На Закарпатті у лютому пройде "Тиждень угорської кухні" (ФОТО)

Сьогодні, 26 січня в Генеральному консульстві Угорщини в місті Берегово відбулася прес-конференція та дегустація угорських страв.

На Закарпатті у лютому пройде "Тиждень угорської кухні" (ФОТО)

З ініціативи, створеної у листопаді минулого року Закарпатської угорської туристичної ради, яку очолює Йосип Торпої, голови Спілки сільського туризму Берегівщини Шарлотти Чізмар та голови Закарпатського Турінфоцентру Олександра Коваля з 2 по 8 лютого 2015 року на Закарпатті триватиме «3-ий Тиждень угорської кухні». Це можливість спробувати найкращі страви національної кухні зі знижкою з 2 до 4 лютого та з 6 до 8 лютого – 25%, а 5 лютого – 50%.

На прес-конференції був присутній головний консул угорського консульства в м. Берегові Ендре Саліпскі. Консул розповів, що таку кулінарну ідею було запозичено з Угорщини, де з 2006 р. влаштовують «Жирний четвер» для гурманів, які люблять поїсти з величезними знижками. «Закарпатська угорська кухня – це цінність Закарпаття. Тиждень угорської кухні дасть можливість познайомитися великій кількості людей з угорською культурою чи поглибити знання про неї», — зазначив пан Ендре. Окрім того консул підкреслив, що судячи з інформації з Будапешту, міністр Петер Сійярто був дуже задоволений нещодавнім візитом на Закарпаття та Берегово зокрема.

Один із головних організаторів «Тижнів угорської кухні» Йосип Торпої розповів, що цьогоріч вони прагнули охопити більшу територію Закарпаття. Так, приєдналися до акції заклади з Берегівщини, Виноградівщини, Ужгородщини, Мукачівщини. Всього – 21 ресторан.

Цього року було видано календар заходів на Закарпатті. Його складання було досить кропіткою справою, адже потрібно було уточняти усі заходи на Закарпатті. «Минулий рік був дуже важкий і для туризму. Наприклад, багато угорців, зважаючи на ситуацію в Україні, просто боялися сюди приїздити. Саме тому ми видали цей календар, аби додати впевненості для туристів», — каже Йосип Торпої. Цього року буде багато кулінарних фестивалів: картоплі, паприки, кукурудзи. Серед новинок – фестиваль лечо у с. Боржава 25 липня, а 26 липня – фестиваль кулінарів просто неба у цьому ж селі. З цього села також планується влітку започаткувати «кочівний» туристичний тиждень, коли кожне село матиме змогу показати, чим воно багате, — розповідає Шарлотта Чізмар. Також пані Шарлотта зазначила, що тури на Закарпаття дуже популярні серед туроператорів Львівщини, а серед наших – ні.

Після прес-конференції присутні могли скуштувати вина від місцевого винороба Олександра Якоба. Фахівець розповів про напої та культуру їх споживання. Також були представленні традиційні угорські страви, повідомляє Берегсазньюс.

26 січня 2015р.

Теги: Тиждень угорської кухні

НОВИНИ: Культура

11:02
Закарпатський обласний театр драми та комедії з Хуста привезе до Ужгорода дві прем'єри
11:34
У Мукачеві стартував фестиваль дитячих театрів "Імпреза над Латорицею" (ПРОГРАМА)
16:06
Хор "Cantus" розпочинає концертний тур "Звуки небес, голоси землі"
06:47
Алло
15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
» Всі новини