В Ужгороді відбудеться концерт «Моцарт і епоха»

29 червня 2014 р. о 19.00 год. у «Галереї Ілька» прозвучить ексклюзивний концерт «МОЦАРТ І ЕПОХА» у виконанні лауреатів Міжнародного конкурсу ім.Д.Бортнянського Ансамблю солістів під керівництвом Олени Короленко .

В Ужгороді відбудеться концерт «Моцарт і епоха»

У програмі: Антоніо Саль'єрі, Карл Фрідріх Абель, Вольфганг Амадей Моцарт.

Вже відомий ужгородцям колектив, що з моменту заснування у 2011 році під егідою БФ «Вільна сцена» здійснив понад 15 мистецьких проектів (достатньо згадати окремі концерти:  «Гірська легенда», «Ave Maria»,   «Скрипкова феєрія», «Музика доби бароко», «Музична мозаїка», концерт при свічках “Вечірня пісня”, “Бахіана”, “ Violini virtuosi”, “Різдвяний концерт”, «Пасхальний концерт», та зовсім нещодавній « Vivat , violoncelli!»). Концерти відрізнялись найрізноманітнішими програмами та за участі запрошених солістів з-за меж Закарпаття.

Ансамбль солістів під керівництвом Олени Короленко є постійним учасником фестивалю «Музичне сузір’я Закарпаття», Фестивалю молодіжних оркестрів та хорів у Словаччині; у Міжнародному конкурсі інструментальних ансамблів ім. Д. Бортнянського в Києві став лауреатом першої премії. Ідучи на концерти Ансамблю, глядачі впевнені, що почують справді якісне виконання музичних творів, причому серед них обов’язково будуть такі, що дотепер не виконувались в Закарпатті. Серед яскравих  здобутків колективу можна згадати Виступ на сцені Національної філармонії України, а також, окрім камерних концертів, участь у масштабних проектах “Viva la Verdi!” та “Травіата”, де кістяк оркестру склали власне музиканти з Ансамблю.

У процесі задуму концерту «МОЦАРТ І ЕПОХА» колектив вирішив згадати творчість видатних композиторів – сучасників Моцарта, які творили поряд з ним, але  постать австрійського генія дещо затьмарила їхні здобутки. Програма концерту 29 червня має на меті ознайомити слухача з творами, які звучать не так часто, як твори великого Амадея. Перш за все – це музика  найвідомішої  та найзагадковішої особистості - Антоніо Сальєрі, що навчав  Бетховена, Шуберта, Ліста, Гуммеля, сина Моцарта та багатьох інших відомих музикантів. В концерті прозвучать два твори  композитора:  "Sinfonia Veneziana" та Концерт для флейти і гобоя з оркестром. Також в концерті прозвучать твори Абеля. Німецький композитор Карл Фрідріх Абель був другом одного з синів Й.С.Баха і автором великої кількості симфоній, увертюр, концертів, сонат та жартівливих опер. В програму концерту включена найвідоміша з його симфоній Мі-бемоль Мажор, популярність до якої прийшла не без участі Моцарта, який переписав її для себе в учбових цілях у восьмирічному віці, а також Концерт для флейти, гобоя і струнних До-мажор.

Музика Моцарта також звучатиме. На закінчення концерту Ансамбль виконає дуже оригінальний твір - один з найкумедніших творів самого Моцарта в стилі пародії «Секстет сільських музикантів». Особливістю цього твору є використання дисонуючих співзвуч, що імітують фальшиву, дещо грубувату гру. Насправді виконати цей твір – завдання не з легких і потребує від виконавців, крім професіоналізму у володінні інструментом, також і неабиякого артистизму.

Ансамбль солістів під керівництвом Олени Короленко, до якого входить молода обдарована молодь нашого краю, на концерті «МОЦАРТ І ЕПОХА» цього разу доповнені львівськими запрошеними музикантами -  це лауреат Міжнародних конкурсів, доцент Львівської національної музичної академії ім.М.Лисенка, музикант-віртуоз Андрій Карпяк (флейта) та Андрій Гук (гобой). 

Слід додати, що майже всі твори в нашому місті прозвучать вперше. Тому всіх шанувальників музичного мистецтва організатори  запрошують відвідати концерт «МОЦАРТ І ЕПОХА», який відбудеться у неділю, 29 червня о 19.00 год. в «Галереї Ілько».

Агентство комунікацій ПАЗЛ

29 червня 2014р.

Теги: Моцарт, концерт, Короленко

Коментарі

Ужгородець 2014-06-29 / 00:21:37
Так має бути гарний концерт.

НОВИНИ: Культура

10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
10:12
/ 1
У четвер відбудеться концерт Закарпатського народного хору "Загуди ми, гудаченьку"
11:08
Закарпатська філармонія запрошує на концерт "Музичне мереживо бароко"
05:09
У коледжі мистецтв ім.А.Ерделі провели конкурс дитячого малюнку
17:34
/ 1
В Ужгороді відбудеться "вуличний" поетичний марафон
20:11
До Дня Валентина в Ужгороді відбудеться романтичний вечір "Любов в опері"
03:44
/ 2
Кошиці, Пряшів і Михайлівці
11:06
У Румунії вийшла книжка про князя Корятовича
18:00
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
17:48
/ 2
"Жадан і Собаки" відвідають Ужгород і Мукачево в межах Благодійного зимового туру
» Всі новини