Вирок у справі Пилипіва буде оголошений в Ужгороді цієї п'ятниці, 30 січня

Судовий розгляд справи Богдана Пилипіва та трьох його товаришів завершився цього понеділка останнім словом підсудних та висловленням сподівань на мудре та виважене рішення з боку суддівської колегії на чолі з головним суддею у справі, який, до всього, є головою Ужгородського міськрайонного суду, Віктором Данком.

Вирок у справі Пилипіва буде оголошений в Ужгороді цієї п

Цього понеділка підсудні у справі Богдана Пилипіва разом з його трьома звинуваченими товаришами мали останнє слово перед видаленням судді у нарадчу кімнату. Так, для Богдана Пилипіва, який "з подачі" міліції Шаранича звинувачується у замаху на життя правоохоронця, вимаганні зброї, спробі штурму адмінбудівлі облУСБУ та незаконному зберіганні й володінні вогнепальною зброєю прокуратура в особі прокурора Іллі Ільчука просить 9 років ув'язнення. Іншим трьом підсудним, звинуваченим у хуліганстві - від 3 до 4 років із умовним відбуванням покарання у 2-3 роки.

Зазначені вироки прокуратура просить усупереч усім прогалинам у лінії звинувачення, попри явні та прозорі фальшування справи та її замовний характер, не зважаючи на явні невідповідності звинувачень і доказів у вигляді відеозаписів з камер спостереження поблизу УСБУ.

Маючи останнє слово перед винесенням вироку, Богдан Пилипів, серед іншого, пояснив виникнення та існування подібної справи безкарністю, як4а породжує вседозволеність. Зазначив: "Якби у 1996 році, на той час ще старший лейтенант Сергій Шаранич, після порушення проти нього справи за хабарництво, таки був взятий під арешт із визначенням подальшої міри покарання... Якби був притягнутий до відповідальності за резонансні події на виборах у Мукачеві 2004 року... Можливо, історія нині склалась би інакше". При цьому, згадав Богдан Пилипів у цьому контексті й те, що і понині не покараний жоден з організаторів кривавого розгону Майдану та подальших стрімких у своїй трагічності подій Революції Гідності з розстрілом Небесної Сотні.

Зазначив, що шукати та встановлювати винних, як і карати злочинців у багатьох інших подібних справах нинішній міліції, аналогічно до міліції часів Януковича, абсолютно не вигідно. "Адже у мутній воді завжди легше рибку ловити", - навів як аргумент народну мудрість. Одночасно наголосивши, що, окрім пасивності у розкритті справжніх і явних злочинів, міліція сучасності, зокрема, закарпатська, ще й зацікавлена у нейтралізації активних і сміливих патріотів. Бо ж "навіщо цим продажним міліціонерам люди, які стоять у них на дорозі".

Разом з тим, обвинувачений нагадав: безкінечно палицю згинати не вийде, бо рано чи пізно вона або зламається, або розігнеться у зворотньому напрямку, боляче вдаривши. 

Відтак, висловив сподівання, що суддя у справі, зваживши на усі докази і "докази", прийме мудре та виважене, справедливе рішення. Звинувачень у замаху на життя працівника правоохоронних органів, як і спроби штурму будівлі обласного УСБУ та хуліганства Богдан Пилипів не визнає. Зрештою, відсутність з його боку таких дій підтверджується і записами з камер відеоспостереження, і заявою пораненого сержанта Віталія Глузданя про відсутність моральних та матеріальних претензій до Богдана Пилипіва. 

Не визнають своєї провини й інші троє підсудних, які того вечора були з Богданом Пилипівим під облсаним УСБУ. Знову ж таки, на користь їхніх тверджень про відстуність з їхнього боку хуліганських проявів, говорить матеріал з відеокамер на будівлі УСБУ. 

27 січня 2015р.

Теги: Пилипів, вирок, справа, оголошення

НОВИНИ: Політика

15:00
/ 12
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини