Визначено переможців обласного етапу "Червоної рути" на Закарпатті(ФОТО)

У суботу 11 жовтня у приміщенні Закарпатського українського музично-драматичного театру ім. братів А. - Ю. та Є. Шерегіїв відбувся обласний відбірковий конкурс XIV Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики «Червона Рута».

Визначено переможців обласного етапу "Червоної рути" на Закарпатті(ФОТО)

Спільно з Дирекцією фестивалю підготовкою та проведенням відбіркового конкурсу займались управління культури обласної державної адміністрації та Обласний організаційно-методичний центр культури. Власне формат «Червоної рути» для організаторів та учасників залишився незмінним - він молодіжний, а сам відбір переможців завжди є досить жорстким. Разом з професіоналізмом, критеріями відбору у жанрах поп-, рок, сучасної танцювальної, акустичної та іншої музики є: новизна, сучасність та молодіжність, оригінальне творче обличчя, індивідуальність і неповторність виконавців, поєднані з українськими пісенними традиціями музики і виконання. У жанрі українського автентичного фольклору критеріями оцінки виступів є відповідність (походження) виконаного матеріалу традиційним зразкам справжньої автентичної народної творчості.

36 конкурсантів (солістів та гуртів) з усієї області змагалися за перемогу. Компетентне журі (голова - Мельник Мирослав Васильович - виконавчий директор фестивалю «Червона рута», Ганна Дрогальчук - в.о.директора Обласного організаційно-методичного центру культури, Наталія Петій–Потапчук – художній керівник та головний диригент Заслуженого академічного Закарпатського народного хору, заслужений працівник культури України, Олександр Ухач - викладач Ужгородського коледжу культури і мистецтв, заслужений працівник культури України) визначило переможців, котрі представлятимуть наш регіон на всеукраїнському рівні у фіналі «Червоної рути», що відбудеться у м. Києві в 2015 році.

Крім того, частина конкурсантів потрапила до «резерву», з числа якого хтось з «резервістів» до кінця цього року може бути також відібраний до фінальних змагань.

Жанр український автентичний фольклор 

Переможці:

Ансамбль народної музики Ужгородського коледжу культури і мистецтв. 

Резервісти:

Дешко Андріанна смт Чинадієво, Мукачівський район Народний вокальний ансамбль Ужгородського коледжу культури і мистецтв, народний вокальний ансамбль «Перлинка» Ужгородської музичної школи No1 ім.П.І.Чайковського.

Жанр популярна музики

Переможці:

Колесник Ірина –м. Мукачево, Окс Маріанна – Мукачівський район, Якобчук Даніелла – м. Ужгород.

Резервісти:

Василь Сличко, Беркела Катерина, Жупник Тетяна, Воробканич Вікторія, Ливч Іван, Карпа Таїсія, Векслер Ірина, Трушевська Ангеліна, Лесів Дар’я, Маліков Валентин, Дьомінова Анастасія, Брунцвік Діана.

Жанр акустична музика

Переможці:

Роман Кінев м. Ужгород.

Інша музика

Переможці:

Мирослава Копинець м. Ужгород.

Жанр рок-музики

Переможці:

Гурти «Фан-Фан» м. Ужгород, «Схід сонця» м. Ужгород, «Комутація» м. Перечин

Резервісти:

Гурт «Позичений час» м. Ужгород, повідомив оргкомітет фестивалю.

13 жовтня 2014р.

Теги: червона рута, фестиваль, переможці

Коментарі

колишній випускник микола 2014-11-17 / 18:06:33
не буде вже коледж таким,яким був при Митровці А зараз молоді опустили цей заклад хабарями та неуцтвом Шкода моє рідне училище

6444 2014-10-28 / 08:38:41
Ще не заспокоїлись, пліткарі інтернетні? Краще б почали працювати на такому рівні, як пишете усюди. А компетентну оцінку усім, без винятку, діянням у коледжі мають давати відповідні державні органи.

маланка 2014-10-26 / 23:47:10
Побувала я сьогодні на конкурсі яскрава країна в падіюні оркестр спілого винограду не слухала а от ансамбль сучасного танцю коледжа побачила які вони професіонали та це рівень сільського клубу стидно що затаке мистецтво керівнику з подачі директора звання дають

Параска 2014-10-26 / 21:36:41
Ой не можу, аж млію зо сміху. зайшла на сайт коледжу і на першій сторінці увиділа польову мишу. на фотографії до статті про зірок що не згасають. нааталкоо-наталко, што ся з тобов стало? бабки у 60 року так не форсануть. нє-нє. як мош так ся удівати?

оксана студентка коледжу 2014-10-26 / 19:05:14
Потрібно міняти концепсію викладання при всій повазі до старших викладачів це повинні робити молоді а не спілі заслужені виногради міняти всіх корупціонерів а то всі проблеми вирішуються тільки за хабарі за екзамени плати за поселення в гуртожиток плати товари в викладачів купуй сил наших терпіти це неподобство немає

бос 2014-10-26 / 18:40:54
Я вам так скажу діячі культури доки у ваш храм культури будуть поступати за зелені і вчити такі спілі виногради кінцевий результат буде бражка а доброго вина вам не пити

Параска 2014-10-26 / 15:40:05
Твій михайло небого розкоровів і розплився як дріжджі. ніколи він не був спілим виноградом і не буде бо згнив ще коло Митровки. страшні ви люди якщо правду і справедливість криєте владою.

муза петрашівська 2014-10-25 / 18:38:08
Ну чого замовчали запас гнилі скінчився а мій михайло як спілий виноград з роками стає тільки сильніший бо в кого влада то в того сила і правда ви би мали це знати більше писати не буду бо йду на конкурс слухати свого михайла

маланка 2014-10-24 / 21:05:20
Правду кажеш параско і куди тільки глеба позерать по всій області колективів на бумазі сотні люди грошики дістаютьа реальних колетивів самодіяльності одиниці от де поле роботи для контролюючих органів та глебові все рівно головне в крісельці всидіти при любій владі люстрація на нього не діє а молоді наступники є взяти хочаб родину сіваків молода пробивна а мама поможе

Параска 2014-10-23 / 22:59:37
Все зрозуміло. Він виставляє "професіоналів" проти самодіяльності!!! Ха-ха

василина 2014-10-23 / 21:13:21
З нову конкурси і дешевий піар по програмі поплавського а коли вчити почнем і професіоналів готувати

муза петрашівська 2014-10-23 / 20:58:52
Ви гавкайте а мій михайло виставляє своїх професіоналів разом з шютевими університетчиками на конкурс проти самодіяльності всієї україни приходіть і порадуйтесь за мого михайла

нік 2014-10-23 / 13:32:33
так, називайте

Павло 2014-10-23 / 11:44:18
Оце правильно: я - герой-правдолюбець, а всі інші - гниль. Я можу стояти за правду і бути ніким, а всі інші - гниль і бидло місцеве, і це - правда в останній інстанції, тобто, я так вважаю.
Скільки можна одним і тим же особам каламутити воду в нормальному колективі? Чи, може, все-таки назвати ще раз тих, хто ради своїх власних інтересів роками топить все і всіх без ганьби і совісті?

Петро 2014-10-22 / 23:53:31
Переважна більшість колективу, яка висловилася у колективному листі, можливо й не вся, і складає цю саму ГНИЛЬ! Гниль, яка сама розпускає плітки і каламутить воду та зіштовхує всіх лобами. Цій гнилі живеться добре і навіть дуже добре - уроки проводить коли заманеться, або й взагалі не проводить, навантаження має будь-здоров, що здорова людина фізично не вичитає стільки, і це все безконтрольно і безкарно. Згнило вже давно. І почало з голови!

Павло - ферку карпатському 2014-10-21 / 14:17:15
Доки бригада любителів кляуз і пліток з усім відомих представників (саме представників, бо викладачі і музиканти з них - нульові)народного відділу, прізвища яких починаються на букви "Ф" і "Б", не перестане каламутити воду, доти "ладу у нашій хатинці" не буде ніколи. Всі це знають.
Тому змиріться з тим, що на протязі всьої вашої роботи у коледжі вічно будуть проблеми, пасквілі, скарги і позакулісні розборки. Переважна більшість колективу з цього приводу вже висловилася у колективному листі, і на цю гниль вже давно не звертає увагу.

музапетрашівська 2014-10-16 / 21:21:08
Мій михайло молодець баяніст ніякий але зміг вижити знищив всіх хто хоть щось втій музиці кумекав нормальних баяністів зашугав так що один у школу втік а другий по коридорах без діла ходить одного біля себе тримає із свої породи для страховки отакий мій михайло

василь 2014-10-16 / 17:59:40
Чув я майже всі оті музики Все сіреньке, бідненьке Мусили визначати і переможців А коледж сьогодні неспроможний щось давати Знаю їхні сили Доки там ота керівниця,розумні тікають

музапетрашівська 2014-10-16 / 14:51:04
Михайло молодець був сіреньким а життя прожив ситненько ізвас дурнів сміється

ферко карпатьський 2014-10-16 / 13:59:00
Дорогі колеги не переходіть на особистості а подумаймо як навести лад у нашій хатинці

НОВИНИ: Культура

11:02
Закарпатський обласний театр драми та комедії з Хуста привезе до Ужгорода дві прем'єри
11:34
У Мукачеві стартував фестиваль дитячих театрів "Імпреза над Латорицею" (ПРОГРАМА)
16:06
Хор "Cantus" розпочинає концертний тур "Звуки небес, голоси землі"
06:47
Алло
15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
» Всі новини