції Шаранича звинувачувався у замаху на життя правоохоронця, вимаганні зброї, спробі штурму адмінбудівлі облУСБУ та незаконному зберіганні й володінні вогнепальною зброєю, прокуратура в особі прокурора Іллі Ільчука просила 9 років ув'язнення. Іншим трьом підсудним, звинуваченим у хуліганстві, - від 3 до 4 років із умовним відбуванням покарання у 2-3 роки.

Реальні та умовні тюремні терміни прокуратура просила усупереч усім прогалинам у лінії звинувачення, попри явні та прозорі фальшування справи та її замовний характер, не зважаючи на явні невідповідності звинувачень і доказів у вигляді відеозаписів з камер спостереження поблизу УСБУ, що раз по разу, з кожним наступним судовим засіданням, усе більше вказували на замовність зазначеної справи. Що опосередковано також підтвердило і написання заяви пораненим сержантом Віталієм Глузданем про відсутність моральних та матеріальних претензій до Богдана Пилипіва. 

Утім, усі наведені стороною захисту аргументи про надто відчутну неоднозначність справи та її замовний характер виявились, у підсумку, не достатніми для суду, який присудив Богдану Пилипіву 4 роки тюрми, двом з обвинувачених - по 2 роки із 1 роком умовного відбування покарання, і ще одному - 3 роки із умовним відбуванням строку 2 роки.

Найімовірніше, винесене рішення у визначені терміни буде оскаржено в порядку апеляції - надто вже кричущі факти явних фальшувань доказів та ігнорування відеозаписів, що фіксували перебіг подій під будівлею УСБУ. Тому, про остаточну нейтралізацію незручного для головного міліціонера області Сергія Шаранича активіста наразі не йдеться.

Зате йдеться про інші страшні і, здавалось би, потенційно неможливі в умовах постреволюційного часу в Україні ситуації: коли, замість того, аби дати можливість доброволцям професійно боронити на Сході цілісність та майбутнє держави від ворога зовнішнього, вороги внутрішні завдяки грубим провокаціям відправляють цих самих добровольців за ґрати - тільки за те, що останні мають чітку проукраїнську позицію та несприйняття колишніх умов "гри", за якими й досі, за інерцією, воліли б жити "шараничі" усієї новітньої країни. 

До речі, свого часу підтримку Богдану Пилипіву, який до взяття під варту внаслідок міліцейської провокації проходив бойове злагодження на посаді командира взводу розвідки 128-ої гірсько-піхотної бригади, із зони ведення бойових дій висловили його побратими, активісти СПО "Карпатська Січ".

Сьогодні ж, в очікуванні вироку суду, відео зі словами підтримки Богдана Пилипіва під назвою "Ворам - тюрми! Патріотам - волю!" опублікував на своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук журналіст, який нині несе слубу на східному фронті, Дмитро Зотов.

30 січня 2015р.

Теги: Пилипів, Шаранич, замовлення, тюрма,

Коментарі

вася 2015-02-16 / 21:41:50
ййоо правий сектор закарпаття страшно воюют у мадярщини у борделях та цигаретлики тягяют у словаки

Ужгород 2015-02-16 / 12:44:11
Правий сектор Пилипіва вже давно виключив із своїх рядів. Тай сам Пилипів здається вироком більш ніж задоволений, апеляцію не спішить подавати. Назо стільки за нього шуму робити?

каратель 2015-02-15 / 16:04:30
ти пішті. Майжень мусор або судя галімий. всі ви ще будети висіти на гіляках, за своє безаконня, тай знучаннями над людми.. Правий сектор хоть воює за нашу державу люди віддають там своє життя щоб ми могли нормально жити.. Прийде ще на вас час всі будети покарані за своє безаконіє...

Пішті 2015-02-04 / 16:49:20
Як добре, що кожен може судити, а по суті ніхто нічого не знає! Якщо було не законне зберігання зброї - все СТАТТЯ! І обідно, що Правий сектор - склад колишніх бандитів, які прикриваються "патріотами", творять безлад в державі! Ганьба насамперед народу! А суддя - який би не був, яке б він рішення б не виніс, буде відповідати перед Богом! І запам'ятайте люди добрі - що в суді дві сторони не можуть вийти ЗАДОВОЛЕНІ !!

Шер Дор 2015-02-03 / 12:57:48
Немає слів.

сорри 2015-02-01 / 13:01:32
Медведчуківська паскуда Шаранич зачищає Закарпаття від патріотів

жити по новому 2015-01-31 / 22:59:15
Медведчук – всего лишь «спецпредставитель СБУ», не более


Виктор Медведчук не является членом трехсторонней контактной группы по урегулированию кризиса на Донбассе.

Об этом Украинской правде сообщили в главном департаменте информационной политики АП.

Как отметили в ответе на запрос УП, в трехстороннюю контактную группу входят Леонид Кучма, Хайди Тальявини и Михаил Зурабов.

«О привлечении Медведчука к переговорам по освобождению пленных были предоставлены соответствующие разъяснения в сообщении пресс-центра Службы безопасности Украины от 23 декабря 2014 года. Медведчук назначен СБУ спецпредставителем по вопросам гуманитарного характера по мирному урегулированию ситуации в Донецкой и Луганской областях», - отметили в АП.

Закарпатський патріот 2015-01-31 / 18:22:20
Суд так і не дослідив, чому першим почав стріляти Глуздань,чому він попередив про застосування зброї Тиховліза, а вистрілив три рази у Пилипіва, який перебував від нього через вулицю. Менти все сфальшували, а прокуратура все покривала

ладіть копоршови 2015-01-31 / 00:40:45
Фатьовам : мусорам - Шараничу, Росохові. Химинцю, Безегови; прокурваторам - Балиті, Ільчуку, Попович; суддям - Данку, Івашковичу, Бедьови. Вічна пам'ть продажним паскудам.

злий 2015-01-30 / 23:52:36
Під ногами Шаріка ще буде земля горіти!

Хе хе 2015-01-30 / 23:30:05
якщо апеляція буде у Львові,вирок залишать без змін.шарік там довгий час працював в ВБ, так що пропоную це врахувати ...

Позаочі 2015-01-30 / 19:26:06
A , ЗАДУМАЙТЕСЬ, хотів залишитися заступником, або стати головою... Бо він самий сильний суддя цього суду у професійному плані, але йому ''не організував таке лайно на передодні виборів''
Чи за нього ніхто б не проголосував?

Задумайтесь 2015-01-30 / 18:35:04
Так , Данко кум чубірки , один з найслабших в професійному плані суддів цього суду , інтриган та пустодзвін , клоун , тому і став головою суду , бо з сильних суддів ніхто не хотів втягуватись у те лайно , яке організував чубірко на передодні виборів голови суду !!!

Ужгород 2015-01-30 / 18:23:51


Коментар видалено. Адмін


Патріот 2015-01-30 / 17:36:54
Думаю цей суддя як мінімум заслужив на люстрацію

О-Па 2015-01-30 / 16:38:19
А Данко-то кум Чубірка.

спарта 2015-01-30 / 16:30:05
Ужгородський міськрайонний суд "оновившись" після революції керівниками типу Данка-Придачука став "жити по-старому", молотячи грошенята як в останній раз. Звісно, відповідні матеріали назбиралися у мусорів. І стали молоді "судді-демократи" прислухатися до прохань і побажань міліціонерів чесних.
Хоча, і нових матеріалів не треба було. Данко і раніше по безпредєлу відмазував хабарників (малого Трикура), а Придачук без оглядки судив активістів площі Народної.
Богдана в біді не залишать, а покидькам не забудуть.

суддя Дредд 2015-01-30 / 16:14:35
Данко прикрив свою сраку, аби не нариватися на проблеми з ментами, а зате заробив собі ворогів в особах активістів Майдану.

Глупо. Бо Шаранич вічним не буде, а от з активістами ще доведеться мати справу.

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини