На Літературному подіумі в Мукачеві презентувався Ігор Годенков (ФОТО)

На Літературному подіумі в Мукачеві презентувався Ігор Годенков (ФОТО)

Поети залишаються в віках,
Бо їхній дар – народжувати Вічне...

І. Годенков

 

Літо в бібліотеці – чудова пора відпочинку і цікавих зустрічей з творчо обдарованими особистостями.

Тож сонячного суботнього ранку 5 липня у  Мукачівській міській публічній бібліотеці на Літературний подіум „Дзеркало слова”, на якому уже декілька років поспіль презентують свою творчість українські письменники, вийшов Ігор Годенков – поет, прозаїк, публіцист, лауреат міжнародної літературної премії ім. В. Даля, член Міжрегіональної спілки письменників та Конгресу літераторів України, автор близько двадцяти поетичних збірок, ініціатор та учасник багатьох творчих проектів. 

Под крыльями Любви –

и Божьей и людской         

Я продолжаю путь к вершинам Вечным...

Так розпочав свою розмову про власну творчість київський гість. Було надзвичайно приємно слухати вірші Ігоря Годенкова у авторському виконанні, більшість з яких він читав напам’ять та доповнював цікавими роздумами про життя, сутність і сенс людського існування: „ми повинні  наповнювати власний світ добрими словами і віддавати їх іншим. Тільки тоді світ наповниться добром...”.

Автор розповідав і про свою діяльність на посаді голови Київської обласної організації „Конгрес літераторів України”, у Міжрегіональній Спілці письменників України та в творчій групі „Амальгама”. А ще Ігор Годенков допомагає розвиватися молодим талантам та займається активною громадською діяльністю.

Під час зустрічі він захоплено вів мову про обдарованих людей, які через слово, музику й образ прагнуть зробити світ кращим, про талановитих діток, які є майбутнім нашої країни, про любов до ближнього, яка зупинить ненависть і чвари...

Чтоб не плакало сердце,

душа чтоб не стыла –

Научи нас всех, Боже, любить!

Цікаву співбесіду продовжив Михайло Шушкевич, поет, голова літературного об’єднання „Рідне слово”: „Нашим мукачівським літстудійцям особливо цікаво почути про діяльність своїх колег по перу, адже Ігор Леонідович є керівником літературної студії „Сузір’я”, яка активно діє в Макарівському районі на Київщині та директором Центру творчості дітей та юнацтва ім. Д.Туптало”. Михайло Якович презентував гостю новий, ювілейний альманах „Рідного слова” та збірку „Від „Полум’я” до „Рідного слова”. У відповідь І. Годенков подарував колегам останній альманах літстудії „Сузір’я” – „Кроки”, вручив М. Шушкевичу подяку від Конгресу літераторів України та запросив у гості на Київщину.

„Ігор Годенков – це людина, яка вміє згуртувати навколо себе талановитих людей і створити для них таку атмосферу, де кожен відчуватиме себе частинкою єдиного цілого”, – так розпочав свій виступ ініціатор цієї зустрічі Володимир Маслов, мукачівський поет, автор кількох поетичних збірок. – Наше знайомство відбулося під час літературно-музичної зустрічі „Точка опори” міжрегіональної творчої групи „Амальгама” у Львові і з того часу ми постійно спілкуємося і ділимось творчими планами”. А І. Годенков додав, що творчість нашого мукачівця була відзначена на цьому фестивалі, його віршами зацікавилися композитори, а Конгрес літераторів України (голова Д.Стус) запропонував В. Маслову стати його членом. Також Годенков виступив з пропозицією створити в м. Мукачеві обласну організацію цієї Всеукраїнської творчої спілки.

Приємний подарунок гостю зробив композитор Михайло Герц: у виконанні Марії Іваниці прозвучала пісня на слова І. Годенкова та музику М. Герца „Полісянка”.

Враженнями від зустрічі поділилися і члени літературного об’єднання  „Рідне слово”. Ігор Годенков запропонував мукачівським поетам також представити власну творчість. Свої вірші зачитали Валентина Попелюшка, Володимир Маслов, Марія Іваниця, Сергій Барлет, Іма Микуліна, Магдалина Волонтир та Валентин Черніков.

Творча зустріч літераторів міста з гостем із Київщини продовжилася екскурсією по визначних пам’ятках нашого міста, яке, за словами І. Годенкова „своєю енергетикою надихає до творчості”.

P.S.

...Так хочется взлететь

волною светлых дум

До самых-самых звезд, забыв про тленность!

Пише Ігор Годенков в одному із своїх віршів. Тож ми бажаємо йому творчих успіхів, натхнення, радості від життя, сил і здоров’я для реалізації планів та висловлюємо щирі слова подяки за подаровану читачам міської книгозбірні збірку поезій та мініатюр „Данность полёта”.

Тетяна Туряниця, провідний бібліотекар відділу обслуговування Мукачівської міської ЦБ ім. О. Духновича

07 липня 2014р.

Теги: Годенков, поет, вірші

НОВИНИ: Культура

10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
10:12
/ 1
У четвер відбудеться концерт Закарпатського народного хору "Загуди ми, гудаченьку"
11:08
Закарпатська філармонія запрошує на концерт "Музичне мереживо бароко"
05:09
У коледжі мистецтв ім.А.Ерделі провели конкурс дитячого малюнку
17:34
/ 1
В Ужгороді відбудеться "вуличний" поетичний марафон
20:11
До Дня Валентина в Ужгороді відбудеться романтичний вечір "Любов в опері"
03:44
/ 2
Кошиці, Пряшів і Михайлівці
11:06
У Румунії вийшла книжка про князя Корятовича
18:00
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
17:48
/ 2
"Жадан і Собаки" відвідають Ужгород і Мукачево в межах Благодійного зимового туру
» Всі новини